emg home
RSS

Tema:   Savez vojvođanskih Mađara

SVM zatražio ocenu ustavnosti zakona o restituciji

14. oktobar 2011. | broj komentara 0

Poslanici Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) u Skupštini Srbije danas su Ustavnom sudu Srbije podneli inicijativu za ocenu ustavnosti Zakona o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju.

Pastor: Srbija bez kandidature zbog zakona o restituciji

4. oktobar 2011. | broj komentara 4

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je da Srbija ne može postati kandidat za Evropsku uniju dok ne izmeni Zakon o vraćanju imovine.

NDNV: Država što pre da izađe iz medija

30. septembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Dinko Gruhonjić izjavio da je dobro što je usvojena Medijska strategija i dodaao kako se nada da će ona biti i sprovedena, a pre svega da će se država povući iz vlasništva nad medijima.

Pastor: Ne želimo da rušimo Vladu, SNS nam nije rezerva

12. septembar 2011. | broj komentara 0

Poslanik Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor odbacio optužbe Lige socijaldemokrata Vojvodine da njegova stranka uskraćivanjem kvoruma za glasanje na sednici Skupštine želi da ruši Vladu i da u Srpskoj naprednoj stranci vidi rezervnog koalicionog partnera.

Zahtev da Korhec podnese ostavku

5. septembar 2011. | broj komentara 0

Četiri stranke vojvođanskih Mađara i 11 organizacija civilnog društva traži od predsednika Nacionalnog saveta Mađara Tamaša Korheca da podnese ostavku zbog smanjenja broja odeljenja s nastavom na mađarskom jeziku u Vojvodini.

Pastor: Stranke su licemerne u vezi s blanko-ostavkama

9. februar 2011. | broj komentara 0

Od 250 poslanika Skupštine Srbije, blanko ostavke ima 220, izjavio Balint Pastor, poslanik Saveza vojvođanskih Mađara.

Diana Dragutinović: Rebalans budžeta želja za ravnotežom

23. novembar 2010. | broj komentara 0

Ministarka finansija Diana Dragutinović izjavila da je rebalans budžeta za 2010. rezultat želje Vlade da uspostavi ravnotežu između stimulisanja privrede i postizanja socijalne kohezije.

EP: Balkanu pomoći kao i istočnoj Evropi

17. novembar 2010. | broj komentara 0

Zapadnom Balkanu na putu ka Evropskoj uniji treba pomoći onako kako je pružena podrška sadašnjim članicama EU iz istočne Evrope, rečeno sinoć u raspravi u Evropskom parlamentu u Briselu.

Sedište Nacionalne agencije za regionalni razvoj preseljeno u Zaječar

15. oktobar 2010. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković, ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić i direktor Nacionalne agencije za regionalni razvoj Ivica Eždenci otvorili danas sedište te agencije u Zaječaru, prve državne insitucije izmeštenu iz Beograda.

Održani izbori za nacionalne savete

6. jun - 7. jun 2010 | broj komentara 0

U Srbiji juče održani izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina, prvi po novom Zakonu o nacionalnim savetima.

Tamaš Korhec podneo ostavku

1. jun 2010. | broj komentara 0

Sekretar Vojvodine za upravu, propise i nacionalne manjine Tamaš Korhec izjavio danas da podnosi neopozivu ostavku.

Poslanici podržali povećanje plata DRI, neslaganje o visini

20. maj 2010. | broj komentara 0

Sve poslaničke grupe u Skupštini Srbije podržale danas povećanje plata u Državnoj revizorskoj instituciji i rad tog tela, ali ne postoji saglasnost koliko bi trebalo da bude to povećanje.

SVM ne želi da prekraja vladajuću većinu

17. mart 2010. | broj komentara 0

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio danas da je ta stranka deo vladajuće većine, da to želi da ostane i da nema nikakvu ambiciju za prekrajanje političke većine u Srbiji. Pastor je novinarima u Skupštini Srbije kazao da je to preneo izvestiocu

Jožef Kasa isključen iz stranke

11. februar 2010. | broj komentara 0

Disciplinska komisija Saveza vojvođanskih Mađara isključila iz stranke počasnog predsednika Jožefa Kasu i oduzela mu i titulu, saopštio SVM. Isključen je i nekadašnji predsednik Saveta stranke Zoltan Bunjik.

SVM: Razgovori o krizi u koaliciji posle Nove godine

25. decembar 2009. | broj komentara 0

Lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je da problem u vladajućoj koaliciji nastao pošto su poslanici te stranke uskratili podršku budžetu za narednu godinu treba rešiti kroz razgovor koalicionih partnera, a ne preko medija.

Pobeda koalicije Za evropski Vrbas, SPS drugi

19. oktobar 2009. | broj komentara 0

Koalicija Za evropski Vrbas pobedila na jučerašnjim vanrednim lokalnim izborima u toj opštini, osvojivši oko 37 odsto glasova, odnosno 15 od 36 mandata u Skupštini opštine, rečeno u Opštinskoj izbornoj komisiji.

Ren: Statut Vojvodine unutrašnje pitanje Srbije

30. januar 2009. | broj komentara 0

Komesar EU za proširenje Oli Ren i drugi sagovornici u Evropskoj komisiji i Evropskom parlamentu uglavnom su mišljenja da je pitanje statuta Vojvodine unutrašnjepolitičko, izjavio sinoć lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor posle susreta s Renom i drugim zvaničnicima

Pajtić: Predlog budžeta protivustavan

3. decembar 2008. | broj komentara 0

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da se pri formiranju budžeta Srbije mora poštovati ustavna norma da Pokrajini pripadne sedam odsto republičkog budžeta.

Analize

Nedelja štednje u Srbiji

Trka na duge staze

Broj 596

27. oktobar 2011.