emg home
RSS

Tema:   Turizam

Petković: Rast PDV-a nesrećna okolnost

21. decembar 2010. | broj komentara 0

Povećanje PDV-a sa osam na 18 osto na hotelske usluge je jedna od nesrećnih okolnosti, proizašla iz pregovora Vlade s Međunarodnim monetarnim fondom, koja nije dobra za razvoj turizma, ocenio državni sekretar za turizam Goran Petković.

Đogović: Rast PDV-a bez većeg uticaja na standard

18. decembar 2010. | broj komentara 0

Povećanje poreza na dodatu vrednost za računare i računarske komponente, hotelske usluge i južno voće sa osam na 18 odsto neće mnogo uticati na životni standard građana, izjavio saradnik Instituta za tržišna istraživanja Saša Đogović.

Zona oko reaktora u Černobilju uskoro se otvara za posetioce

13. decembar 2010. | broj komentara 0

Ukrajina planira da početkom sledeće godine zabranjenu zonu oko reaktora u bivšoj nuklearnoj elektrani Černobilj otvori za posetioce koji žele da saznaju više o katastrofi koja se tamo dogodila pre skoro 25 godina, saopštilo je danas ukrajinsko ministarstvo za vanredne

Ada Ciganlija među najlepšim gradskim ostrvima

6. decembar 2010. | broj komentara 0

Beogradsko ostrvo Ada Ciganlija našla se na trećem mestu Top liste najlepših ostrva u gradu, po izboru sajta VirtualTourist.

Zabranjeno kupanje kod Šarm el Šeika zbog napada ajkule

6. decembar 2010. | broj komentara 0

Egipatske vlasti zabranile su kupanje u Crvenom moru kod Šarm el Šeika, pošto je ajkula ubila jednu turistkinju. Napad se dogodio samo par dana pošto je u sličnim napadima povređeno još četvoro ljudi.

Iz registra brisana 21 turistička agencija

3. decembar 2010. | broj komentara 0

Turistička inspekcija saopštila da je 21 turistička agencija brisana ili je u postupku brisanja iz Registru turizma, dok 17 agencija ne radi pošto su u poslednja tri meseca obavljene dodatne kontrole usaglašenosti polisa osiguranja od odgovornosti iz delatnosti.

Nastavljen rast broja turista u oktobru

2. decembar 2010. | broj komentara 0

U oktobru su nastavljeni pozitivni trendovi turističkog prometa iz avgusta i septembra, porastao je broj inostranih gostiju za osam i domaćih za jedan odsto, saopštila je danas Turistička organizacija Srbije.

Otvoren Sajam zimske sportske opreme, turizma i rekreacije (VIDEO)

2. decembar 2010. | broj komentara 0

Na Beogradskom sajmu danas je otvoren 25. međunarodni sajam zimske sportske opreme, turizma i rekreacije Expo zim 2010. na kojem se predstavlja više od 80 izlagača. Sajam traje do 5. decembra, a održava se u halama 1 i 1a.

Prihodi od seoskog turizma 10 milijardi dinara

1. decembar 2010. | broj komentara 0

Procenjeno je da sadašnji prihodi od seoskog turizma u Srbiji iznose oko 10 milijardi dinara, što predstavlja 16 odsto direktnog turističkog bruto domaćeg proizvoda, rečeno je na današnjoj prezentaciji nacrta Master plana razvoja seoskog turizma.

Bela ajkula napala troje ruskih turista u Crvenom moru

1. decembar 2010. | broj komentara 0

Bela ajkula je napala i ozbiljno povredila troje ruskih turista u Crvenom moru, koji su plivali nedaleko od svojih hotela, rekao je egipatski zvaničnik Muhamed Salem.

U renoviranje hotela Putnik uloženo sedam miliona evra

30. novembar 2010. | broj komentara 1

Ruski Metropol otvorio danas u Beogradu renovirani hotel Tulip in Putnik, koji će poslovati u okviru međunarodnog hotelskog lanca Golden Tulip.

U skijališta na Torniku uloženo tri miliona evra

29. novembar 2010. | broj komentara 0

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio danas da je u skijaške staze na Torniku na Zlatiboru uloženo oko tri miliona evra, u sistem za veštačko osnežavanje i završetak staza i žičara.

