emg home
RSS

Tema:   Štrajkovi

Vlasnik preduzeća Topola livar spreman da raskine ugovor

10. februar 2010. | broj komentara 0

Većinski vlasnik preduzeća Topola livar iz Topole, slovenačka Livar grupa, spreman je da raskine ugovor o privatizaciji i vrati državi paket od 65 odsto akcija bez ikakve naknade, rečeno je u sindikatu livnice.

Štrajkovi u Grčkoj

10. februar 2010. | broj komentara 0

Štrajkovi danas prekinuli avionski saobraćaj i rad javnih službi u Grčkoj, radnički sindikati pokrenuli proteste protiv mera štednje koje je naložila Vlada.

Taksisti i autoprevoznici najavili štrajk za 23. februar

8. februar 2010. | broj komentara 0

Taksisti i autoprevoznici Srbije najavili su danas da će organizovati štrajk 23. februara u Beogradu i većim gradovima Srbije zahtevajući da se uvođenje fiskalnih kasa odloži do 2013. godine.,

Kraj štrajka u Žitoprometu

8. februar 2010. | broj komentara 0

Tridesetak radnika čačanskog preduzeća za proizvodnju brašna i stočne hrane Žitopromet prekinulo protest koji su počeli 2. februara jer im je uplaćena decembarska plata.

Štrajk u Zavarivaču Vranje

8. februar 2010. | broj komentara 0

Radnici fabrike za izradu čeličnih konstrukcija i opreme Zavarivač iz Vranja počeli štrajk tražeći isplatu zarada od avgusta 2009. i povezivanje staža.

Radnici šabačkog 7. jula zahtevaju reviziju privatizacije

5. februar 2010. | broj komentara 0

Bivši i sadašni radnici šabačkog autotransportnog preduzeća "7. jul" nastavili su danas, četvrti dan za redom, protest zbog neisplaćenih zarada blokadom prilaza zgradi autobuske stanice u Šapcu.

Završen štrajk u Geodetskom zavodu

5. februar 2010. | broj komentara 1

Štrajk u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) je završen i sve službe za katastar nepokretnosti te istitucije od danas će raditi u punom kapacitetu, saopštio je danas RGZ.

UGS Nezavisnost: Oko 500 prosvetara višak

5. februar 2010. | broj komentara 0

Tomislav Živanović, predsednik Granskog sindikata prosvetnih radnika Nezavisnost kazao je danas da je oko 500 zaposlenih višak u prosveti, a ne nekoliko hiljada kako tvrde predstavnici Vlade.

Radnici 7. jula u Šapcu nastavljaju štrajk

3. februar 2010. | broj komentara 1

Radnici šabačkog auto-saobraćajnog preduzeća 7. jul, koji su juče blokirali autobusku stanicu u tom gradu, nastaviće štrajk sve dok uprava firme ne ispuni njihove zahteve, saznaje Emportal u tom preduzeću.

Radnici šabačkog 7. jula blokirali autobusku stanicu

2. februar 2010. | broj komentara 0

Radnici šabačkog auto-saobraćajnog preduzeća "7. juli" danas su blokirali ulaze u autobusku stanicu u Šapcu zahtevajući isplatu zaostalih zarada i reviziju kupoprodajnog ugovora.

Počeo štrajk prozivodnih radnika Žitoprometa

2. februar 2010. | broj komentara 0

Oko 30 radnika čačanske firme za proizvodnju brašna i stočne hrane Žitorpomet, koji rade u proizvodnji, nakon desetodnevnog jednosatnog štrajka upozorenja, započeli su danas generalni štrajk.

Radnici preduzeća 7. jul prekidaju proteste

1. februar 2010. | broj komentara 0

Radnici Modne konfekcije "7. juli" iz Kuršumlije prekinuće proteste, iako država nije ispunila sve njihove zahteve, izjavio je danas predsednik sindikata te fabrike Živorad Veljović.

Protest radnika Petroremonta i Trgoprodukta

29. januar 2010. | broj komentara 0

Radnici pančevačkih preduzeća Petroremont i Trgoproduktu protestovali su danas ispred gradske uprave tražeći da se lokalna vlast uključi u rešavanje njihovog problema neisplaćenih zarada.

