emg home
RSS

Tema:   Telekom Srbija

Kalanović: Most na Moravi državni prioritet

11. oktobar 2010. | broj komentara 0

Ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović izjavila je danas u Svilajncu da je most na Velikoj Moravi, koji tu opštinu spaja sa autoputem Beograd-Niš kod Markovca, jedan od 10 državnih ciljeva, koji će biti građen iz sredstava dobijenih od prodaje Telekoma

Pošta donela odluku o prenosu 80 odsto akcija Telekoma

8. oktobar 2010. | broj komentara 0

Upravni odbor Pošte doneo je odluku o prenosu 80 odsto akcija kompanije Telekom Srbija Vladi Srbije, izjavio je danas generalni direktor Pošte Srbije Goran Ćirić.

TOP 300: Delta na vrhu liste

6. oktobar 2010. | broj komentara 0

Ekonom:east Media Group objavila tradicionalnu godišnju ediciju Top 300 najvećih preduzeća Srbije, rangiranih prema visini poslovnih prihoda u 2009. Vodeću poziciju na listi najvećih domaćih preduzeća ove godine je, prvi put, preuzela privatna kompanija, Delta Holding.

Dun&Bradstreet: Poslovni rizik u Srbiji i dalje povećan

5. oktobar 2010. | broj komentara 0

Rejting-agencija Dun&Bradstreet ocenila da je poslovni rizik u Srbiji i dalje je povećan, kao posledica smanjene kreditne sposobnosti, većeg broja bankrotstva kompanija i slabe ekonomske perspektive. Srbija je zadržala rejting DB4d, što je svrstava u grupu zemalja sa

Pet kompanija zainteresovano za kupovinu PTK

28. septembar 2010. | broj komentara 0

Pet kompanija zainteresovano za privatizaciju Pošte i Telekoma Kosova, saopšteno danas iz Međuministarske komisije za privatizaciju PTK. Komisija je 4. avgusta objavila tender za iskazivanje interesovanja za privatizaciju PTK.

Tadić: Uništavanje opreme Telekoma Srbija nova provokacija (VIDEO)

28. septembar 2010. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao danas da je uništavanje opreme Telekoma Srbije na Kosovu novi vid provokacije i da neće doprineti dijalogu Beograda i Prištine.

Nastavljeno uklanjanje baznih stanica Telekoma Srbija

27. septembar 2010. | broj komentara 0

Uklanjanje baznih stanica fiksne i mobilne telefonije Telekoma Srbija na Kosovu nastavljeno i danas, rekao koordinator tehnike Telekoma za Kosovo Ilija Ivanović.

Radnici Telekoma Kosovo uklanjaju bazne stanice Telekoma Srbija

26. septembar 2010. | broj komentara 1

Radnici Telekoma Kosovo i pripadnici specijalne jedinice kosovske policije od jutros uklanjaju bazne stanice fiksne i mobilne telefonije Telekoma Srbija širom Kosova gde žive Srbi. Oko 80.000 Srba na Kosovu ostalo bez mobilne, a nekoliko hiljada bez fiksne telefonije.

Telekom Srbija će upozoriti moguće kupce Telekoma Kosova

26. septembar 2010. | broj komentara 0

Telekom Srbija poslaće upozorenje potencijalnim investitorima i investicionim bankama da ne kupuju Pošte i Telekom Kosova pošto je reč o spornoj imovini otetoj od Telekoma Srbija, rečeno danas nezvanično u toj kompaniji.

Cvetković: Do kraja godine poznat kupac Telekoma (VIDEO)

17. septembar 2010. | broj komentara 0

Premijer Srbije Mirko Cveković kazao je danas da će se do kraja godine znati ko je kupac Telekoma Srbija.

Među 500 najvećih preduzeća, 12 iz Srbije

9. septembar 2010. | broj komentara 0

Na tradicionalnoj listi TOP 500 najvećih preduzeća u srednjoj i istočnoj Evropi našlo se 12 preduzeća iz Srbije. Sa prostora bivše Jugoslavije među najveće plasirala su se mahom firme iz Hrvatske, Srbije i Slovenije.

Besplatne akcije Aerodroma do kraja godine

8. septembar 2010. | broj komentara 0

Građani Srbije do kraja godine mogu očekivati podelu besplatnih akcija Aerodroma „Nikola Tesla“, dok naredne godine stižu akcije Elektroprivreda Srbije (EPS), izjavio je danas direktor Centra za podršku privatizacije Boris Majstorović.

Konsultantske veze državnih funkcionera

30. avgust 2010. | broj komentara 0

U poslednjih osam godina Agencija za privatizaciju je isplatila četiri milijarde dinara (40 miliona evra) budžetskog novca raznim konsultantskim i revizorskim kućama. Za to vreme sa Agencijom su sarađivale 43 ovakve firme, a četvrtina ukupne sume otišla je u svega četiri

Minimalna cena za Telekom Srbija 1,6 milijardi evra?

