emg home
RSS

Tema:   Telekom Srbija

Cvetković: Ispunjenje zahteva prosvetara urušava ekonomiju

29. januar 2011. | broj komentara 1

Premijer Mirko Cvetković odbacio zahteve zaposlenih u obrazovanju za povećanje zarada kao nerealne i neumerene, upozorivši da bi udovoljavanje tim zahtevima vodilo rušenju ekonomske stabilnosti zemlje.

Francuzi odustali od kupovine Telekoma Srbija

28. januar 2011. | broj komentara 1

Od kupovine Telekoma je odustao Frans telekom, a trenutno je najozbiljniji kupac kompanija u vlasništvu ruskog milijardera Mihaila Fridmana Vimpelkom, koja je Vladi jedina obećala da je za polovinu srpskog telekomunikacionog operatera spremna da plati minimalnu sumu od 1,4

Popović: Telekom je razvojna šansa, nije na prodaju

24. januar 2011. | broj komentara 0

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Nenad Popović rekao je danas da država ne bi trebalo da proda Telekom, jer to preduzeće može da postane lider u regionu kupovinom manjih telekomunikacionih kompanija.

Ametsrajter: Mnogo nepoznanica u vezi s Telekomom Srbija

21. januar 2011. | broj komentara 0

Generalni direktor Telekoma Austria Hanes Ametsrajter izjavio da kompanija počinje da analizira podatke vezane za moguću kupovinu državnog paketa akcija u Telekomu Srbija, ali da ima dosta nepoznanica.

Jasna Matić: Nije isključeno da Telekom ne bude prodat

19. januar 2011. | broj komentara 0

Jasna Matić, ministarka za telekomunikacije, izjavila za Emg.rs da nije isključena mogućnost da tender za prodaju kontrolnog paketa Telekoma Srbija propadne. „Vlada je odredila minimalnu cenu (1,4 milijardi evra za 51 odsto kapitala) ispod koje Telekom neće biti prodavan,

Deutsche Telekom ne želi da komentariše produženje roka

18. januar 2011. | broj komentara 0

Odluku Vlade Srbije da produži rok za dostavljanje obavezujućih finansijskih ponuda za kupovinu kontrolnog paketa Telekoma Srbija niko od zvaničnika Deutsche Telekoma nije želeo da komentariše. “Odluka o uslovima prodaje većinskog paketa Telekoma je na Vladi Srbije”,

Gordana Ćirjanić dobitnica NIN-ove nagrade

17. januar 2011. | broj komentara 1

NIN-ovu nagradu za najbolji roman 2010. dobila je Gordana Ćirjanić za roman „Ono što oduvek želiš“, koji je objavila Narodna knjiga iz Beograda, saopštio danas petočlani žiri.

Prokopijević: Političari više neće moći da utiču na Telekom

17. januar 2011. | broj komentara 0

Odluka države da proda Telekom biće dobra po to preduzeće utoliko što politička elita više neće moći da utiče na njegovo poslovanje, izjavio direktor Centra za slobodno tržište Miroslav Prokopijević.

Počinje gradnja optičke infrastrukture Pošta Srbije i Železnica Srbije (VIDEO)

13. januar 2011. | broj komentara 0

Gradnja 2.000 kilometara optičke mreže Pošta Srbije i Železnica Srbije uticaće na smanjenje cena na tržištu veleprodaje Interneta i podizanje kvaliteta usluge, rekla je Jasna Matić, ministarka za telekomunikacije, na potpisivanju ugovora o saradnji ta dva javna preduzeća

Dokapitalizacija Komercijalne banke čeka rebalans budžeta

13. januar 2011. | broj komentara 0

Ako ni zbog čega drugog, rebalansa ovogodišnjeg budžeta najverovatnije će biti zbog toga što Vlada Srbije u državnoj kasi nije predvidela oko 11 milijardi dinara ili 100 miliona evra za dokapitalizaciju Komercijalne banke, potvrdili su za novi broj Ekonom:east magazina

Država prodaje Komercijalnu banku

4. januar 2011. | broj komentara 0

Vlada Srbije prihvatila je zahtev MMF-a da do kraja 2012. godine završi dokapitalizaciju Komercijalne banke i da je potom proda. Kako piše Pres, izlazak države iz vlasništva u srpskim bankama Vlada je potvrdila u pismu o namerama koje je nedavno upućeno MMF-u.

Očekivanja od 2011.

29. decembar 2010. | broj komentara 0

Ekonomisti saglasni da će 2011. biti teška i neizvesna godina.