Sindikat RS najavljuje generalni štrajk

29. januar 2010. | broj komentara 0

Predsedništvo Saveza sindikata Republike Srpske (RS) najavilo je danas da će početkom marta biti organizovan generalni štrajk u tom entitetu BiH.

Konfekcionari iz Kuršumlije najavljuju blokadu opštine

29. januar 2010. | broj komentara 0

Delegacija radnika modne konfekcije "7. juli" iz Kuršumlije, razgovaraće u ponedeljak sa ministrom za rad i socijalnu politiku Rasimom Ljajićem u Beogradu o radničkim zahtevima.

Ombudsman: Štititi prava i poslodavaca i radnika u skladu sa zakonom

28. januar 2010. | broj komentara 0

Zaštitnik građana Saša Janković je danas apelovao na sve poslodavce i zaposlene da prava štite u skladu sa propisima i da sporove rešavaju na način dozvoljen zakonom.

Radnici Žitoprometa i danas održali štrajk upozorenja

27. januar 2010. | broj komentara 0

Više desetina radnika čačanskog preduzeća za proizvodnju brašna i stočne hrane Žitopromet danas je drugi dan uzastopno održalo jednosatni štrajk upozorenja zahtevajući isplatu 1,5 zaostale zarade i pokretanje proizvodnje.

Bivši radnici Jastrepca prekinuli protest

27. januar 2010. | broj komentara 0

Bivši radnici građevinskog preduzeća Jastrebac, u stečaju od 2002, odlučili sinoć da prekinu protest posle dogovora s predstavnicima Odbora poverilaca te firme da im u roku od osam dana budu isplaćena potraživanja.

Počeo štrajk upozorenja u Žitoprometu

26. januar 2010. | broj komentara 0

Zaposleni u čačanskom privatnom preduzeću Žitopromet održali su danas jednosatni štrajk upozorenja zahtevajuću isplatu dve zaostale plate i povećanje proizvodnje.

Zarubica: Štrajkovi se ne mogu ograničavati

26. januar 2010. | broj komentara 0

Potpredsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Dragan Zarubica rekao da vlast ne može da ograničava štrajkove i da određuje mesto njihovog održavanja jer je narod gladan.

Neuspešni pregovori radnika i rukovodstva Petroremonta

25. januar 2010. | broj komentara 0

Pregovori radnika i menadžmenta pančevačkog preduzeća Petroremont završeni su neuspešno i radnici ostaju u generalnom štrajku, izjavio je danas predsednik Samostalnog sindikata Miodrag Milunović.

Zaposleni u Srboleku predali zahteve Vladi

25. januar 2010. | broj komentara 0

Zaposleni u farmaceutskom preduzeću "Srbolek" nastavili su štrajk, tražeći isplatu zaostalih zarada, naknada za prevoz i doprinosa i normalizaciju proizvodnje u tom preduzeću, izjavio je danas predsednik Samostalnog sindikata "Srboleka" Zoran Gočević.

Dinkić: Štrajkovi u firmama koje godinama rade loše (VIDEO)

25. januar 2010. | broj komentara 1

Lider stranke G17 plus i ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić ocenio je danas da se brojni štrajkovi u Srbiji uglavnom dešavaju u firmama koje i pre privatizacije nisu radile ili su bile loše.

Prekinut protest radnika u Kuršumliji

22. januar 2010. | broj komentara 0

Radnici privatizovanih preduzeća Kopaonik i konfekcije 7. juli večeras su prekinuli protest i 12-dnevnu blokadu puta Niš-Priština.

Pregovori Centra za stečaj i bivših radnika Jastrepca

22. januar 2010. | broj komentara 0

Bivši radnici Građevinskog preduzeća Jastrebac iz Kruševca u stečaju, koji štrajkuju u nekadašnjoj upravnoj zgradi tog preduzeća, počeli su danas pregovore sa predstavnicima Centra za stečaj.

Analize

Nedelja štednje u Srbiji

Trka na duge staze

Broj 596

27. oktobar 2011.