Cvetković: Srbija treba da razvija banjski turizam

29. novembar 2010. | broj komentara 0

Srbija ima potencijala da razvija banjski turizam i vreme je da krene u njegovu revitalizaciju, izjavio je sinoć premijer Mirko Cvetković na otvaranju hotela Izvor u Aranđelovcu. Hotel Izvor, zdanje s pet zvezdica, otvoren je posle sedam godina rekonstrukcije.

Potvrđena selidba institucija iz Beograda

23. novembar 2010. | broj komentara 0

Sedište Nacionalne službe za zapošljavanje biće iz Beograda preseljeno u Kragujevac, a Fond za razvoj se seli u Niš - utvrđeno je izmenama zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti i o Fondu za razvoj koje je danas prihvatila Skupština Srbije.

Čak 70 odsto srpskih hotela ima samo dve i tri zvezdice

16. novembar 2010. | broj komentara 0

Od 249 hotela koji su registrovani u Srbiji, čak 70 odsto ima samo dve i tri zvezdice, oko 17 odsto je sa četiri zvezdice, dok samo osam hotela ima pet zvezdica, rečeno je danas na otvaranju Međunarodnog foruma menadžera hotela i hotelskih domaćinstava u Privrednoj komori

Srpski turizam predstavljen u Londonu

9. novembar 2010. | broj komentara 0

Turistička organizacija Srbije predstavila na Sajmu turizma u Londonu turističku ponudu Srbije, akcenat stavljen na Beograd, festivale i aktivni odmor, izjavila večeras direktorka TOS-a Gordana Plamenac.

Bolja prodaja aranžmana za Kopaonik

3. novembar 2010. | broj komentara 0

Prodaja aranžmana za Kopaonik 20 odsto bolja nego prošle godine, rekao Petar Blagojević, direktor turističke agencije Filip Travel, jednog od najvećih zakupaca na toj planini.

Manje turista u Srbiji

2. novembar 2010. | broj komentara 0

U periodu januar-septembar ove godine u Srbiji je boravilo 1,52 miliona turista, četiri odsto manje nego u isto vreme 2009, saopštila Turistička organizacija Srbije.

U septembru više stranih turista u Beogradu

1. novembar 2010. | broj komentara 0

Beograd u septembru posetilo 37 odsto više stranih turista nego u istom mesecu prošle godine. Najveći rast gostiju iz Slovenije, 90 odsto.

Srbiju za prvih osam meseci posetilo 446.000 turista

29. oktobar 2010. | broj komentara 0

Srbiju je za prvih osam meseci posetilo 446.000 stranih gostiju, što je za jedan odsto više u odnosu na isti period prošle godine, izjavio je danas državni sekretar u Minsitarstvu za trgovinu i usluge Goran Petković.

U Srbiji za tri godine izgrađeno 50 hotela

27. oktobar 2010. | broj komentara 0

U Srbiji je u poslednje tri godine izgrađeno 50 hotela, čime je smeštajni kapacitet povećan za 1.600 soba, izjavio je danas u Novom Sadu državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije Goran Petković.

Ove sezone veštački sneg i na Zlatiboru

21. oktobar 2010. | broj komentara 0

Sistem za veštačko osnežavanje na Zlatiboru koji bi trebalo da obezbedi sneg tokom cele zime na četiri ski staze biće pušten u rad tokom decembra, saopštilo je Javno preduzeće Skijališta Srbije.

Za osam meseci šest odsto turista manje

5. oktobar 2010. | broj komentara 0

U periodu januar-avgust u Srbiji je boravilo ukupno 1,33 miliona turista, što je za šest odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, s tim što je broj domaćih turista opao, a inostranih se malo povećao, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Osnovana Asocijacija nezavisnih turističkih agencija

28. septembar 2010. | broj komentara 0

Asocijacija nezavisnih turističkih agencija Srbije, sa sedištem u Beogradu, koja okuplja dvadesetak članova, osnovana danas.

Kragujevac će dobiti Holiday inn

28. septembar 2010. | broj komentara 0

Izgradnja hotela Holiday inn u Kragujevcu trebalo bi da počne u martu 2011, najavljeno je danas u gradskoj upravi za imovinu.

Analize

U. S. Steel Srbija: opomena pred odlazak

Kaljenje na tihoj vatri

Broj 598

10. novembar 2011.