emg home
RSS

Tema:   Saša Dragin

Čistom proizvodnjom protiv zagađenja

15. april 2008. | broj komentara 0

Ministarstvo zaštite životne sredine i Tehnološko-metalurški fakultet u Beogradu predložili su Strategiju uvođenja čistije proizvodnje u Srbiji koja se može primeniti na sve procese u industriji.

Ekološke crne rupe

12. april 2008. | broj komentara 0

Koncentracija otrovnih materija nad Beogradom, kad je eksplodiralo pet buradi s dimetoatom u zemunskoj fabrici Galenika fitofarmacija, bila je tri puta veća od propisane, konstatovao je Zavod Beograda za javno zdravlje.

Podrška OEBS-a zaštiti životne sredine

3. april 2008. | broj komentara 0

Ministar zaštite životne sredine Saša Dragin i šef misije OEBS-a u Srbiji ambasador Hans Ola Urstad potpisali su sporazum o saradnji Ministarstva i OEBS-a u oblasti životne sredine.

"Petrohemija nije kriva"

11. mart 2008. | broj komentara 0

Uprava Petrohemije iz Pančeva saopštila da je ta fabrika neopravdano okrivljena za ekološki incident jer nije vlasnik električnog prenosnog kabla zbog čijeg je kvara došlo do zagađenja u tom gradu.

Ren odložio potpisivanje Političkog sporazuma

6. februar 2008. | broj komentara 0

Komesar za proširenje Evropske unije Oli Ren izjavio je da se odlaže potpisivanje političkog sporazuma sa Srbijom, koje je bilo planirano za 7. februar. Tekst sporazuma već objavljen, sutra i zvanično. 17 ministara traži sednicu Vlade.

Završeni predsednički izbori, kandidati optimisti

3. februar 2008. | broj komentara 0

Glasanje u drugom krugu predsedničkih izbora u Srbiji završeno je večeras u 20 časova, kada bi trebalo da budu zatvorena sva biračka mesta. Predsednički kandidati DS-a Boris Tadić i SRS-a Tomislav Nikolić izrazili su danas optimizam povodom rezultata drugog kruga izbora u

US Steel investira 50 miliona dolara u zaštitu sredine

1. februar 2008. | broj komentara 0

Kompanija US Steel Srbija saopštila je da će investirati 50 miliona dolara u projekte zaštite životne sredine do kraja 2009. godine.

Alltech planira izgradnju biorafinerije u Senti

16. januar 2008. | broj komentara 0

Međunarodna biotehnološka kompanija Alltech predstavila je projekat izgradnje biorafinerije u Senti, u kojoj bi se proizvodio bioetnaol.

Reciklaža korisnog otpada

4. januar 2008. | broj komentara 0

Ministar za zaštitu životne sredine Saša Dragin najavio da će Srbija ove godine početi projekat klasifikacije i reciklaže otpada.

Drastično pooštravanje kazni za zagađivače

28. decembar 2007. | broj komentara 0

Vlada Srbije usvojila je predlog grupe zakona iz oblasti ekologije i drastično pooštrila kaznenu politiku prema zagađivačima.

"2007. obeležila snažnija kontrola zagađivača"

25. decembar 2007. | broj komentara 0

Ministar za zaštitu životne sredine Saša Dragin izjavio je da je najvažniji zadatak tog ministarstva u 2007. bilo uspostavljanje jače kontrole zagađivača.

Dragin: Sledeće godine sistemsko rešavanje otpada u Srbiji

10. decembar 2007. | broj komentara 0

Ministar za zaštitu životne sredine Saša Dragin najavio je da će Srbija sledeće godine krenuti u sistemsko rešavanje problema razvrstavanja i reciklaže otpada.

"Otpad nije đubre"

6. decembar 2007. | broj komentara 1

Danas je zvanično pušten u rad QZ dezintegrator prve fabrike za reciklažu elektronske i elektrotehničke opreme na Balkanu.

Konferencija o klimi: Pogled ka Baliju

3. decembar 2007. | broj komentara 0

Konferencija UN o klimatskim promena (COP) 13 na Baliju počinje danas, 3. decembra, a trajaće do 14. decembra 2007. godine. Australija ratifikovala Protokol iz Kjota.

Konferencija o novom sporazumu o klimi

29. novembar 2007. | broj komentara 0

Na Baliju će se u narednih jedanaest dana održati XIII konferencija UN o klimatskim promena.

Ministar protiv nuklearki

14. novembar 2007. | broj komentara 0

Ministar zaštite životne sredine Saša Dragin potvrdio je stav tog Ministarstva da nema potrebe za izgradnjom nuklearnih elektrana u Srbiji.

Analize

Ekonomske koristi od kandidature

Prerano za slavlje

Broj 595

20. oktobar 2011.