emg home
RSS

Tema:   Telekom Srbija

Dinkić: Poništiti tender za Telekom

30. mart 2011. | broj komentara 1

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić rekao je danas da je tender za prodaju Telekoma loše vođen i da ga treba poništiti.

Vlada traži od Telekoma Austria da poveća ponudu

29. mart 2011. | broj komentara 1

Vlada Srbije zatražila je danas od Telekoma Austria da poveća ponuđenu cenu za kupovinu 51 odsto akcija Telekoma Srbija kako bi odgovarala uslovima tendera.

Cvetković: Vlada ne pregovora s Telekomom Austria

25. mart 2011. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković izjavio je danas da Vlada ne pregovara s Telekomom Austria o prodaji 51 odsto akcija Telekoma Srbija.

Ministar: Neuspeh tendera neće uticati na investitore

25. mart 2011. | broj komentara 0

Neuspeh tendera za prodaju Telekoma Srbija sigurno neće uticati na dolazak drugih investitora, izjavio je ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić.

Cvetković: Nećemo prodati Telekom ispod minimalne cene

22. mart 2011. | broj komentara 0

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da Vlada Srbije neće prodati Telekom Srbije za manje od 1,4 milijarde evra, koliko je minimalna utvrđena cena za 51 odsto kapitala te kompanije.

Telekom Austrija jedini dostavio ponudu za Telekom Srbija (VIDEO)

21. mart 2011. | broj komentara 0

Telekom Austrija saopštila je danas da je za 51 odsto akcija Telekoma Srbije ponudila od 800 do 950 miliona evra i da time nije ispunila minimalne uslove tendera. Telekom Austrija je jedini ponuđač na tenderu.

Sindikalci Telekoma Srbija završili protest u Beogradu

19. mart 2011. | broj komentara 1

Nekoliko hiljada predstavnika reprezentativnih sindikata Telekoma Srbija protestovalo je danas u Beogradu tražeći obustavu prodaje te kompanije.

DSS predala potpise protiv prodaje Telekoma Srbije

15. mart 2011. | broj komentara 0

Demokratska stranka Srbije (DSS) predala je danas Ministarstvu kulture, informisanja i informacionog društva peticiju "STOP prodaji Telekoma" koju je do sada potpisalo preko 100.000 građana Srbije.

Nikolić pozvao Cvetkovića da podnese ostavku

24. februar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić pozvao danas premijera Mirka Cvetkovića da podnese ostavku i time omogući građanima da biraju novu vlast.

Suđenje Radisavu Rodiću odloženo na zahtev Tužilaštva

23. februar 2011. | broj komentara 0

Suđenje pokretaču listova Kurir i Glas javnosti Radisavu Rodiću, optuženom za milionske zloupotrebe, odloženo danas na zahtev tužilaštva za 25. mart.

Radujko: Neizvesna prodaja Telekoma Srbija

23. februar 2011. | broj komentara 1

Generalni direktor Telekoma Srbija Branko Radujko izjavio je da je neizvesna prodaja te kompanije preduzeća jer je proces komplikovan i ne zavisi samo od dobrih rezultata kompanije, već da kupci gledaju i kurs, potrošačku moć i stanje na finansijskom tržištu.

Cvetković: Nećemo prodavati Telekom po svaku cenu

22. februar 2011. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković izjavio je da Vlada ne želi da proda većinski deo Telekoma Srbija po svaku cenu. Ministarka finansija Diana Dragutinović kaže da Vlada ima rezervnu varijantu za finansiranje budžeta ako prodaja Telekoma ne bude uspešna.

Besplatne akcije Telekoma nakon prodaje

20. februar 2011. | broj komentara 0

Građani će dobiti besplatne akcije Telekoma Srbije istovremeno sa okončanjem procesa prodaje 51 odsto akcija te kompanije, izjavio je šef vladine radne grupe za prodaju Telekoma Vuk Đoković.

Sindikat: Treba obustaviti prodaju većinskog paketa akcija Telekoma

18. februar 2011. | broj komentara 0

Sindikat Telekoma Srbija traži obustavljanje prodaje većinskog paketa akcija Telekoma preko tendera, direktnom pogodbom ili preko berze, saopštio je danas taj sindikat.

