emg home
RSS

Tema:   Sindikati

Prema novom kolektivnom ugovoru najniža plata u RS 185 evra

6. maj 2010. | broj komentara 0

Predstavnici Vlade Republike Srpske (RS), Saveza sindikata i Unije udruženja poslodavaca RS potpisali su danas opšti kolektivni ugovor, prema kojem će najniža plata u RS biti 370 konvertibilnih maraka (oko 185 evra) umesto dosadašnjih 320 KM (oko 160 evra).

Sindikat pozvao građane na prvomajski protest

29. april 2010. | broj komentara 0

Ujedinjeni granski sindikat Nezavisnost pozvao građane da se probude iz letagrije i okupe na protestu u Kruševcu 1. maja.

Poslovodsto KAP-a uručilo otkaze sindikalnim vođama

28. april 2010. | broj komentara 0

Uprava Kombinata aluminijuma otpustila (KAP) je danas četiri radnika te kompanije, a sindikat pozvao zaposlene da u znak protesta sutra blokiraju glavnu kapiju preduzeća i spreče ulazak uprave u fabriku.

"Dobar Akcioni plan Vojvodine za zapošljavanje" (VIDEO)

22. april 2010. | broj komentara 0

Predsednik Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost Branislav Čanak pohvalio je danas Akcioni plan zapošljavanja za Vojvodinu, ali je ocenio da će on biti limitiran količinom finansijskih sredstava u budžetima države i pokrajine.

SSSS: Neće biti otpuštanja radnika u Knjaz Milošu

22. april 2010. | broj komentara 0

Dragan Zarubica, potpredsednik Veća Saveza samostalnih sidikata Srbije (SSSS), potvrdio je da je sindikat Knjaza Miloša uz posredovanje Agencije za mirno rešavanje sporova, postigao dogovor sa poslovodstvom, koji predviđa samo dobrovoljni odlazak iz firme.

Sindikat metalaca najavio proteste, prvi u Nišu 21. maja

19. april 2010. | broj komentara 0

Samostalni sindikat metalaca Srbije (SSMS) najavio je da će od 21. maja organizovati proteste širom Srbije, ukoliko od Vlade ne dobiju čvrste garancije da će početi da rešava probleme u metalskoj industriji. Ukoliko ne bude odgovora države, sindikat će tražiti i smenu

Nezavisnost traži razgovore sa ministarstvima o problemima

7. april 2010. | broj komentara 0

Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite "Nezavisnost" zatražio je danas hitan sastanak sa nadležnim ministarstvima o rešavanju nagomilanih problema i zaustavljaju osiromašenja zaposlenih zbog obezvređenih plata.

Metalska industrija u teškom stanju

31. mart 2010. | broj komentara 0

Vlada Srbije nema strategiju za izlazak metalskog sektora iz krize koji se nalazi u izuzetno teškoj situaciji, zaključeno je danas na okruglom stolu o strategiji razvoja tog sektora.

Sindikat Telekoma: Pregovori sa Dojče Telekomom u toku

22. mart 2010. | broj komentara 0

Predsednik Jedinstvenog sindikata Telekoma Slavoljub Kandić tvrdi za emg.rs da su u toku pregovori o prodaji te kompanije nemačkom Dojče Telekomu  

ASNS: Sud naložio donošenje rešenja o reprezentativnosti

16. mart 2010. | broj komentara 0

Upravni sud u Beogradu naložio je Ministarstvu rada i socijalne politike da do 12. aprila donese rešenje kojim se utvrđuje reprezentativnost Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) na teritoriji cele Srbije.

Samostalni sindikat protestuje zbog najavljenih poskupljenja

25. februar 2010. | broj komentara 0

Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) zatražio je danas od Vlade Srbije da ne odobri poskupljenje komunalnih usluga, energenata i osnovnih prehrambenih namirnica.

Sindikat PKB ponovo najavljuje proteste

12. februar 2010. | broj komentara 0

Samostalni sindikat Poljoprivrednog kombinata "Beograd" (PKB) najavio je da će u utorak i sredu, 16. i 17. februara, blokirati Zrenjaninski put kod Kovilova, u znak protesta zbog nerešavanje statusa te korporacije i neizmirenih obaveza prema zaposlenima.

Orbović: Manje zaposlenih i u 2010.

