emg home
RSS

Tema:   Telekom Srbija

Dokumentaciju za Telekom otkupile četiri kompanije, tri u najavi

9. decembar 2010. | broj komentara 0

Dokumentaciju za učešće na tenderu za prodaju 51 odsto akcija Telekoma Srbija otkupile su četiri kompanije, a tri su u postupku otkupa, saopštilo je danas Ministarstvo finansija Srbije.

Na prodaju i Telekom i infrastruktura

8. decembar 2010. | broj komentara 0

Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić izjavila da prodaju 51 odsto akcija Telekoma Srbije podrazumeva i prodaju infrastrukture.

Rodić: Postupak protiv mene je Dinkićev progon

7. decembar 2010. | broj komentara 0

Pokretač dnevnog lista Kurir Radisav Rodić negirao danas krivicu za zloupotrebu službenog položaja i optužio potpredsednika Vlade Srbije Mlađana Dinkića da ga progoni u postupku koji je inicirala i dirigovala Služba za borbu protiv organizovanog kriminala.

Savet od Tadića traži objavljivanje dokumentacije o Telekomu

6. decembar 2010. | broj komentara 0

Savet za borbu protiv korupcije traži od predsednika Srbije Borisa Tadića da utiče na Vladu da objavi dokumentaciju iz koje bi se videlo da li je na prodaju ponuđena infrastruktura Telekoma Srbija.

Weather investmentsu odobrena kupovina tenderske dokumentacije

3. decembar 2010. | broj komentara 0

Kompaniji Weather investments registrovanoj u Italiji odobren je otkup  dokumentacije za učescće na tenderu za kupovinu 51 odsto akcija  Telekoma Srbija, rečeno je danas u Ministarstvu  finansija Srbije.

Weather investments zainteresovan za Telekom Srbije

1. decembar 2010. | broj komentara 0

Telekomunikaciona kompanija Weather investments registrovana u Italiji zainteresovana je za kupovinu Telekoma Srbije, rečeno je danas agenciji Beta u Vladi Srbije.

Barać: Vlada da objasni da li prodaje infrastrukturu Telekom

30. novembar 2010. | broj komentara 1

Savet Vlade Srbije za borbu protiv korupcije danas je ponovo zatražio od premijera Mirka Cvetkovića da objavi odluku o prodaji Telekoma Srbija i obrazloženi predlog nadležnog ministarstva iz kojeg bi se videlo da li je na prodaju ponuđena i telekomunikaciona infrastruktura.

America Movil još nije otkupio tendersku dokumentaciju

29. novembar 2010. | broj komentara 0

America Movil pokazao interes i prijavio se za učešće na tenderu za kupovinu 51 odsto akcija Telekoma Srbija, a očekuje se da će do kraja nedelje i otkupiti tendersku dokumentaciju za učešće na tenderu, rekla je danas Jasna Matić, ministarka za telekomunikacije na konferenciji u

Američka kompanija otkupila dokumentaciju za Telekom

28. novembar 2010. | broj komentara 0

Američka kompanija American mobile otkupila je dokumentaciju za učešće na tenderu za kupovinu dela akcija kompanije Telekom Srbija.

Aukcijska prodaja Telekoma krajem februara

26. novembar 2010. | broj komentara 0

Aukcijska prodaja većinskog paketa akcija Telekoma Srbija biće organizovana krajem februara iduće godine, najavio je danas državni sekretar u Ministarstvu finansija Srbije Vuk Đoković.

Bivša ministarka: Bezbednost zemlje ugrožena prodajom Telekoma

26. novembar 2010. | broj komentara 1

Bivša ministarka za telekomunikacije Aleksandra Smiljanić ocenila da će bezbednost zemlje i poslovnih podataka i privatnost ličnih podataka biti ugroženi ako Telekom Srbija bude prodat.

Produžen tender za Telekom Srbije do 10. decembra

25. novembar 2010. | broj komentara 1

Vlada Srbije je produžila rok za otkup tenderske dokumentacije za kupovinu dela akcija Telekoma Srbije do 10. decembra, zbog velikog interesovanja telekomunikacionih kompanija, saopštilo je danas Ministarstvo finansija.

Zatražena provera zakonitosti prodaje Telekoma

25. novembar 2010. | broj komentara 0

Fond za razvoj demokratije zatražio od Privrednog suda u Beogradu da proveri zakonitost prodaje većinskog paketa akcija Telekoma Srbija i da do okončanja tog postupka donese privremenu meru zabrane prodaje.

