emg home
RSS

Tema:   Štrajkovi

Sindikati: U štrajku oko 60 odsto škola

28. januar 2011. | broj komentara 2

Četiri reprezentativna sindikata zaposlenih u prosveti od danas u štrajku. Članovi Granskog sindikata prosvetnih radnika Nezavisnost, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikata radnika u prosveti Srbije obustavili rad, a Sindikata obrazovanja Srbije skratili

Zahtevi sindikata na dva koloseka

26. januar 2011. | broj komentara 0

Sindikat Nezavisnost ostaje pri zahtevu da budžet za obrazovanje bude 24,5 odsto veći i spreman je da, ako Vlada to ne prihvati, stupi u generalni štrajk u petak, izjavio je danas Tomislav Živanović, predsednik Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije Nezavisnost. Sindikat

Štrajk upozorenja Sindikata TENT-a

25. januar 2011. | broj komentara 0

Sindikat radnika Termoelektrana Nikola Tesla iz Obrenovca saopštio da je održao jednočasovni štrajk upozorenja tražeći povećanje naknade za rad u smenama.

U štrajku 263 škole, nastavak pregovora najranije sutra

25. januar 2011. | broj komentara 0

Pregovori prosvetnih radnika u štrajku neće se nastaviti danas, a nije izvesno ni da li će ga biti sutra. Iz Ministarstva prosvete nije stigao poziv za nastavak dijaloga, iako se nastava odvija po skraćenim časovima u 263 škole, rekao je za Emg.rs Tomislav Živanović,

Odložen štrajk zaposlenih u zatvorima

24. januar 2011. | broj komentara 0

Zaposleni u zatvorima i Uprava za izvršenje krivičnih sankcija dogovorili su se danas da zaposleni u januaru i februaru dobiju dodatak od po osam hiljada dinara, izjavio je predsednik sindikata Dragoljub Kuridža i istakao da je štrajk za sada odložen.

Nezavisnost: Od ponedeljka skraćenje časova na 30 minuta

22. januar 2011. | broj komentara 0

Granski sindikat prosvetnih radnika "Nezavisnost" počeće u ponedeljak, 24. januara, štrajk skraćenjem časova na 30 minuta, najavio je danas predsednik tog sindiakta Tomislav Živanović.

Zaposleni u zatvorima: Ne prihvatamo jednokratnu pomoć

21. januar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Jedinstvene sindikalne organizacije ustanova za izvršenje krivičnih sankcija Dragoljub Kuridža rekao da taj sindikat ne prihvata kratkoročnu pomoć od po 8.000 dinara jer to nije zahtev zaposlenih u zatvorima.

Obradović: Obezbediti minimum rada tokom štrajka

20. januar 2011. | broj komentara 0

Ministar za prosvetu Žarko Obradović pisao direktorima škola i načelnicima školskih uprava u Srbiji sa zahtevom da, u skladu sa zakonskim propisima, omoguće minimum rada tokom štrajka, čiji su početak reprezentativni sindikati obrazovanja najavili za 28. januar.

Obradović pozvao sindikate na razgovor o štrajku

19. januar 2011. | broj komentara 0

Ministar prosvete Žarko Obradović pozvao je danas predstavnike četiri reprezentativna sindikata obrazovanja na razgovore o njihovim zahtevima i štrajku najavljenom za 28. januar.

Cvetković: Očekujemo odgovor EU o akcizama na gorivo

19. januar 2011. | broj komentara 0

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da će u slučaju da Evropska unija oceni da povećanje akciza na gorivo nije u skladu sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju odluka o povećanju biti izmenjena.

Sindikat TENT-a: Štrajk od 1. februara

19. januar 2011. | broj komentara 0

Skupština sindikataTENT-a donela odluku o stupanju u štrajk zbog neizmirenih dugova za smenski rad, na osnovu Zakona o rada, u kom je u članu 108. definisano uvećanje zarade od najmanje 26 odsto za smenski rad. Predstavnici štrajkačkog odbora Sindikata radnika Termoelektrane

Prosvetni radnici najavili štrajk za 28. januar

18. januar 2011. | broj komentara 2

Ako Vlada ne ispuni zahteve sindikata prosvetnih radnika Srbije, 28. januara će doći do potpune obustave rada u školama, najavljeno na konferenciji za novinare tri sindikata prosvetnih radnika.

