emg home
RSS

Tema:   Turizam

Dinkić: Ove godine za Palić sto miliona dinara

1. maj 2010. | broj komentara 0

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja ove godine uložiće sto miliona dinara za investicije na Paliću, rekao je danas na Paliću ministar Mlađan Dinkć.

U planu hotelski kompleks kod Resavske pećine

29. april 2010. | broj komentara 0

Na prostoru oko Resavske pećine Opština Despotovac planira gradnju hotelskog kompleksa koji bi trebalo da unapredi turizam u tom kraju, izjavio predsednik Opštine Mališa Alempijević.

Beograd najbolje turističko mesto u JI Evropi

28. april 2010. | broj komentara 0

Međunarodni centar za razvoj i unapređenje ugostiteljstva i turizma (SACEN) proglasio je danas Beograd za najbolje turističko mesto u 2009. u Jugoistočnoj Evropi.

Gulan: Ulaganje u seoski turizam i proizvodnju hrane donosi miljarde

22. april 2010. | broj komentara 0

Ako bi u razvoj sela u Srbiji bilo uloženo oko milijardu evra, a ceo region proglašen za područje bez genetski modifikovanih proizvoda, vrednost proizvodnje hrane u Srbiji za tri godine mogla bi da dostigne sedam milijardi evra, izjavio danas stručni saradnik u Privrednoj

Loše stanje u turizmu u prva dva meseca

21. april 2010. | broj komentara 0

Stanje u srpskom turizmu u prva dva meseca ove godine je jako loše, ocenjeno je danas na skupu u Privrednoj komori Srbije.

Otvoren Ekološko-edukativni centar u Kovilju

20. april 2010. | broj komentara 0

U Specijalnom rezervatu prirode Koviljsko-petrovaradinski rit danas otvoren Ekološko-edukativni centar.

Nova turistička tura za upoznavanje antičkog nasleđa

19. april 2010. | broj komentara 0

Domaći i strani turisti i Beograđani, od ove nedelje će biti u prilici da se, u okviru nove ture razgledanja srpske prestonice, upoznaju sa brojnim arheološkim ostacima iz antičkog perioda, najavili su danas predstavnici Turističke organizacije Beograda (TOB).

Hrvatska: Zbog premijerke izbacuju stražnjicu iz spota

14. april 2010. | broj komentara 0

Hrvatska turistička zajednica će iz televizijskog spota za ovogodišnju turističku sezonu izbaciti žensku zadnjicu koja se pojavljuje u krupnom kadru jednog od promotivnih spotova.

Utvrđen Predlog sporazuma o saradnji BiH i Srbije u turizmu

8. april 2010. | broj komentara 0

Savet ministara BiH utvrdio je danas Predlog sporazuma o saradnji BiH i Srbije u turizmu.

Turista 23 odsto manje

6. april 2010. | broj komentara 0

Srbiju je u prva dva meseca ove godine posetilo 197.112 turista, 23 odsto manje nego u istom periodu 2009, saopštila danas Turistička organizacija Srbije.

Petković: Privući turiste iz regiona

5. april 2010. | broj komentara 0

Srbija će ove godine raditi na privlačenju turista iz regiona i cilj je da dostigne milijardu dolara deviznog priliva od turizma, izjavio državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije Goran Petković.

Kampanja Hrvatske za goste iz Srbije

5. april 2010. | broj komentara 0

Hrvatska će i ove godine, kako bi privukla što više gostiju na Jadran, kampanjom pozivati goste iz Srbije.

Investicije u manje smeštajne objekte

4. april 2010. | broj komentara 0

Državni sekretar za turizam Goran Petković najavio je da se ove godine očekuje više investicija u manje smeštajne kapacitete na turističkim odredištima u Srbiji.

Potrošački krediti za putovanja po Srbiji

3. april 2010. | broj komentara 0

Građani Srbije mogu da subvencionisanim potrošačkim kreditima plate turističke aranžmane za odmor u Srbiji, izjavio je državni sekretar za turizam Goran Petković.

Hrvatska: U 2009. 13, 6 odsto manje turista

31. mart 2010. | broj komentara 0

Hrvatske turističke agencije prošle godine u zemlju dovele 13,6 odsto manje stranih turista nego 2008, dok je domaćih turista bilo 16,2 odsto manje.

TUI: Turistička tražnja se oporavlja

25. mart 2010. | broj komentara 0

Najveći evropski turoperater TUI Travel saopštio da je tražnja za putovanjima snažno porasla, što je joss jedan dokaz da je svetska ekonomska kriza okončana.

Air Baltic dolazi 5. maja (VIDEO)

23. mart 2010. | broj komentara 0

Direktor Aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd Velimir Radosavljević izjavio je danas da u aprilu očekuje dvocifreno povećanje putnika na beogradskom aerodromu.

Kategorizacija ugostiteljskih objekata na evropskom nivou

13. mart 2010. | broj komentara 0

Pravilnik o kategorizaciji ugostiteljskih objekata u Srbiji u saglasnosti je sa najnovijim principima Evropskog udruženja hotelijera i restoratera (HOTREC), ocenjeno je na konferenciji o kategorizaciji hotela u okviru Međunarodne turističke berze "ITB 2010" u Berlinu.

Srbija u Berlinu predstavlja turističku ponudu

11. mart 2010. | broj komentara 0

Srbija će na Sajmu turizma u Berlinu nemačkim turistima predstaviti turističku ponudu Beograda, Novog Sada i vojvođanske salaše, izjavio je danas državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije Goran Petković.

Banju Rogaška Slatina u Sloveniji posetilo 32.000 gostiju

11. mart 2010. | broj komentara 0

Banju Rogaška Slatina u Sloveniji je prošle godine posetilo 32.000 gostiju koji su ostvarili 260.000 noćenja, rekla je Saša Jakoš, marketing menadžer tog lečilišta.

Za srpske turiste u Crnoj Gori cene niže 30 odsto

8. mart 2010. | broj komentara 0

Direktor budvanske Montenegro Stars Group Žarko Radulović potvrdio da je ta kompanija za turiste iz Srbije odobrila popust od 30 odsto na cene svih usluga u svojim hotelima.

U januaru skoro za trećinu manje gostiju

3. mart 2010. | broj komentara 0

U Srbiji je u januaru ove godine boravilo 95.550 turista, 28 odsto manje nego u istom mesecu 2009, pokazali podaci Zavoda za statistiku.

Bajs: U Hrvatskoj raste broj turista iz Srbije

25. februar 2010. | broj komentara 0

Ministar Hrvatske za turizam Damir Bajs nada se da narušeni politički odnosi neće uticati na smanjenje broja turista iz Srbije koji će letovati na hrvatskom primorju, ocenjujući da broj turista iz Srbije raste iz godine u godinu.

Šest agencija dobilo licence da organizuje posete Kineza (VIDEO)

24. februar 2010. | broj komentara 0

Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić uručio je danas licence grupi od šest srpskih turističkih agencija, koje je Vlada Srbije akreditovala da organizuju grupne posete kineskih turista.

Osnovana regionalna organizacija Dunavski centar (VIDEO)

23. februar 2010. | broj komentara 0

Regionalna organizacija Dunavski centar koju čine Srbija, Hrvatska, Rumunija, Ukrajina i Moldavija osnovana je danas u Beogradu sa ciljem da unapredi razvoj turizma na ovoj reci.

Analize

U. S. Steel Srbija: opomena pred odlazak

Kaljenje na tihoj vatri

Broj 598

10. novembar 2011.