emg home
RSS

Tema:   Štrajkovi

Štrajkuju radnici Telekoma Crne Gore

15. mart 2010. | broj komentara 0

Zaposleni Telekoma Crne Gore počeli su danas štrajk u prostorijama te kompanije, nezadovoljni što uprava nije ispunila preuzete obaveze prema radnicima.

Blokiran železnički saobraćaj u Federaciji BiH

15. mart 2010. | broj komentara 0

Železnički saobraćaj u Federaciji BiH (FBiH) danas je potpuno blokiran, potvrdio je Sindikat mašinovođa. Sindikat je istakao da će železničke deonice Sarajevo-Doboj i Sarajevo-Ploče biti blokirane sve dok se ne ispune zahtevi radnika.

Vozovi u Hrvatskoj stali na 15 minuta

15. mart 2010. | broj komentara 0

Četiri sindikata železničara zaustavila danas železnički saobraćaj u Hrvatskoj na 15 minuta da bi upozorili na loše stanje u Hrvatskim železnicama.

Radnici livnice iz Topole nisu blokirali put

11. mart 2010. | broj komentara 0

Radnici livnice "Topola livar" nisu danas, prema najavi, blokirali magistralni put Beograd-Kragujevac, pošto su dobili upozorenje od policije, a za sutra su najavili sasatanak sa predstavnikom Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

Radnici Metal sistema prekinuli protest

10. mart 2010. | broj komentara 0

Radnici Metal sistema prekinuli blokadu fabrike jer su dobili uveravanja od nadležnih da će im većinski vlasnik isplatiti zaostale zarade, rečeno u sindikatu. Blokada u kojoj se učestvovalo oko 150 radnika fabrika Metal sistemi i Metal sistemi tehnika, trajala je sedam

Jat tehnika odustala od štrajka

8. mart 2010. | broj komentara 1

Jat tehnika je odustala od najavljenog štrajka, jer je toj kompaniji Jat Airways deo duga i radnicima će biti isplaćene zaostale zarade, rekao je za Emg.rs generalni direktor Jat tehnike Srđan Mišković.

LSV negira da ometa Luxol

2. mart 2010. | broj komentara 2

Potpredsednik zrenjaninskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Tibor Vaš demantovao navode Zdravka Deurića da ta partija ometa firmu Luxol i da je odgovorna za proteste radnika u toj fabrici.

Aviomehaničari Jat tehnike najavili štrajk za 8. mart

2. mart 2010. | broj komentara 0

Samostalni sindikat licenciranih vazduhoplovnih mehaničara Srbije najavio je danas da će 8. marta početi štrajk u Jat tehnici, ukoliko do tada ne budu ispunjeni zahtevi za isplatu zarada i smenu rukovodstva.

Jat ketering završio protest

1. mart 2010. | broj komentara 2

Zaposleni u Jat keteringu završili su danas protest u Beogradu nakon što su dobili garancije Vlade Srbije da će im do srede platiti dug Jat Airwaysa za isporučene avionske obroke, kazali su u Sindikatu Jat keteringa.

Rudari najavljuju radikalizaciju protesta

27. februar 2010. | broj komentara 0

Rudari nikšićkog Rudnika boksita koji u rudničkoj jami protestuju već 11 dana najavili su danas da će radikalizovati štrajk.

Krivične prijave protiv direktora topolske livnice

25. februar 2010. | broj komentara 0

Štrajkački odbor topolske livnice Topola livar podneo krivične prijave protiv generalnog direktora Branka Grumića i NN lica većinskog vlasnika, slovenačke firme Livar iz Ivančne Gorice zbog sumnje da su nesavesnim poslovanjem i kriminalnim radnjama oštetili firmu za

Grčka: Generalni štrajk protiv mera štednje

24. februar 2010. | broj komentara 0

Grčki sindikati danas počeli opšti štrajk protiv Vladinih mera štednje.