Prosvetari najavili štrajk za 28. januar

13. januar 2011. | broj komentara 0

Unija sindikata prosvetnih radnika i Sindikat radnika u prosveti Srbije najavljuju potpunu obustavu rada 28. januara.

Sindikat Nezavisnost najavio štrajk za 24. januar

27. decembar 2010. | broj komentara 0

Sindikat prosvetnih radnika Nezavisnost stupiće 24. januara u štrajk zbog lošeg statusa i malih primanja zaposlenih u prosveti.

Zajednički štrajk svih sindikata u obrazovanju 28. januara

24. decembar 2010. | broj komentara 0

Svi sindikati u obrazovanju stupiće u štrajk 28. januara 2011. godine zahtevajući povećanje plata za najmanje 10 odsto, najavio je danas predsednik Sindikata obrazovanja Srbije (SOS) Branislav Pavlović.

Dva sindikata prosvete najavila štrajk za 28. januar

23. decembar 2010. | broj komentara 0

Predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikata radnika u prosveti Srbije najavili štrajk za 28. januar nezadovoljni položajem zaposlenih u prosveti i stanjem u obrazovanju.

Pomoć železničarima od 5.000 dinara do kraja decembra

21. decembar 2010. | broj komentara 0

Generalni direktor "Železnica Srbije" Milovan Marković najavio je danas da će železničarima koji imaju primanja manja od 50.000 dinara u narednih nekoliko dana biti isplaćena pomoć u iznosu od 5.000 dinara.

Štrajk železničara 27. decembra

20. decembar 2010. | broj komentara 0

Sindikati železničara održaće 27. decembra generalni štrajk ako Železnice Srbije ne ispune zahteve radnika.

Počinje podržavljenje Metal sistema

13. decembar 2010. | broj komentara 0

U Ministarstvu za ekonomiju danas potpisan Protokol o merama izlaska iz krize Metal sistema, kojim počinje proces podržavljenja te privatizovane firme, rečeno u sindikatu preduzeća.

Radnici Metals sistema prekinuli štrajk

10. decembar 2010. | broj komentara 0

Radnici Metals sistema iz Kragujevca prekinuli sinoć višemesečni štrajk i napustili zgradu Poreske uprave gde su protestovali dve sedmice.

U Grčkoj ponovo štrajk zbog novih mera štednje

8. decembar 2010. | broj komentara 0

Gradski saobraćaj u Atini danas je zaustavljen štrajkom zaposlenih u transportnim preduzećima zbog odluke vlade da uvede nove mere štednje.

Radnici u Kragujevcu radikalizovali protest (VIDEO)

6. decembar 2010. | broj komentara 0

Radnici fabrike Metal sistemi, koji u holu zgrade Poreske uprave u centru Kragujevca protestuju dve sedmice, danas su protest radikalizovali tako što su počeli da leže na podu.

Dogovor u Metalki Majur

2. decembar 2010. | broj komentara 1

Radnici fabrike elektroinstalacionih materijala i opreme Metalka Majur u Jagodini prekinuli štrajk, počet pre 10 dana zbog nesiplaćenih sedam i po zarada, pošto su postigli dogovor s rukovodstvom, izjavio predsednik Veća Samostalnog sindikata Jagodine Miroslav Gajić.

Studenti prekinuli štrajk posle dogovora s Ministarstvom

2. decembar 2010. | broj komentara 0

Studenti Beogradskog univerziteta koji traže da oni s 48 i više bodova budu na budžetskom finansiranju prekinuli sinoć štrajk glađu posle dogovora s Ministarstvom prosvete o načinu na koji će im država i grad Beograd pomoći u plaćanju školarine.

Četiri fakulteta prihvatila da pomognu studentima, nastavljaju se pregovori

1. decembar 2010. | broj komentara 0

Dekani Fakulteta političkih nauka, Geografskog fakulteta i Više elektrotehničke škole prihvatili predlog za rešenje problema plaćanja školarine studentima s 48 i više bodova, izjavio ministar prosvete Žarko Obradović. Geografski i FDU će platiti školarine svojih

Analize

Nedelja štednje u Srbiji

Trka na duge staze

Broj 596

27. oktobar 2011.