emg home
RSS

Tema:   Štrajkovi

Dekanat: Preduzeti sve mere da se rad fakulteta normalizuje

25. oktobar 2011. | broj komentara 0

Dekanski kolegijum Filzofskog fakulteta u Beogradu ocenio da je potrebno preduzeti sve aktivnosti da bi se rad fakulteta normalizovao.

Normalizovan avio-saobraćaj s Grčkom

21. oktobar 2011. | broj komentara 0

Avio-saobraćaj između Srbije i Grčke danas je normalizovan pošto je okončan dvodnevni štrajk grčkih carinika, rečeno na Aerodromu Nikola Tesla.

Policijski sindikat Srbije sutra nastavlja štrajk protestima

19. oktobar 2011. | broj komentara 0

Policijski sindikat Srbije nastaviće sutra štrajk protestima u podne ispred policijskih uprava.

Sukobi u centru Atine

19. oktobar 2011. | broj komentara 0

Sukobi grupa mladih i policije izbili su danas u centru Atine, blizu grčkog parlamenta, javlja agencija Frans pres.

Policijski sindikat: Nema dogovora, nastavlja se štrajk

12. oktobar 2011. | broj komentara 0

Policijski sindikat Srbije (PSS) nastaviće i sutra štrajk, jer na sastanku sa predstavnicima MUP-a danas nije postignut dogovor o sindikalnim zahtevima za poboljšanje položaja zaposlenih u tom ministarstvu.

Policijski sindikat Srbije i danas u štrajku

11. oktobar 2011. | broj komentara 0

Policijski sindikat Srbije nastavio danas generalni štrajk zahtevajući poboljšanje socijalnog položaja i bolje uslove rada za zaposlene u Ministarstvu za unutrašnje poslove.

Sutra sastanak putara i predstavnika Vlade Srbije

25. jul 2011. | broj komentara 1

Predstavnici Vlade Srbije i putara razgovaraće sutra o rešavanju problema preduzeća iz Nibens grupe, ali to neće odložiti blokadu radova na Koridoru 10, kazala je predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije Sonja Vukanović.

Vlada: Rešenje za Nibens početkom sledeće sedmice

14. jul 2011. | broj komentara 0

Vlada Srbije će konkretna rešenja za poboljšanje situacije u Nibens grupi imati početkom sledeće sedmice, izjavio je danas šef vladine Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.

Nastavljeni protesti u Atini

29. jun 2011. | broj komentara 0

Sukobi između mladih demonstranata i policije nastavljeni su danas na centralnom trgu u Atini, odmah nakon što je grčki parlament usvojio paket rigoroznih mera štednje, a čitav trg je u velikom oblaku suzavca, javila je televizija.

Vlahović: Štrajkovi su normalna pojava

24. jun 2011. | broj komentara 0

Štrajk radnika iz privatnih preduzeća je “normalno ponašanje”, budući da je teret krize podneo privatni sektor. To je jasno ako se zna da je od 2008. do danas u privatnom sektoru otpušteno 200.000 ljudi, dok se istovremeno broj zaposlenoj u državnim preduzećima

Dačić: Ne možemo da sprovedemo zakon o štrajku

24. jun 2011. | broj komentara 0

Možemo da pišemo kakve god hoćemo zakone o štrajku, ali ne možemo da ih sprovedemo“, rekao je danas vicepremijer i lider SPS-a Ivica Dačić povodom najava da će novi zakon ograničiti mesta na kojima radnici mogu da protestuju.

Štrajk prosvetara 1. septembra?

23. jun 2011. | broj komentara 0

Sindikat obrazovanja Srbije pozvaće svoje članove da 1. septembra ponovo stupe u štrajk ako Vlada Srbije u naredna dva meseca ne ispuni zahteve iz Protokola koji je s prosvetarima potpisala posle štrajka u februaru, najavio danas Branislav Pavlović, predsednik SOS-a.

