emg home
RSS

Tema:   Štrajkovi

Ljajić: Socijalni sporazum za društvenu stabilnost

27. mart 2011. | broj komentara 0

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić ocenio je danas da je pogrešno umanjivati veličinu i obim sindikalnih protesta i sadržinu sindikalnih zahteva.

Nastavlja se štrajk prosvetnih radnika

27. mart 2011. | broj komentara 0

Prosvetni sindikati još nisu dobili poziv od Vlade Srbije da nastave razgovore, pa će sutra nastaviti štrajk skraćenjem časova na 30 minuta, izjavio je danas predsednik Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije Nezavisnost Tomislav Živanović.

Premijer: Nije fer da se plaća za nešto što nije odrađeno

25. mart 2011. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković poručio je danas prosvetnim radnicima u štrajku da će im deo plata koji nisu dobili biti isplaćen kad odrade ono što su propustili za vreme štrajka.

Obradović: Poslali smo ponudu direktorima škola

24. mart 2011. | broj komentara 0

Ministar prosvete Srbije Žarko Obradović rekao je danas da je to ministarstvo dobilo pritužbe od direktora škola i roditelja učenika da nisu upoznati sa vladinom ponudom prosvetnim sindikatima i da je zato svoje predloge ministarstvo prosledilo direktorima škola.

Vlada obećala hitno rešenje za Metal sisteme

23. mart 2011. | broj komentara 0

Radnici kragujevačke kompanije Metal sistemi, koji više od mesec dana štrajkuju jer država kasni u preuzimanju te neuspešno privatizovane firme, dobili su uveravanja predstavnika Vlade da će se problem ubrzano resavati, rečeno je danas Beti u sindikatu Metal sistema.

Obradović: Nadoknada štrajkačima kad ispuine normu

23. mart 2011. | broj komentara 0

Ministar prosvete Žarko Obradović rekao je da je danas 597 škola u Srbiji koje rade s časovima skraćenim na 30 minuta, dok njih 1.198 radi puno radno vreme i dodao da postoji mogućnost da profesorima koji rade skraćeno bude nadoknađen manjak u platama onda kad oni nadoknade

Ministarstvo: Nastava se normalno odvija u 66 odsto škola

22. mart 2011. | broj komentara 0

Ministarstvo prosvete saopštilo danas da se nastava normalno odvija u 66 odsto, odnosno 1.187 škola u Srbiji.

Ministarstvo: Smanjuje se broj škola u štrajku

15. mart 2011. | broj komentara 1

Broj škola u Srbiji koje štrajkuju svakodnevno se smanjuje, pa ih je danas 10 manje nego juče, saopstilo je Ministarstvo prosvete.

Sindikat Metal sistema traži pomoć premijera

5. mart 2011. | broj komentara 0

Samostalni sindikat privatne firme Metal sistemi uputio je otvoreno pismo premijeru Srbije u kome ga obaveštava o razlozima zastoja u procesu podržavljenja preduzeća i traži pomoć za izlazak iz te situacije.

Obradović: Zbog štrajka manje plate

4. mart 2011. | broj komentara 2

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio da će prosvetni radnici sledeću platu primiti po učinku, odnosno one će im biti umanjene zbog štrajka i obustave i skraćenja nastave.

Ministarstvo: Štrajkuje oko 39 odsto škola

3. mart 2011. | broj komentara 0

Skraćenjem časova na 30 minuta danas štrajkuje 701 škola, što je oko 39 odsto od ukupnog broja, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.

U štrajku 714 škola

2. mart 2011. | broj komentara 0

Minisitarstvo prosvete saopštilo je danas da je u Srbiji u zakonskom štrajku 714 škola, u kojima se nastava odvija na časovima skraćenim na 30 minuta.

U štrajku 733 škole

28. februar 2011. | broj komentara 0

Ministarstvo prosvete saopštilo je danas da su zbog štrajka prosvetnih radnika časovi skraćeni na 30 minuta u 733 škole, ili 40,8 odsto.