Radno vreme pošta za praznike

28. decembar 2010. | broj komentara 0

Pošte koje imaju celodnevno radno vreme 31. decembra radiće skraćeno, do 17.00, a u subotu, 1. januara biće otvorene samo pošte na graničnim prelazima, saopštilo preduzeće PTT Srbija.

Jasna Matić: Najveći zadatak Digitalna škola

28. decembar 2010. | broj komentara 0

Najveći zadatak Ministarstva za telekomunikacije u 2011. je realizacija projekta Digitalna škola, uključujući postavljanje 30.000 radnih stanica u osnovnim školama širom Srbije, vrednosti oko 1,2 milijardi dinara, izjavila ministarka Jasna Matić.

Jasna Matić očekuje dobru cenu za Telekom Srbije

24. decembar 2010. | broj komentara 0

Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić izjavila je danas da očekuje dobru cenu od prodaje "Telekoma Srbija", naglasivši da je od sedam zaintersovanih kupaca, pet preuzelo tendersku dokumentaciju.

Podela akcija Aerodroma Nikola Tesla i Telekoma Srbija

24. decembar 2010. | broj komentara 2

Direktor Agencije za privatizaciju Vladislav Cvetković izjavio da će svaki građanin koji je ostvario pravo na besplatne akcije posle Nove godine dobiti po jednu deonicu Aerodroma Nikola Tesla, koja će nominalno vredeti oko 600 dinara, i sedam akcija iz Akcionarskog fonda,

Grčki OTE spreman da proda akcije Telekoma Srbije

23. decembar 2010. | broj komentara 0

Grčka telekomunikaciona kompanija OTE najavila je danas da će prodati 20 odsto akcija u Telekomu Srbije ako dobije dobru cenu.

Dinkić: Početna cena za Telekom 1,4 milijarde evra

22. decembar 2010. | broj komentara 0

Vlada Srbije bi sutra trebalo da utvrdi minimalnu početnu cenu za prodaju 51 odsto Telekoma Srbije od 1,4 milijarde evra, izjavio je ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić.

Bajec: Sledeće godine inflacija niža nego ove

14. decembar 2010. | broj komentara 0

Savetnik premijera Jurij Bajec ocenio da će sledeće godine inflacija biti niža nego 2010, ali da je nemoguće precizno predvideti kretanje kursa dinara prema evru.

Verica Barać: Ne prodavati infrastrukturu Telekoma

13. decembar 2010. | broj komentara 1

Predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać ocenila da je dugoročno gledano veliki problem to što će s prodajom Telekoma biti prodata i telekomunikaciona infrastruktura, koja je, kako je kazala, građena u Srbiji više od 100 godina.

Sedam kompanija na tenderu za Telekom

10. decembar 2010. | broj komentara 0

Za učešće na tenderu za kupovinu 51 odsto akcija Telekoma Srbija prijavilo se u predviđenom roku sedam kompanija, objavilo je mInistarstvo finansija Srbije.

Deo novca od Telekoma za otplatu državnog duga

10. decembar 2010. | broj komentara 0

Ministarka finansija Srbije izjavila da će deo noivca od prodaje Telekoma Srbija biti potrošen zta finansiranje državnog duga.

Diana Dragutinović: Deficit 2011. ne sme biti veći od 140 milijardi dinara

10. decembar 2010. | broj komentara 0

Ministarka finansija Diana Dragutinović izjavila danas da ciljani deficit države u budžetu za 2011. ne sme biti veći od 140 milijardi dinara ili 4,1 odsto BDP-a, te da će ovogodišnji deficit biti manji za oko 15 milijardi dinara.

Tri do pet ponuda za Telekom Srbija

10. decembar 2010. | broj komentara 0

Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić očekuje da će tri do pet telekomunikacionih kompanija Vladi Srbije do 21. februara 2011. dostaviti obavezujuće ponude za kupovinu 51 odsto akcija Telekoma Srbija.

Dodeljene EMG nagrade, Diana Dragutinović ličnost godine

9. decembar 2010. | broj komentara 6

Ministarka finansija Srbije Diana Dragutinović ovogodišnji je dobitnik nagrade Ličnost godine koju dodeljuje Ekonom:east media group.

Analize

Top lista 100 najvećih kompanija u Adria-regionu

Među gigantima 23 srpske kompanije

24. septembar 2010 u 11:41

Delta grupa, po prihodima najveća kompanija u Srbiji, nalazi se na petom mestu liste, sa 1.676 miliona evra prihoda. Telekom Srbija, najprofitabilnija srpska firma, ujedno je druga kompanija po profitu u regionu, sa 211,1 miliona evra neto-dobitka.

Sve manje stanovnika u Srbiji

Zemlja jedinaca i staraca

Broj 597

03. novembar 2011.