emg home
RSS

Tema:   Štrajkovi

Radnici Valjevoputa prekinuli štrajk

29. septembar 2010. | broj komentara 0

Zaposleni u preduzeću Valjevoput postigli su dogovor s većinskim vlasnikom iz Mađarske o prekidu štrajka započetog 22. septembra.

Kolone na graničnim prelazima između Slovenije i Hrvatske

28. septembar 2010. | broj komentara 0

Štrajk zaposlenih u javnom sektoru u Sloveniji i danas najviše osećaju putnici na graničnim prelazima s Hrvatskom, jer na prelazak granice zbog usporenog rada policije i carinika čekaju po nekoliko sati.

Skoro 3 miliona Francuza na protestu protiv penzione reforme

23. septembar 2010. | broj komentara 0

Oko 2,9 miliona ljudi protestovalo je danas širom Francuske zbog najavljene reforme penzionog sistema, ocene su sindikata, koji su izrazili veliko zadovoljstvo odzivom generalnom štrajku.

Štrajk zaposlenih u Valjevoputu

23. septembar 2010. | broj komentara 0

Zaposleni u privatizovanoj firmi Valjevoput danas su stupili u štrajk zahtevajući isplatu zarada i preispitivanje dokapitalizacije preduzeća, javili su lokali mediji.

Radnici Čipsare i Žitoprometa obustavili rad

23. septembar 2010. | broj komentara 1

Zaposleni u čačanskim firmama Slap grupa i Žitopromet danas obustavili rad zahtevajući isplatu zarada i doprinosa, a jednočasovnim štrajkom solidarnosti podržali ih vaspitači u obdaništima.

Dva radnika prete skokom sa krova fabrike

22. septembar 2010. | broj komentara 0

Dva radnika vrbaske fabrike keksa Medela, koji su u štrajku 60 dana, prete skokom sa fabričkog krova ako ne budu ispunjeni njihovi zahtevi, rekao predsednik Samostalnog sindikata Darko Zarubica.

Radnici čačanske čipsare od sutra u štrajku upozorenja

14. septembar 2010. | broj komentara 0

Radnici čačanske fabrike Slap grupa, koja se bavi proizvodnjom čipsa i drugih prerađevina od krompira, najavili su danas da će sutra početi jednočasovni štrajk upozorenja zbog neisplaćenih plata, putnih troškova, zdravstvenog osiguranja i radnog staža.

Sindikat pravosuđa najavljuje štrajk u Beogradu 6. oktobra

10. septembar 2010. | broj komentara 0

Beogradski odbor Sindikata pravosuđa Srbije najavilo je danas da će stupiti u štrajk 6. oktobra tražeći povećanje plata koje se nije dogodilo i pored ostvarenih ušteda u pravosuđu.

Štrajk u Grčkoj skratio trasu Helas ekspresa do Đevđelije

8. septembar 2010. | broj komentara 0

Zbog štrajka Grčkih železnica međunarodni voz "Helas ekspres" večeras će saobraćati skraćenom trasom od Beograda do Đevđelije, dok za Solun neće ići, saopštile su danas "Železnice Srbije".

Sindikat građevinarstva najavio štrajk upozorenja

31. avgust 2010. | broj komentara 1

Zbog sve težeg položaja građevinskih firmi u Srbiji, u kojima je zaposleno više od 123.000 radnika, republički Sindikat građevinarstva i industrije građevinskih materijala još jednom je danas najavio da će 8. septembra organizovati jednočasovni generalni štrajk

Odložen štrajk železničara u RS

30. avgust 2010. | broj komentara 0

Samostalni sindikat saobraćajno-transportnih sredstava Železnica Republike Srpske odlučio je posle današnjeg sastanka sa predstavnicima Ministarstva saobraćaja i veza RS da odloži strajk železničara zakazan za 1. septembar.

Ministar: Nastava u svim školama počinje 1. septembra

26. avgust 2010. | broj komentara 0

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio da će školska godina u osnovnim i srednjim školama u Srbiji početi na vreme, pošto je od četiri reprezentativna sindikata jedan odlučio da organizuje protest 1. septembra.

