emg home
RSS

Tema:   Štrajkovi

Novi razgovori Vlade i sindikata prosvete u ponedeljak

11. februar 2011. | broj komentara 0

Ministarstvo prosvete pozvalo je na novu rundu razgovora predstavnike tri sindikata koji su nastavili štrajk i danas podneli novi predlog protokola, kojim se od Vlade traži povećanje zarada prosvetnim radnicima za 20 odsto do kraja godine.

Okončani pregovori sa prosvetnim sindikatima, Vlada čeka predlog sindikata

10. februar 2011. | broj komentara 0

Ministar prosvete Žarko Obradović rekao je danas da je tok pregovora sa prosvetnim sindikatima u Agenciji za mirno rešavanje radnih sporova završen i da će biti nastavljen kada oni sindikati koji nisu potpisali platformu dostave svoj predlog.

Šoškić: Inflacija bi istopila neplanirano povećanje plata

10. februar 2011. | broj komentara 1

Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić izjavio da bi vanredno povećanje plata, koje traže pojedini delovi javnog sektora, bilo samo kratkoročni dobitak jer bi se to povećanje brzo istopilo zbog rasta inflacije.

Za sedam dana nastavak sastanka sa sindikatom zdravstva (VIDEO)

9. februar 2011. | broj komentara 0

Predstavnici Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije i ministarstava finansija i zdravlja nastaviće pregovore za sedam dana, dogovoreno je na današnjem sastanku u Beogradu.

U štrajku više od 200 škola Sindikata radnika u prosveti

9. februar 2011. | broj komentara 0

Sindikat radnika u prosveti saopštio danas da nastavlja štrajk i da je u školama koje su članice tog sindikata sa teritorije Beograda i Vojvodine nastava skraćena na 30 minuta.

Agencija za privatizaciju raskinula ugovor Zavarivača i kompanije Galeb grup

9. februar 2011. | broj komentara 0

Agencija za privatizaciju raskinula kupoprodajni ugovor izmeđi šabačke kompanije Galeb grup i vranjskog preduzeća Zavarivač.

Cvetković pokazao razumevanje za probleme policajaca

8. februar 2011. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković pokazao danas razumevanje za težak materijalni položaj zaposlenih u policiji, ali i istakao da će Vlada nastaviti da vodi odgovornu ekonomsku politiku bez narušavanja makroekonomske stabilnosti.

Dva sindikata prosvete nude novi protokol

8. februar 2011. | broj komentara 0

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije i Granski sindikat prosvetnih radnika Nezavisnost ponudiće Vladi novi protokol, u kom će tražiti da prosvetnim radnicima plate do kraja godine budu povećane 18 do 20 odsto, najavio danas predsednik Unije sindikata Leonardo Erdelji.

Granski sindikat zdravstva Nezavisnost od sutra u štrajku

8. februar 2011. | broj komentara 0

Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite Nezavisnost sutra stupa u štrajk. U 132 zdravstvene ustanove biće obustavljen rad na pola sata.

Tri prosvetna sindikata nastavila štrajk

7. februar 2011. | broj komentara 0

Sindikat radnika u prosveti, na zahtev članstva, povukao potpis sa protokola postignutog s Vladom i doneo odluku da nastavi štrajk u školama škraćenjem časova na 30 minuta. Granski sindikat prosvetnih radnika i Unija prosvetnih radnika Srbije takođe u štrajku.

Unija sindikata prosvetnih radnika nastavlja štrajk

5. februar 2011. | broj komentara 7

Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Leonardo Erdelji izjavio je danas da će škole članice te Unije nastaviti štrajk u ponedeljak, 7. februara, i da je danas pokrenuta inicijativa za smenjivanje ministra prosvete Žarka Obradovića.

Štrajk policajaca se nastavlja, u ponedeljak sa premijerom

4. februar 2011. | broj komentara 1

Nezavisni sindikat policije saopštio je večeras da će u ponedeljak održati sastanak sa premijerom Mirkom Cvetkovićem sa kojim će razgovarati o povećanju plata u policiji i poboljšanju uslova rada.

Sindikat: Predlog povećanja zarada za sve u javnom sektoru

3. februar 2011. | broj komentara 0

Na sastanku sindikata prosvete sa predstavnicima Vlade Srbije dogovoreno je da sindikati u petak vlastima dostave konačan predlog za povećanje plata u ovoj godini, uz uslov da se to povećanje odnosi na sve zaposlene u javnom sektoru i na penzionere, saopštio je Sindikat

MUP i Nezavisni policijski sindikat bez dogovora

2. februar - 3. februar 2011 | broj komentara 0

Predstavnici Nezavisnog sindikata policije koji je danas stupio u štrajk i zvaničnici kabineta ministra unutrašnjih poslova (MUP) Ivice Dačića nisu postigli dogovor o prekidu štrajka u policiji, rečeno je danas u tom sindikatu.