Isključivanje kućnih aparata na daljinu moguće i SMS-om

24. novembar 2010. | broj komentara 0

Kompanija Telekom Srbija predstavila je danas servis Home automation koji korisnicima omogućava da na lak i jednostavan način, za oko 2.000 dinara mesečno, kontrolišu aparate u svom domu dok su oni na nekoj drugoj lokaciji.

Đelić: Novcem od Telekoma ne pokrivati redovne izdatke

20. novembar 2010. | broj komentara 0

Vicepremijer Božidar Đelić izjavio da bi najgore rešenje bilo novcem od prodaje Telekoma Srbija pokrivati redovne izdatke države.

Ugovor o povezivanju akademskih mreža

19. novembar 2010. | broj komentara 0

Ministarstvo za telekomunikacije i Telekom Srbija potpisali ugovor o zakupu optičke infrastrukture, vredan 3,8 miliona evra. To je drugi od tri ugovora predviđenih projektom Silajt, kojim će biti razvijana regionalna ptička mreža u zemljama Zapadnog Balkana.

Dinkić: Polovina novca od Telekoma za vraćanje dugova

18. novembar 2010. | broj komentara 0

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio da bi deo novca od prodaje dela Telekoma Srbija trebalo usmeriti na vraćanje nepovoljnih kredita, a ostatak za kapitalne infrastukturne projekte.

Mnoge kompanije duguju za struju

17. novembar 2010. | broj komentara 0

Mnoge domaće kompanije imaju neizmirene dugove za potrošenu struju, potvrdila je Elektroprivreda Srbije za Emg.rs. EPS od građana i privrede potražuje oko milijardu evra.

Na tender za Telekom javile se tri kompanije

17. novembar 2010. | broj komentara 0

Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić izjavila da su tri telekomunikacione kompanije otkupile dokumentaciju za učešće na tenderu za kupovinu 51 odsto Telekoma Srbija. "Dokumetaciju su do sad otkupili Telekom Austria, Deutsche Telekom i France Telecom", rekla

Privrednici: 2011. će biti teža nego prethodne tri

16. novembar 2010. | broj komentara 0

Privrednici u Srbiji navode da će 2011. biti teža od prethodne tri godine, a da ekonomski oporavak nije moguć bez rasta izvoza i stranih investicija, rečeno na današnjem predstavljaju edicije Biznis top časopisa Biznis i finansije.

DSS pokrenula peticiju za obustavu prodaje Telekoma (VIDEO)

13. novembar 2010. | broj komentara 1

Demokratska stranka Srbije (DSS) pokrenula je danas potpisivanje peticije kojom zahteva da vlast obustavi prodaju Telekoma, smatrajući da je razvoj telekomunikacione infrastrukture prioritetni interes u razvoju srpske ekonomije.

DSS pokreće peticiju protiv prodaje Telekoma

12. novembar 2010. | broj komentara 1

Demokratska stranka Srbije (DSS) pokrenuće sutra peticiju kojom će se zahtevati odustajanje od prodaje Telekoma, najavio je danas potpredsednik te stranke Nenad Popović.

Stručnjaci: Obustaviti prodaju Telekoma Srbija

10. novembar 2010. | broj komentara 0

Vlada Srbije treba da obustavi prodaju Telekoma Srbija jer ona nije u interesu države i građana, već samo određenih pojedinaca, upozorila je danas profesorka Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i bivša ministarka telekomunikacija Aleksandra Smiljanić.

Verica Barać: Činjenice o prodaji Telekoma skrivene od javnosti

10. novembar 2010. | broj komentara 0

Osnovne činjenice o prodaji Telekoma Srbija i dokumentacija o prodaji su i dalje skriveni od javnosti, rekla je danas Verica Barać, presdednica Saveta za borbu protiv korupcije na konferenciji za novinare koju je organizovao Internet-portal Pistaljka.com.

Telekom Austrije izabrao savetnika za kupovinu Telekoma Srbija

8. novembar 2010. | broj komentara 0

Planovi kompanije Telekom Austrija da učestvuje na tenderu za deo Telekoma Srbije ulaze u odlučujuću fazu i austrijska kompanija je već izabrala investicione banke koje će je zastupati na tom tenderu, piše danas austrijski list Wirtschaftsblatt.

Analize

Top lista 100 najvećih kompanija u Adria-regionu

Među gigantima 23 srpske kompanije

24. septembar 2010 u 11:41

Delta grupa, po prihodima najveća kompanija u Srbiji, nalazi se na petom mestu liste, sa 1.676 miliona evra prihoda. Telekom Srbija, najprofitabilnija srpska firma, ujedno je druga kompanija po profitu u regionu, sa 211,1 miliona evra neto-dobitka.

Sve manje stanovnika u Srbiji

Zemlja jedinaca i staraca

Broj 597

03. novembar 2011.