emg home
RSS

Tema:   Štrajkovi

Isplata zaostalih plata i prekid štrajka u PIK-u Bečej

30. novembar 2010. | broj komentara 0

Radnici PIK-a Bečej prekinuće dvonedeljni štrajk pošto im je obećana isplata tri zaostale zarade, izjavio sekretar Vojvodine za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin.

Studenti počeli štrajk glađu (VIDEO)

29. novembar 2010. | broj komentara 0

Pedesetak studenata Univerziteta u Beogradu koji traže da im država omogući besplatno studiranje pošto su sakupili 48 poena stupili su danas u štrajk glađu, ispred Vlade Srbije.

Štrajkači traže da sami organizuju proizvodnju

26. novembar 2010. | broj komentara 0

Štrajkački odbor fabrike Metal sistemi predložio Ministarstvu ekonomije da iz tog preduzeća bude izdvojen deo za proizvodnju krupnih lanaca i omogućeno radnicima da sami organizuju proizvodnju.

Studenti za sutra najavili štrajk glađu

24. novembar 2010. | broj komentara 0

Nekoliko studenata koji zahtevaju da im država plati ovu školsku godinu jer imaju 48 poena najavili su za sutra radikalizaciju protesta i štrajk glađu ispred Vlade Srbije, rečeno je u Organizacionom odboru protesta.

Štrajk radnika Metalke Majur

23. novembar 2010. | broj komentara 1

Generalni štrajk 112 radnika Metalke Majur u Jagodini nastavljen i danas jer nije uspeo dogovor s vlasnikom fabrike o isplati zarada, izjavio član Štrajakačkog odbora Zoran Jakovljević.

Sindikati policije odustali od štrajka do usvajanja budžeta

12. novembar 2010. | broj komentara 7

Predstavnici Nezavisnog sindikata policije i šest nereprezentativnih sindikata dogovorili se sinoć s ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem o zamrzavanju štrajka do usvajanja budžeta za 2011 , rekao predsedavajući predsedništva Nezavisnog sindikata policije Velimir

Radnici Zastava oružja prekinuli štrajk

11. novembar 2010. | broj komentara 0

Radnici Zastava oružja iz Kragujevca okončali su protest ispred sedišta preduzeća Jugoimport SDPR, nakon dogovora sa čelnicima te kompanije o izmirenju dela neisplaćenih zarada zaposlenima, saopštili su predstavnici sindikata i poslodavci.

Štrajk radnika BBC-ja zbog plana o reformi penzija

5. novembar 2010. | broj komentara 0

Članovi Nacionalnog sindikata novinara počeli danas dvodnevni štrajk u BBC-ju zbog predloženog plana o reformi penzija. Taj sindikat ima 4.100 članova u BBC-ju.

Policija u štrajku od 12. novembra

29. oktobar 2010. | broj komentara 0

Nezavisni sindikat policije i šest nerezeprezentativnih policijskih sindikata stupiće 12. novembra u generalni štrajk jer su nezadvoljni lošim odnosom države prema policijskim službenicima, saopšteno danas na konferenciji za novinare.

Počela proizvodnja u fabrici čipsa u Čačku

26. oktobar 2010. | broj komentara 0

Fabrika za proizvodnju čipsa u Čačku "Slap grupa" počela je danas proizvodnju nakon što su radnici prekinuli štrajk koji je trajao više od mesec dana.

Pravosuđe radi, sindikat bez konačne odluke o štrajku

26. oktobar 2010. | broj komentara 1

Pravosuđe u Srbiji radi normalno, posle zamrzavanja štrajka u Beogradu i anketiranja zaposlenih koje je u svim jedinicima sprovelo Ministarstvo pravde, ali Sindikat pravosuđa nije doneo konačnu odluku o štrajku.

Okončan višednevni štrajk sudske administarcije

25. oktobar 2010. | broj komentara 2

Ministarka pravde Snežana Malović i predsednica Sindikata organizacija pravosudnih organa Srbije (SOPOS) Zora Jajić zaključile su u Beogradu Protokol o poboljšanju materijalnog statusa zaposlenih u pravosuđu, čime je i formalno okončan višednevni štrajk sudske administracije.

Prekinut štrajk u Slap grupi

25. oktobar 2010. | broj komentara 0

Zaposleni u čačanskoj fabrici za proizvodnju čipsa Slap grupa prekinuli danas generalni štrajk, koji je trajao više od mesec dana, rekao je predsednik Samostalnog sindikata fabrike Zoran Zečević.

