emg home
RSS

Tema:   Štrajkovi

Štrajkači Gradca protestuju u Beogradu

22. jun 2010. | broj komentara 0

Štrajkači privatizovane Fabrike vijaka Gradac iz Valjeva, koji su obustavili rad 12. aprila, najavili su da će danas protestovati ispred zgrade nadležnih državnih institucija u Beogradu.

Održana skupština malih akcionara Fabrike vijaka Gradac

19. jun 2010. | broj komentara 0

Skupština malih akcionara Fabrike vijaka Gradac odlučila je danas da reorganizuje preduzeće što, kako je ranije najavljeno, podrazumeva otpuštanje 150 zaposlenih od ukupno 265, kao i da zaostale plate budu isplaćene za tri meseca.

Međunarodna federacija metalaca podržava zahteve radnika Gradca

11. jun 2010. | broj komentara 0

Međunarodna federacija metalaca iz Ženeve uputila je podršku radnicima fabrike vijaka "Gradac" u Valjevu, koji se već dva meseca nalaze u generalnom štrajku, a sedam radnika je u štrajku glađu

Najveći italijanski sindikat najavio štrajk za 25. juni

9. jun 2010. | broj komentara 0

Najveći italijanski sindikat CGIL pozvao je danas na generalni štrajk za 25. jun zbog plana štednje vlade Silvija Berluskonija.

Radnici RTVP prekinuli štrajk glađu i nastavili protest

26. maj 2010. | broj komentara 0

Radnici Radio televizije Prištine (RTVP) odlučili su danas na sastanku u Zvečanu da odustanu od štrajka glađu, ali ne i od štrajka sve dok se njihov status ne reši.

British Airways pogođen štrajkom kabinskog osoblja

24. maj 2010. | broj komentara 0

Više hiljada članova avionskih posada kompanije British Airways počelo je danas petodnevni štrajk, a kompanija saopštava da će ipak biti sposobna da preveze 70 odsto putnika koji su kupili karte.

Većinski vlasnik Gradca obećao plate ako se prekine štrajk

22. maj 2010. | broj komentara 0

Većinski vlasnik valjevske Fabrike vijaka Gradac Dušan Sekulić najavio je da će isplatiti deo zaostalih zarada radnicima ako prekinu štrajk, preneli su lokalni mediji.

Štrajkač glađu u Valjevu na infuziji zbog iscrpljenosti

21. maj 2010. | broj komentara 0

Radnik valjevske Fabrike vijaka Gradac Momir Bogdanović primio je danas u Urgentnom centru bolnice u tom gradu infuziju pošto mu je pozlilo posle 11 dana štrajka glađu koji je sa još sedam kolega počeo tražeći isplatu zaostalih primanja i doprinosa i preispitivanje privatizacije

Na protestu u Atini više od 20.000 ljudi

20. maj 2010. | broj komentara 0

Više od 20.000 učestvovalo je danas u Atini u protesnom maršu do zgrade parlamenta organizavanom u okviru 24-časovnog generalnog štrajka zbog oštrih mera štednje koje je vlada uvela zbog dužničke krize.

Radnici Slap grupe najavili radikalizaciju protesta

18. maj 2010. | broj komentara 0

Oko 100 radnika čačanskog privatnog preduzeća Slap grupa, koji su od 22. aprila u generalnom štrajku, organizovali su danas protestnu šetnju u gradu, najavili štrajk glađu i protest ispred Vlade Srbije ukoliko njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.

Pogoršano zdravlje štrajkača glađu u Valjevu

17. maj 2010. | broj komentara 0

Zdravstveno stanje sedmoro radnika Fabrike vijaka Gradac u Valjevu koji osam dana štrajkuju glađu danas je pogoršano i intervenisala je Hitna pomoć.

Pavlović: Štrajk prosvetara 1. septembra ako ne bude povišica

17. maj 2010. | broj komentara 0

Predsednik Sindikata obrazovanja Srbije Branislav Pavlović najavio da će zaposleni u prosveti 1. septembra početi generalni štrajk ako plate ne budu povećane 10 odsto.

Grčki sindikati najavili novi generalni štrajk

12. maj 2010. | broj komentara 0

Grčki sindikati danas su za sledeću sedmicu najavili novi generalni štrajk u znak protesta protiv planiranih reformi penzionog sistema.