Bez dogovora sa prosvetarima u Agenciji za mirno rešavanje sporova

3. februar 2011. | broj komentara 0

Sindikati i Minstarstvo prosvete nisu postigli dogovor na sastanku u Agenciji za mirno rešavanje sporova, pa prosvetari očekuju da se o njihovim zahtevima "ozbiljno razgovara" večeras sa premijerom Mirkom Cvetkovićem, izjavio je predsednik Granskog sindikata

Ministarstvo: Pregovori sa sindikatima se nastavljaju sutra

2. februar 2011. | broj komentara 1

Pregovori sindikata prosvete, koji četiri dana štrajkuju, i predstavnika Ministarstva prosvete, biće nastavljeni sutra, saopšteno je iz tog ministarstva.

Počeo štrajk radnika Čistoće u Novom Pazaru

2. februar 2011. | broj komentara 0

Radnici Javnog komunalnog preduzeća "Čistoća" iz Novog Pazara stupili su danas u štrajk kako bi skrenuli pažnju na tešku ekonomsku i materijalnu situaciju u preduzeću.

Pavlović: Štrajk prosvetara neće biti uskoro okončan

2. februar 2011. | broj komentara 1

Pregovori sindikata i predstavnika Vlade Srbije u Agenciji za mirno rešavanje sporova zapeli su pošto sindikati nisu mogli da se dogovore oko svog predstavnika, rekao je Branislav Pavlović, predsednik Sindikata obrazovanja Srbije.

Obradović: Bojazan od domino-efekta

2. februar 2011. | broj komentara 0

Žarko Obradović, ministar za prosvetu, potvrdio da u Vladi postoji bojazan da bi zahtevi sindikata prosvete za povećanje plata mogli da dovedu do domino-efekta i da i drugi sindikati javnog sektora zatraže povećanje zarada.

Obradović: Četiri milijarde dinara su samo projekcija

2. februar 2011. | broj komentara 0

Ministar za prosvetu Žarko Obradović rekao da dodatne četiri milijarde dinara za prosvetu nisu nađene u budžetu, već da je to projekcija Ministarstva finansija koja tek treba da bude potvrđena na kraju prvog kvartala.

Bez zajedničkog stava policijskih sindikata o štrajku

1. februar 2011. | broj komentara 2

Policijski sindikat Srbije (PSS) najavio je danas da neće podržati najavljeni štrajk drugog reprezentativnog policijskog sindikata - Nezavisnog sindikata policije (NSP), zakazan za 3. februar.

Sindikati: Četiri milijarde dinara nedovoljno (VIDEO)

1. februar 2011. | broj komentara 0

Podržavamo ponudu Vlade Srbije da “odreši kesu” za četiri milijarde dinara i to smatramo dobrom osnovom za nastavak pregovora, ali sa tom sumom ne možemo zadovoljiti potrebe prosvetara, rekao je Hadži Zdravko Kovač, generalni sekretar Sindikata radnika u

Pavlović: Štrajkuje 1.427 škola

30. januar - 31. januar 2011 | broj komentara 2

Od 1.804 škole u Srbiji, obustavom rada ili skraćenjem časova na 30 minuta štrajkuje njih 1.427, izjavio danas predsednik Sindikata obrazovanja Srbije Branislav Pavlović. Ministar zove na razgovore.

SNS: Izjava premijera o prosvetarima licemerna

30. januar 2011. | broj komentara 0

Srpska napredna stranka ocenila kao vrhunac cinizma i licemerja izjavu premijera Mirka Cvetkovića da zahtevi prosvetnih radnika za povećanje plata ugrožavaju ekonomsku stabilnost zemlje.

Cvetković: Ispunjenje zahteva prosvetara urušava ekonomiju

29. januar 2011. | broj komentara 1

Premijer Mirko Cvetković odbacio zahteve zaposlenih u obrazovanju za povećanje zarada kao nerealne i neumerene, upozorivši da bi udovoljavanje tim zahtevima vodilo rušenju ekonomske stabilnosti zemlje.

Analize

Nedelja štednje u Srbiji

Trka na duge staze

Broj 596

27. oktobar 2011.