Ministarstvo pravde pozvalo zaposlene da prihvate ponudu

22. oktobar 2010. | broj komentara 4

Ministarstvo pravde pozvalo sinoć zaposlene u pravosuđu da prihvate ponudu za povećenje zarada od više od 40 odsto, koju je Sindikat juče odbio, i vrate se na posao i najavilo da će Vlada preduzeti sve zakonom predviđene mere koje će omogućiti nesmetan rad sudova.

Jat redovno za Francusku bez obzira na štrajk

18. oktobar 2010. | broj komentara 0

Srpska aviokompanija Jat Airways saopštila je da će normalno saobraćati do i od Pariza bez obzira na štrajk u Francuskoj.

Sindikat pravosuđa nastavlja štrajk

17. oktobar 2010. | broj komentara 9

Sindikat pravosuđa Srbije nastaviće sutra generalni štrajk i zatražiće pomoć Međunarodne konfederaciju rada pravosuđa (Eurofedop) u uspostavljanju socijalnog dijaloga, izjavila je sekretarka sindikata Slađanka Milošević.

Nezavisni sindikat policije najavio generalni štrajk

15. oktobar 2010. | broj komentara 0

Nezavisni sindikat policije i još četiri nereprezentativna policijska sindikata najavili su danas generalni štrajk za 12. novembar ukoliko Vlada ne ispuni njihove zahteve.

Snežana Malović: Očekujemo da sindikati prihvate ponudu

15. oktobar 2010. | broj komentara 2

Ministarka pravde Snežana Malović izjavila da očekuje da će sindikati zaposlenih u pravosudnoj administraciji, koji su trenutno u štrajku, imati dovoljno razumevanja za ponudu koju im je Ministarstvo dalo i doneti adekvatnu odluku u vezi s tim.

Sindikat pravosuđa: Štrajk traje uz neviđene pritiske

14. oktobar 2010. | broj komentara 6

Sindikat pravosuđa Srbije saopštio je danas da pravosudna administracija nastavlja štrajk i da je informacija o prekidu štrajka u Privrednom sudu pokušaj Ministarstva pravde da razbije jedinstvo sindikalne organizacije.

Sindikat: Predlog Ministarstva pravde nije dovoljno dobar

13. oktobar 2010. | broj komentara 6

Sindikat pravosuđa saopštio je danas da predlog Ministarstva pravde za okončanje štrajka nije odgovarajući i ocenio da protest predstavlja "samoodbranu zaposlenih od selektivnog i diskriminatorskog tretmana zaposlenih u pravosuđu u odnosu na ostale korisnike budžeta".

Skraćene trase vozova do Grčke zbog štrajka

13. oktobar 2010. | broj komentara 0

Međunarodni vozovi između Srbije i Grčke danas i sutra voziće skraćenom trasom do i od makedonske granice zbog dvodnevnog štrajka Grčkih železnica, saopštilo je Javno preduzeće Železnica Srbije.

Policijski sindikat: Štrajk upozorenja 20. oktobra

12. oktobar 2010. | broj komentara 1

Policijski sindikat Srbije najavio da će 20. oktobra održati jednočasovni štrajk upozorenja.

Štrajk zaposlenih u sudskoj administraciji

11. oktobar 2010. | broj komentara 1

Zaposleni u sudskoj administraciji nastavljaju danas štrajk u celoj Srbiji uz minimum procesa rada.

Policijski sindikat Srbije najavio štrajkove

8. oktobar 2010. | broj komentara 0

Policijski sindikat Srbije (PSS) najavio je danas da će zaposleni u policiji do kraja oktobra organizovati štrajk upozorenja a potom, ukoliko Vlada ne odgovori pozitivno na njihove zahteve, i obustavu rada.

U Žitoprometu prekinut štrajk, u Čipsari nastavljen

4. oktobar 2010. | broj komentara 0

Radnici fabrike za proizvodnju čipsa "Slap grupa" u Čačku i dalje štrajkuju, dok su zaposleni u Žitoprometu prekinuli desetodnevni protest, receno je danas u štrajkačkim odborima i sindikatima tih fabrika.

Analize

Nedelja štednje u Srbiji

Trka na duge staze

Broj 596

27. oktobar 2011.