21. avgust 2010. | broj komentara 0

Državni udeo u Telekomu Srbija biće prodat ako neka od zainteresovanih kompanija ponudi najmanje 1,6 milijardi evra, piše list Danas pozivajući se na neimenovan izvor blizak Vladi Srbije.

Telekom: Prodaja državnog kapitala zahteva veliku odgovornost

20. avgust 2010. | broj komentara 0

Prodaja državnog kapitala veoma je ozbiljan proces, strogo regulisan zakonima i zahteva veliku odgovornost onih koji ga sprovode, saopštio je Telekom Srbija povodom pisanja današnje "Politike" da je privatizacioni savetnik Siti grup preporučio Vladi Srbije

Tender za Telekom pre jeseni

2. avgust 2010. | broj komentara 0

Vlada Srbije će tender za prodaju udela u Telekomu Srbija raspisati pre početka jeseni, kao što je i planirano, rekao je za Emg.rs Vuk Đoković, predsednik Komisije za javnu nabavku za prodaju dela akcija Telekoma Srbija.

SIEPA očekuje dve milijarde dolara stranih ulaganja u 2010.

30. jul 2010. | broj komentara 0

Agencija Srbije za strana ulaganja i promociju izvoza očekuje da će ove godine Srbija privući dve milijarde dolara direktnih stranih investicija.

Studenti iz Zrenjanina vicešampioni Imagine Cupa

15. jul 2010. | broj komentara 0

Studenti Tehničkog fakulteta Mihajlo Pupin iz Zrenjanina osvojili su drugo mesto na svetskom takmičenju u dizajnu softvera, saopšteno je danas na konferenciji za novinare.

Tadić i Vujanović: Zajednička budućnost u EU (VIDEO)

8. jul 2010. | broj komentara 0

Predsednici Srbije i Crne Gore, Boris Tadić i Filip Vujanović, saglasili su se danas da je budućnost dve zemlje u Evropskoj uniji.

Telenor tužio Ratel zbog visokih naknada

7. jul 2010. | broj komentara 0

Kompanija Telenor podnela je danas Upravnom sudu tužbu protiv Republičke agencije za telekomunikacije (Ratel) zbog diskriminatorske i previsoke naknade za pozive iz mobilne mreže te kompanije u fiksnu mrežu Telekoma Srbije.

Savetnik za Telekom dobiće 0,15 odsto od prodaje

6. jul 2010. | broj komentara 0

Vrednost ugovora za uspešno obavljen posao privatizacije Telekoma Srbija između Vlade Srbije i konzorcijuma na čijem čelu se nalazi CitiGroup je 0,15 odsto iznosa koji se postigne prodajom, rečeno je za Emg.rs u Vladi.

Citigroup finansijski savetnik za prodaju Telekoma

2. jul 2010. | broj komentara 0

Vlada Srbije je danas donela odluku se za finansijskog savetnika u postupku prodaje državng udela u Telekomu Srbija angažuje konzorcijum koji predvodi investiciona banka Citigroup, izjavio je ministar za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje Oliver Dulić.

Vlada u petak odlučuje o angžmanu Citigroupa

30. jun 2010. | broj komentara 1

Vlada Srbije će na sednici u petak doneti odluku o tome da li će investiciona banka Citigroup početi posao kao privatizacioni savetnik za prodaju državnog udela u Telekomu Srbija, rečeno je za Emg.rs u Ministarstvu finansija.

Aleksandra Smiljanić: Prodaja Telekoma donela bi veće cene i otpuštanja

22. jun 2010. | broj komentara 0

Ukoliko Vlada proda Telekom Srbije sasvim je izvesno da se mogu očekivati veće cene u fiksnoj i mobilnoj telefoniji, otpuštanja zaposlenih i pad kvaliteta usluga, ocenila je Aleksandra Smiljanić, profesorka Elektrotehničkog fakulteta i bivša ministarka telekomunikacija.

Ekonom:east media group dobitnik nagrade Media biznis partner 2010

16. jun 2010. | broj komentara 0

Medijska kuća Ekonom:east Media Group dobila je nagradu Media biznis partner 2010, koju dodeljuje kompanija Mass Media International medijima koji su pružili izrazitu podršku poslovnim subjektima u regionu.

Analize

Top lista 100 najvećih kompanija u Adria-regionu

Među gigantima 23 srpske kompanije

24. septembar 2010 u 11:41

Delta grupa, po prihodima najveća kompanija u Srbiji, nalazi se na petom mestu liste, sa 1.676 miliona evra prihoda. Telekom Srbija, najprofitabilnija srpska firma, ujedno je druga kompanija po profitu u regionu, sa 211,1 miliona evra neto-dobitka.

Sve manje stanovnika u Srbiji

Zemlja jedinaca i staraca

Broj 597

03. novembar 2011.