emg home
RSS

Tema:   Štrajkovi

Zbog štrajka obustavljena proizvodnja u Knjaz Milošu

16. april 2010. | broj komentara 0

U kompaniji Knjaz Miloš, posle neuspelih pokušaja da se sindikat i poslodavac dogovore oko minimuma proizvodnje, danas nastavljen štrajk, a proizvodnja obustavljena.

Štrajkači u Knjaz Milošu: Nećemo odstupiti od zahteva

15. april 2010. | broj komentara 0

Štrajkači u Knjaz Milošu neće odstupiti od svojih zahteva, štrajk se nastavlja, rekao je za Emg.rs predsednik Samostalnog sindikata fabrike Knjaz Miloš Živorad Kolarević. Arbitražno posredovanje u subotu.

Štrajk u Knjaz Milošu

14. april 2010. | broj komentara 0

Kompanija Knjaz Miloš saopštila da nije uspela da se sa zaposlenima dogovori o prekidu ili odlaganju generalnog štrajka, koji je počeo danas.

Direktor Gradca radnicima obećava isplate za tri meseca

13. april 2010. | broj komentara 0

Direktor Fabrike šrafova Gradac iz Valjeva Branko Radojičić pozvao je danas radnike da prekinu štrajk i obećao isplatu zaostalih zarada za tri meseca.

Radnici Carlsberga štrajkuju je žele pivo i van pauze

9. april 2010. | broj komentara 2

Nekoliko stotina radnika, pretežno magacionera i vozača, danske pivare Carlsberg štrajkuje zbog odluke rukovodstva kojom se zabranjuje pijenje piva u radno vreme, osim tokom pauze za ručak.

Najavljen štrajk u valjevskom Gradcu

7. april 2010. | broj komentara 0

Zaposleni u Fabrici vijaka Gradac iz Valjeva danas su održali jednosatnu obustavu rada, a štrajk najavili za 12. april ukoliko do tada ne budu ispunjeni njihovi zahtevi.

Sud prekinuo blokadu šabačke autobuske stanice

7. april 2010. | broj komentara 0

Šabačka autobuska stanica, čije su perone 2. februara blokirali radnici tražeći zaostale zarade, od danas ponovo radi nakon odluke Osnovnog suda u tom gradu da se do okončanja spora uvedu privremene sudske mere.

Radnik Fabrike vagona prekinuo štrajk glađu

31. mart 2010. | broj komentara 0

Suspendovani predsednik Industrijskog sindikata Fabrike vagona u Kraljevu Milomir Ćirković, koji je od 24. marta štrajkovao glađu u kancelariji sindikata te fabrike, danas je prekinuo štrajk.

Radnici Petroremonta traže pomoć Ministarstva ekonomije

30. mart 2010. | broj komentara 0

Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Nebojša Ćirić obećao, na jučerašnjem sastanku s radnicima pančevačkog preduzeća Petroremont, da će posredovati u pokušaju da Azotara preuzme to preduzeće, rekli su predstavnici radnika.

Radnici KAP štrajkom upozorili upravu

29. mart 2010. | broj komentara 0

Radnici Kombinata aluminijuma u Podgorici (KAP) danas su protestovali zbog namere uprave te fabrike da nastavi otpuštanje zaposlenih, i zbog nepoštovanja zakona i Kolektivnog ugovora.

Šesti dan štrajka glađu predstavnika sindikata FVK

29. mart 2010. | broj komentara 0

Suspendovanog predsednika Industrijskog sindikata Fabrike vagona u Kraljevu (FVK) Milomira Ćirkovića, koji šesti dan štrajkuje glađu danas su obišli predsednik i zamenik predsednika Gradske skupštine Kraljeva Tomislav Ilić i Milivoje Jakovljević.  

Vozači Autotransporta obustavili prevoz putnika

26. mart 2010. | broj komentara 0

Oko 200 radnika najvećeg kraljevačkog autoprevoznog preduzeća Autotransport, uglavnom vozači i majstori, danas su obustavili rad zbog čega su hiljade Kraljevčana ostale bez autobuskog prevoza.