Vuk Đoković: Očekujemo četiri ponude za Telekom Srbija

18. februar 2011. | broj komentara 1

Šef Vladine radne grupe za prodaju Telekoma Srbija Vuk Đoković izjavio danas da se na tenderu za Telekom očekuju najmanje četiri ponude.

Konfederacija slobodnih sindikata nezadovoljna socijalnim dijalogom

17. februar 2011. | broj komentara 0

Predstavnici sindikata okupljenih oko Konfederacije slobodnih sindikata saopštili danas da su nezadovoljni socijalnim dijalogom u Srbiji i tražili utvrđivanje reprezentativnosti organizacija koje učestvju u radu Socio-ekonomskog saveta.

Telekom Srbija u 2010. tužio više od 280.000 korisnika

11. februar 2011. | broj komentara 0

Telekom Srbija 2010. podneo 280.173 zahteva za prinudnu naplatu neizmirenih telefonskih računa u mobilnoj i fiksnoj telefoniji, a predato je 83.333 tužbi više nego u prethodnoj godini.

Sretenović: Revizori u Jat Airwaysu 1. marta

10. februar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Državne revizorske institucije Radoslav Sretenović izjavio da će 1. marta državni revizori početi reviziju u Jat Airwaysu, ali nije želeo da kaže da li će u okviru revizije javnih preduzeća kontrolisati Telekom.

Šutanovac: Ne damo Generalštab Telekomu Srbija (VIDEO)

9. februar 2011. | broj komentara 0

Ministar odbrane Dragan Šutanovac demantovao danas informaciju da će država Telekomu Srbija na ime duga od 20 miliona evra ustupiti zgradu Generalštaba u Ulici kneza Miloša.

Bušatlija: Poništiti tender za Telekom

8. februar 2011. | broj komentara 0

Stručnjak za investicije Mahmut Bušatlija izjavio da tender za privatizaciju Telekoma Srbija treba poništi jer se ne zna šta država prodaje.

Blic: Vlada pregovara s Telekomom o zgradi Generalštaba

8. februar 2011. | broj komentara 0

Vlada Srbije i Telekom Srbija pregovaraju o ustupanju oštećene zgrade Generalštaba u Beogradu u zamenu za opremu za prisluškivanje i specijalne veze koju u toj firmi koriste obaveštajne službe, piše Blic pozivajući se na izvore bliske Vladi.

Jasna Matić: Rusima nismo obećali Telekom

6. februar 2011. | broj komentara 1

Matić je u intervjuu za današnji novosadski Dnevnik odbacila spekulacije o tome da je kupovini Telekoma najbliža ruska firma Vimpelkom, i da se Vlada tim povodom podelila na one koji su "za" i one koji se tome protive. "Vlada nema favorita u postupku prodaje dela državnog

Milutin Nikolić: Vlada nikoga ne favorizuje u prodaji Telekoma

4. februar 2011. | broj komentara 0

Milutin Nikolić, direktor kompanije Renaissance Citadel, smatra da to što Vlada Srbije prodaje 31, a ne 51 odsto vlasništva u Telekomu Srbija, posle odluke manjinskog akcionara OTE-a da proda svojih 20 odsto, ne favorizuje nikog.

Država prodaje 31 odsto akcija Telekoma

3. februar 2011. | broj komentara 0

Vlada Srbije će prodati 31 odsto akcija Telekoma Srbija, od 58,5 odsto akcija, koliko država ima u tom preduzeću, rečeno danas u Vladi.

Zaigrala se deca, pa prodaju Telekom

3. februar 2011. | broj komentara 0

Deca koja prodaju „Telekom" nisu dorasla problemu, a odrasli nisu shvatili da odluke investitora zavise isključivo od finansijskih, a ne političkih faktora

Analize

Top lista 100 najvećih kompanija u Adria-regionu

Među gigantima 23 srpske kompanije

24. septembar 2010 u 11:41

Delta grupa, po prihodima najveća kompanija u Srbiji, nalazi se na petom mestu liste, sa 1.676 miliona evra prihoda. Telekom Srbija, najprofitabilnija srpska firma, ujedno je druga kompanija po profitu u regionu, sa 211,1 miliona evra neto-dobitka.

Sve manje stanovnika u Srbiji

Zemlja jedinaca i staraca

Broj 597

03. novembar 2011.