Radnici Luxola održali štrajk upozorenja

23. februar 2010. | broj komentara 6

Radnici Hemijske industrije Luxol održali su danas jednočasovni štrajk upozorenja zahtevajući da im se isplati šest zaostalih primanja.

Počeo štrajk kontrolora leta u Francuskoj

23. februar 2010. | broj komentara 0

Stotine letova otkazno je ili odloženo danas u Francuskoj na početku četvorodnevnog štrajka kontrolora leta.

Prekinut štrajk pilota Lufthanse

23. februar 2010. | broj komentara 0

Štrajk pilota Lufthanse sinoć privremeno prekinut pošto su se ta nemačka avio-kompanija i sindikat dogovorili da obustave štrajk i da se vrate pregovorima.

Štrajk 4.000 pilota Lufthanse

22. februar 2010. | broj komentara 0

Na stotine letova nemačkog avio-prevoznika Lufthansa danas otkazano pošto je više od 4.000 pilota kompanije počelo četvorodnevi štajk.

Grčki carinici prekinuli štrajk

22. februar 2010. | broj komentara 0

Grčki carinici prekinuli štrajk, koji je tokom šest dana u zemlji izazvao nestašicu automobilskog goriva.

Od ponedeljka štrajk pilota Lufthanse

17. februar 2010. | broj komentara 0

U vazdušnom saobraćaju u Nemačkoj se od ponedeljka 22. februara očekuju veliki poremećaji, pošto su piloti kompanije Lufthansa danas doneli odluku o stupanju u štrajk.

Radnici kruševačke Ciglane stupili u štrajk

17. februar 2010. | broj komentara 0

Radnici kruševačke Ciglane počeli su štrajk zbog neisplaćenih zarada, nepovezanog staža i obustavljene proizvodnje.

Grčki carinici počeli trodnevni štrajk

16. februar 2010. | broj komentara 0

Grčki carinici danas su počeli trodnevni štrajk protiv mera štednje koje je uvela vlada da bi izvukla zemlju iz dužniče krize koja je potresla celu evrozonu.

Radnici Duvankomerca počeli štrajk glađu

15. februar 2010. | broj komentara 0

Radnici podgoričkog Duvankomerca počeli su danas štrajk glađu trazeći isplatu zaostalih plata i socijalni program.

Prekinut štrajk u Geodetskom zavodu, od sutra normalan rad

10. februar 2010. | broj komentara 0

Štrajk zaposlenih u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) prekinut je danas, pošto je odlučeno da taj zavod bude izuzet iz odluke Vlade o smanjenju broja zaposlenih u administraciji, rekla je  predstavnica jedinstvene organizacije sindikata RGZ-a Mirjana Jovanović. Ona

Taksisti i autoprevoznici će ipak štrajkovati 23. februara

10. februar 2010. | broj komentara 0

Taksisti i autoprevoznici stupiće 23. februara u generalni štrajk u svim većim gradovima u Srbiji, iako je Ministarstvo trgovine i usluga uputilo Vladi predlog da se uvođenje fiskalnih kasa za advokate, taksiste i zaposlene u prosveti, odloži za najmanje šest meseci.

Nije postignut dogovor radnika i vlasnika Petroremonta

10. februar 2010. | broj komentara 0

Preduzeće Petroremont otići će u stečaj ako ga ne preuzme pančevačka Azotara, zaključeno je danas na pregovorima vlasnika Petroremonta Dušana Stupara i radnika tog preduzeća koji četiri nedelje štrajkuju zahtevajući plate.

Radnici Mitrosa čekaju odgovor države

10. februar 2010. | broj komentara 0

Radnici fabrike mesa i mesnih konzervi Mitros iz Sremske Mitrovice koji su danas protestovali tražeći raskid štetnog ugovora o privatizaciji za sada neće radikalizovati protest, već će čekati da država reaguje, izjavio je za EMportal predsednik Opštinskog veća saveza

Analize

Nedelja štednje u Srbiji

Trka na duge staze

Broj 596

27. oktobar 2011.