Štrajkačima u prosveti plata po učinku

24. februar 2011. | broj komentara 1

Prosvetnim radnicima koji su nastavili štrajk posle 7. februara zarade će biti obračunavane po učinku, izjavio danas pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić.

Ministarstvo prosvete: Časovi skraćeni u 41,7 odsto škola

23. februar 2011. | broj komentara 0

Ministarstvo prosvete saopštilo da se, prema podacima koje su dostavile školske uprave, nastava odvija u svim školama u Srbiji i da nema škola u obustavi rada.

Ministarstvo: U 748 škola skraćena nastava

22. februar 2011. | broj komentara 0

U 748 škola u Srbiji, njih 41,6 odsto, nastava je skraćena na 30 minuta i nema škola u kojima je nastava obustavljena, saopštilo danas Ministarstvo za prosvetu.

Prosvetni sindikati tvrde da štrajkuje 55 odsto škola

21. februar 2011. | broj komentara 0

Predstavnici prosvetnih sindikata, koji štrajkuju od 28. janura, tvrde da Ministarstvo prosvete ne objavljuje tačne podatke o broju škola u kojima se nastava odvija uz skraćene časove od 30 minuta.

Obradović: Nećemo više razgovarati o novcu sa sindikatima

19. februar 2011. | broj komentara 1

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je danas da više neće biti razgovora o novcu sa predstavnicima prosvetnih sindikata, koji štrajkuju od 28. januara.

Novi sindikat zdravstva razmatra ponudu o povećanju plata

18. februar 2011. | broj komentara 0

Novi sindikat zdravstva će od 21. februara, kada je najavio stupanje u štrajk obustavom rada, razmotriti predlog povećanja zarade za zaposlene u zdravstvu od 13,6 odsto, saopšteno je danas iz sindikata.

Barać: Prelomni trenutak za Tadića

17. februar 2011. | broj komentara 0

Desetogodišnja sprega vlasti i tajkuna dovela je do ekonomskog kolapsa, mnogo više nego ekonomska kriza, izjavila je predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać u intervjuu za NIN.

Bez približavanja stavova sa štrajkačima (VIDEO)

17. februar 2011. | broj komentara 0

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić rekao je da na današnjoj sednici Socijalno-ekonomskog saveta nije bilo približavanja u stavovima prosvetnih i zdravstvenih radnika na jednoj strani i onoga što su odluke Vlade na drugoj.

Dostavljaju se planovi nadoknade izgubljenih časova

17. februar 2011. | broj komentara 0

Školske uprave treba da Ministarstvu prosvete do sutra dostave planove nadoknade gradiva i časova izgubljenih zbog štrajka prosvetnih radnika, rečeno je danas u resornom Ministarstvu.

Nezavisni sindikat policije zamrznuo štrajk

15. februar 2011. | broj komentara 0

Nezavisni sindikat policije odlučio sinoć da zamrzne štrajk započet 3. februara, izjavio član predsedništva tog sindikata Blažo Marković.

Nezavisni sindikat policije: Prihvaćen protokol uz manje izmene

14. februar 2011. | broj komentara 0

Skupština Nezavisnog sindikata policije prihvatila je, uz manje izmene, protokol koji im je na jučerašnjem sastanku ponudio resorni ministar Ivica Dačić, izjavio je danas predsednik tog sindikata Velimir Barbulov. Dačić je rekao da bi danas trebalo da se postignu dogovori o

Barbulov: Sutra moguć dogovor o zahtevima sindikata policajaca

13. februar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Nezavisnog sindikata policije Velimir Barbulov izjavio da je na današnjem sastanku s ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem postignut značajan napredak u pregovorima o zahtevima sindikata za poboljšanje materijalnog položaja i uslova rada u MUP-u i da

Analize

Nedelja štednje u Srbiji

Trka na duge staze

Broj 596

27. oktobar 2011.