Još dve radnice štrajkuju glađu u Fabrici vijaka Gradac

12. maj 2010. | broj komentara 0

Petorici radnika Fabrike vijaka (FV) Gradac iz Valjeva, koji su juče u upravnoj zgradi počeli štrajk glađu, danas su se pridružile i dve radnice, potvrđeno je novinarima u Štrajkačkom odboru.

Pet radnika FV Gradac štrajkuje glađu

11. maj 2010. | broj komentara 0

Pet radnika Fabrike vijaka Gradac u Valjevu počelo je danas štrajk glađu tražeći isplatu zaostalih zarada i uplatu socijalnog i zdravstvenog osiguranja.

Odložen štrajk upozorenja u RS, postignut dogovor o platama

10. maj 2010. | broj komentara 0

Predsedništvo Saveza sindikata Republike Srpske (RS) i štrajkački odbor odlučili su danas da odlože jednočasovni štrajk upozorenja, najavljen za 12. maj, jer je postignut dogovor o novom kolektivnom ugovoru i povećanju najniže plate radnika.

Sindikat zaposlenih u grčkim bankama pozvao na štrajk

6. maj 2010. | broj komentara 0

Zaposleni u grčkim bankama stupili su danas u 24-časovni štrajk u znak protesta zbog pogibije troje kolega u jednoj banci u centru Atine, na koju je bačen "molotovljev koktel" tokom nereda na demonstracijama protiv mera štednje.  

Radnici fabrike čipsa najavili radikalizaciju štrajka

5. maj 2010. | broj komentara 0

Zaposleni u čačanskoj fabrici za proizvodnju čipsa i snek prizvoda "Slap grupa" najavili su danas, nakon 14 dana štrajka, da će radikalizovati protest, zbog neizmirenih dugovanja za plate, penzijsko i zdravstveno osiguranje i putne troškove.

Demonstacije i štrajkovi u Grčkoj protiv stezanja kaiša

4. maj 2010. | broj komentara 0

Demonstranti u Atini danas su parolama prekrili bedeme Akropolja u znak protesta zbog novih oštrih mera štednje koje danas pokreću štrajkove širom Grčke.

Radnici u Slap grupi nastavljaju generalni štrajk

30. april 2010. | broj komentara 0

Predsednik Samostalnog sindikata fabrike Slap grupa Zoran Zečević izjavio je danas da štrajkački odbor nije postigao dogovor sa upravom firme i da zaposleni nastavljaju generalni štrajk.

Radnici KAP-a zauzeli upravnu zgradu fabrike

29. april 2010. | broj komentara 1

Radnici Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) zauzeli su danas upravnu zgradu fabrike nakon što je poslovodstvo odbilo njihove zahtev da povuče desetine otkaza podeljenih radnicima u poslednja dva dana.

Protest podrške zaposlenima u Tehnostilu

28. april 2010. | broj komentara 0

Radnici nekoliko nikšićkih preduzeća protestom su danas podržali zaposlene u Hladnoj valjaonici "Tehnostil" koji štrajkuju 57 dana, a osmoro gladuje zbog neisplaćenih zarada i zaustavljene proizvodnje u najstarijem pogonu Železare Nikšić.

Nastavljen štrajk u čačanskoj Slap grupi

23. april 2010. | broj komentara 0

Pregovori radnika koji štrajkuju i predstavnika vlasnika u čačanskoj fabrici čipsa Slap grupa nisu urodili plodom i generalni štrajk se nastavlja, rekao je danas predsednik Samostalnog sindikata fabrike Zoran Zečević.

Završen štrajk u Knjaz Milošu

22. april 2010. | broj komentara 0

Potpisivanjem sporazuma poslodavca i sindikata u kompaniji Knjaz Miloš sinoć završen generalni štrajk, posle dogovora radnika i poslovodstva kompanije.

Knjaz Miloš: Proizvodne linije rade 10 posto

19. april 2010. | broj komentara 0

U kompaniji Knjaz Miloš u Aranđelovcu od jutros se sprovodi minimum procesa rada od 10 odsto, posle dogovora sindikata, poslodavca i arbitra Agencije za mirno rešavanje radnih sporova.

Analize

Nedelja štednje u Srbiji

Trka na duge staze

Broj 596

27. oktobar 2011.