Policijski sindikat prekinuo štrajk posle dogovora s ministrom

13. jun 2011. | broj komentara 0

Policijski sindikat Srbije prekinuo, posle nekoliko sati, štrajk pošto je s ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem postignut dogovor o ispunjenju zahteva članova tog sindikata, saopšteno je danas.

Tadić: Kandidatura za EU najvažniji cilj

12. jun 2011. | broj komentara 1

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio da je kandidatura za Evropsku uniju i datum početka pregovora najvažniji cilj Srbije i poručio međunarodnoj zajednici da Srbija ne čini ništa zbog pritisaka nego zbog postizanja ciljeva koji će doneti dobrobit svim građanima.

Dačić: Nemamo od čega da povećamo plate policiji

12. jun 2011. | broj komentara 0

Ministar unutašnjih poslova Ivica Dačić izjavio da razume nezadovoljstvo policajaca materijalnim položajem, ali da nema novca za povećanje njihovih plata i rešenje drugih problema zbog kojih su najavili štrak.

Policijski sindikat Srbije u ponedeljak stupa u štrajk

11. jun 2011. | broj komentara 0

Policijski sinidikat Srbije počeće štrajk u ponedeljak jer s predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova nije dogovoreno ispunjenje zahteva štrajkača, među kojima su isplata dnevnica i naknada za prekovremeni rad.

Nema dogovora Policijskog sindikata Srbije i MUP-a

10. jun 2011. | broj komentara 0

Policijski sinidikat Srbije (PSS) ne odustaje od štrajka najavljenog za ponedeljak, jer danas nije postigao dogovor sa Ministarstvom unutrašnjih poslova o poboljšanju materijalnog položaja policajaca, izjavio je predsednik PSS Veljko Mijailović.

Dačić: Nadamo se da neće biti razloga za štrajk policije

1. jun 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas kako se nada da neće biti razloga za štrajk policije, koji je najavljen za 10. jun, i da će Vlada dotle pokušati da učini neke korake kako do toga ne bi došlo.

Norveška: Fudbaleri u štrajku

20. maj 2011. | broj komentara 0

Više od polovine vodećih fudbalera Norveške stupilo danas u štrajk zahtevajući, između ostalog, pravo da biraju kopačke.

Produžetak školske godine u oko 100 škola

17. maj 2011. | broj komentara 0

U oko 100 osnovnih i srednjih škola školska godina će biti produžena zbog štrajka prosvetnih radnika, rekao je danas pomoćnik ministra za prosvetu Zoran Kostić.

Ćirić: Moguć novi investitor u Slap do kraja maja

11. maj 2011. | broj komentara 0

Procena imovine čačanske fabrike čipsa "Slap grupa" obaviće se do početka iduće nedelje, a do kraja maja moguć je javni poziv za investitora, izjavio je danas u Čačku ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić.

Novinari Svetlosti u štrajku, poslodavac traži nove saradnike

5. maj 2011. | broj komentara 0

Kragujevački privatni nedeljnik Svetlost, čiji novinari štrajkuju od februara zbog neisplaćenih zarada i doprinosa za 14 meseci, objavio je u današnjem broju poziv za zapošljavanje novinara i saradnika.

Nikolić: Više ne postoji motiv za razgovor s DS-om

29. april 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je da nikakva koalicija s Demokratskom strankom ne dolazi u obzir i da teško da više postoji motiv i za razgovore dve stranke.

Štrajk u Plimi M

28. april 2011. | broj komentara 0

Zaposleni u kruševačkoj kompaniji za proizvodnju jestivog ulja Plima M počeli juče generalni štrajk zbog neisplaćenih zarada i materijalnog položaja.

RTV Smederevo od jutros u štrajku

26. april 2011. | broj komentara 0

Zaposleni u Radio-televiziji Smederevo od jutros su u štrajku. Zaposleni traže isplatu zarada od početka godine.

Analize

Nedelja štednje u Srbiji

Trka na duge staze

Broj 596

27. oktobar 2011.