12. februar 2010. | broj komentara 0

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović ocenio da bi ove godine broj zaposlenih u Srbiji mogao da se smanji za još 50.000 do 100.000, što će najviše zavisiti od stečaja u firmama.

Orbović najavio masovne proteste zbog penzija

11. februar 2010. | broj komentara 1

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) Ljubisav Orbović najavio je danas masovne proteste u Beogradu ukoliko predlogom novog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju dođe do drastičnih smanjenja penzija.

Bez dogovora o izmenama zakona o penzijama

28. januar 2010. | broj komentara 0

Savez samostalnih sindikata Srbije je danas saopštio da na jučerašnjem sastanku radne grupe za reformu sistema penzijsko-invalidskog osiguranja nije postignuta saglasnost o sadržaju nacrta Zakona o izmenama i dopunama zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Sindikat EPS-a traži poštovanje sporazuma o platama

20. januar 2010. | broj komentara 0

Sindikat Elektroprivrede Srbije saopštio je danas da očekuje da će Vlada Srbije i poslovodstvo tog javnog preduzeća poštovati sporazum kojim je predviđeno da zaposleni dobiju naknade iz dobiti.

Sindikat: Preispitati smanjenje broja zaposlenih u zdravstvu (VIDEO)

19. januar 2010. | broj komentara 0

Sindikat medicinskih sestara i tehničara Srbije traži od Ministarstva zdravlja da zaključi sa tim sindikatom kolektivni ugovor i preispita odluku o smanjenju broja zaposlenih, a o Vlade da razmotri odluku o zamrzavanju plata.

Sindikati Telekoma upućuju zahteve rukovodstvu

18. januar 2010. | broj komentara 0

Predsednik Sindikata Telekoma Srbija Miroslav Joksimović izjavio je da bi sindikati danas trebalo da formiraju štrajkački odbor i predaju zahteve rukovodstvu Telekoma.

Diana Dragutinović: Bez većih plata i penzija

17. januar 2010. | broj komentara 0

 Budžet Srbije pripreman je gotovo četiri meseca. I samo što je usvojen, krajem 2009. godine, a mere kojima je oročen krenule u primenu, za ministarku finansija Dianu Dragutinović otvorili su se mnogi problemi. Dinar je počeo lagano da pada, a Narodna banka Srbije

Sindikat zaposlenih u zdravstvu zatražio povećanje plata

15. januar 2010. | broj komentara 1

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti zatražio je danas od Vlade Srbije da hitno obezbedi sredstva za povećanje plata zaposlenih u tim delatnostima.

Sindikat: Otpuštanje počelo pre plana racionalizacije

15. januar 2010. | broj komentara 0

Predsednik Unije prosvetnih radnika Srbije Leonardo Erdelji tvrdi da je nekoliko desetina nastavnika već dobilo otkaze, iako program racionalizacije broja zaposlenih u prosveti zvanično još nije počeo.

Zahtevi reprezentativnih sindikata Telekoma Srbija

11. januar 2010. | broj komentara 0

Dva reprezentativna sindikata u Telekomu Srbija saopštili su danas da zahtevaju isplatu regresa i toplog obroka i pravo da to javno preduzeće formira zarade u skladu sa poslovnim uspehom.

Sindikat zaposlenih u TENT nije zadovoljan dogovorom

9. januar 2010. | broj komentara 0

Sindikat zaposlenih u Termoelektrani Nikola Tesla (TENT) koja posluje u okviru Elektroprivrede Srbije (EPS) saopštio je da nije zadovoljan dogovorom o rešenju zahteva zaposlenih i da se ne isključuje mogućnost štrajka.

Sindikat EPS odustao od štrajka

8. januar 2010. | broj komentara 0

Sindikat Elektroprivrede Srbije (EPS), predstavnici Vlade Srbije i poslovodstva tog javnog preduzeća saopštili su danas da su postigli "obostrano prihvatljiv dogovor" i da neće biti najavljenog štrajka tog javnog preduzeća.

Nastavak pregovora Vlade i Sindikata EPS-a u petak

7. januar 2010. | broj komentara 0

Sindikat Elektroprivrede Srbije (EPS) najavio je da će pregovore s predstavnicima Vlade Srbije i poslovodstva tog javnog preduzeća nastaviti u petak, 8. januara.

Analize

Ekonomske koristi od kandidature

Prerano za slavlje

Broj 595

20. oktobar 2011.