Štrajkač glađu zadržan u bolnici

26. mart 2010. | broj komentara 1

Jedan od 20 radnika sremskomitrovačkog Takovo-agrara, koji štrajkuju glađu zbog uvođenja stečaja u firmu, zadrzan je danas u bolnici zbog problema s krvnim pritiskom.

Štrajk u fabrici Biser

26. mart 2010. | broj komentara 0

Radnici Industrije hemije i kozmetike Biser u mestu Kumane, kod Zrenjanina, počeli danas generalni štrajk zahtevajući da im poslodavac isplati 11 zaostalih zarada i doprinose za radni staž od 2004.

Dvadesetak radnika Takovo-agrara počeli štrajk glađu

25. mart 2010. | broj komentara 0

Oko 20 radnika "Takovo-agrara" iz Sremske Mitrovice u znak protesta zbog pokretanja stečajnog postupka počelo je danas štrajk glađu.

Protest radnika Vlasinke u Vlasotincu

25. mart 2010. | broj komentara 0

Radnici privatizovanog preduzeća za proizvodnju pozamanterije "Vlasinka" iz Vlasotinca protestovali su danas u centru tog mesta jer im skoro dve godine nisu isplaćene zarade.

Radnici Petroremonta traže da tu firmu preuzme država

25. mart 2010. | broj komentara 0

Štrajkački odbor Petroremonta iz Pančeva predložiće sutra u razgovoru sa državnim sekretarom Ministarstva ekonomije Nebojšom Ćirićem da to preduzeće preuzme država, najavio je danas predsednik Odbora Radovan Kočić.

Štrajk glađu sindikalnog lidera

25. mart 2010. | broj komentara 0

Suspendovani predsednik Industrijskog sindikata Fabrike vagona u Kraljevu Milomir Ćirković počeo sinoć štrajk glađu u kancelariji sindikata te fabrike.

Ministarstvo: Privatizacija Raške u skladu s dogovorom

23. mart 2010. | broj komentara 0

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja saopštilo danas da se privatizacija Tekstilnog kombinata Raška iz Novog Pazara odvija u skladu s dogovorom s lokalnim vlastima, radnicima, bivšim radnicima, sindikatima i zakupcima te kompanije.

Štrajk glađu radnika Iskre metal u Novom Pazaru

23. mart 2010. | broj komentara 0

Desetak radnika preduzeća Iskra metal, invalidi rada i hendikepirane osobe, počeli štrajk glađu zahtevajući isplatu zarada.

Prekinut štrajk u Metal sistemima posle isplate zaostalih plata

22. mart 2010. | broj komentara 0

U privatizovanim kragujevačkim preduzećima Metal sistemi i Metal sistemi tehnika danas je prekinut jednomesečni štrajk zaposlenih jer im je poslodavac isplatio zaostale zarade, naknadu za troškove prevoza i uplatio doprinose za penziono i zdravstveno osiguranje.

Radnici Impeks prometa u štrajku

18. mart 2010. | broj komentara 0

 Radnici niške kompanije Impeks promet, koja širom jugoistočne Srbije ima više od 20 prodavnica, stupili su danas u štrajk zbog neisplaćenih zarada.

Od septembra štrajk u školama ako se ne povećaju plate

18. mart 2010. | broj komentara 0

Sindikat obrazovanja Srbije najavio da će organizovati štrajk na početku nove školske godine ako do septembra ne bude dogovoreno povećanje plata prosvetnim radnicima od najmanje 10 odsto. Povećanje se odnosi na septemabrsku platu.

Pančevačka Azotara neće platiti dug Petroremontu

16. mart 2010. | broj komentara 0

Pančevačka Azotara neće platiti dug od 50 miliona dinara Petroremontu jer ga smatra spornim, ali će toj firmi, čiji radnici dva meseca štrajkuju zbog neisplaćenih zarada, pomoći da izađe iz krize, saopšteno posle sastanka predstavnika dva preduzeća i lokalne vlasti u

Grčke elektrane prekinule produkciju

16. mart 2010. | broj komentara 0

 Radnici u grčkim elektranama počeli danas 48-časovni štrajk protiv mera štednje koje je uvela vlada da bi izvukla zemlju iz teške finansijske krize.

Analize

Nedelja štednje u Srbiji

Trka na duge staze

Broj 596

27. oktobar 2011.