Štrajk taksista i autoprevoznika 1. septembra širom Srbije

23. avgust 2010. | broj komentara 1

Granski sindikat taksi vozača i autoprevoznika Nezavisnost saopštio je danas da će 1. septembra u 10.00 početi generalni štrajk u svim većim gradovima Srbije.

Još oko 18.000 građevinara najavilo strajk za 8. septembar

20. avgust 2010. | broj komentara 0

Još oko 18.000 građevinara u Srbiji, iz Granskog sindikata Nezavisnost, najavilo danas da će 8. septembra stupiti u generalni štrajk upozorenja zbog stanja u kom je građevinska industrija.

Grčka: Počelo snabdevanje ključnih sektora gorivom

30. jul 2010. | broj komentara 0

Po odluci Vlade Grčke, angažovani vojni kamioni i brodovi za snabdevanje građana gorivom, vojnici voze kamione-cisterne oduzete od privatnika koji štrajkuju.

Atina: Policija suzavcem na kamiondžije

29. jul 2010. | broj komentara 0

Grčka policija upotrebila suzavac protiv vlasnika kamiona koji protestuju u Atini zbog sinoćne odluke Vlade da ih merom civilne mobilizacije prinudi da rade i, između ostalog, snabdevaju benzinske pumpe gorivom.

Novi štrajk javnog sektora u Grčkoj prizemljio avione

15. jul 2010. | broj komentara 0

Novi štrajk u Grčkoj prizemljio je danas avione na najmanje četiri sata, a poreznici, carinici i vladini radnici izašli su na ulice u znak protesta zbog mera štednje i penzione reforme.

Štrajk Fiatovih radnika zbog neisplaćenih bonusa

13. jul 2010. | broj komentara 0

Stotine radnika fabrike italijanskog auto-giganta Fiat u Torinu obustavile su rad zbog straha da bi kompanija ovog meseca mogla da im uskrati stimulacije, nakon što je objavljeno da su gubici premašili 800 miliona evra u 2009. godini, prenele su danas agencije.

Moguć protest zbog plata u obdaništima

12. jul 2010. | broj komentara 0

Predstavnici Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije su danas upozorili na mogućnost protesta zbog toga što Zakonom o predškolskom vaspitanju i obrazovanju nisu ujednačene njihove plate.

Štrajkač zakovao sebi ekser u šaku

9. jul 2010. | broj komentara 0

Štrajkač iz novopazarskog "Iskra metala" Halko Društinac zakovao je sebi ekser u šaku kako bi skrenuo pažnju na štrajk invalida rada u ovom preduzeću koji traje već 115 dana.

Sukobi policije i demonstranata na protestima u Atini

29. jun 2010. | broj komentara 1

Nekoliko desetina maskiranih osoba sukobilo se danas s policijom na sindikalnom protestu u Atini, tokom generalnog štrajka protiv planiranih Vladinih reformi.

Generalni štrajk u francuskoj železnici

24. jun 2010. | broj komentara 0

Zaposleni u francuskoj železnici počeli 24-časovni generalni štrajk, zbog planova vlade da izvrši reformu penzionog sistema i poveća godine za odlazak u penziju.

Štrajkovi u južnoj Kini zaustavili rad japanskih kompanija

23. jun 2010. | broj komentara 0

Kompanije Toyota i Honda su danas saopštile da su prekinule produkciju u nekim od svojih fabrika u južnoj Kini zbog štrajkova koji su pogodili proizvođače auto delova.

Štrajkači Gradca bili u Agenciji za privatizaciju

23. jun 2010. | broj komentara 0

Predstavnici štrajkača Fabrike vijaka Gradac iz Valjeva i lokalne samouprave protestovali su juče ispred Agencije za privatizaciju, gde su potom bili primljeni i gde im je rečeno da pre pregovora moraju da obustave blokadu fabrike.

Samostalni sindikat poljoprivrede najavio generalni štrajk

22. jun 2010. | broj komentara 0

Samostalni sindikat zaposlenih u poljoprivredi najavio je danas da će krajem septembra organizovati generalni štrajk ukoliko se do tada ne potpiše posebni kolektivni ugovor.

Analize

Nedelja štednje u Srbiji

Trka na duge staze

Broj 596

27. oktobar 2011.