emg home
RSS

Tema:   Turizam

Dulić upozorio na važnost brige o Kopaoniku

8. januar 2010. | broj komentara 1

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić upozorio je danas da će Kopaonik prestati da bude nacionalni park ako se nastavi destrukcija prirodnih dobara na toj planini.

Povećan broj kategorisanih ležajeva u Srbiji

7. januar 2010. | broj komentara 0

U Srbiji ima 29.403 kategorisana ležaja u privatnom smeštaju, što je za 80 odsto više nego početkom 2007. godine, izjavio je glavni republički turistički inspektor Stojan Arizanović.

Njujork: Pad turističke posete

5. januar 2010. | broj komentara 0

Broj turista koji su prošle godine posetili Njujork pao je blizu četiri odsto, prvi put posle terorističkog napada na grad, septembra 2001.

Srbija na Pešačkoj karti Evrope

4. januar 2010. | broj komentara 0

Evropska planinarska federacija izradila Evropsku pešačku kartu za 2010, koja prvi put obuhvata i Srbiju, na maršruti od Severnog pola do Grčke, rečeno danas u Planinarskom savezu Srbije.

Registar turizma uskoro dostupan

2. januar 2010. | broj komentara 0

U Srbiji će u januaru postati dostupan prvi registar turizma, kao elektronska baza podataka koja će obuhvatiti sve turističke resurse Srbije, izjavio direktor Agencije za privredne registre Zvonko Obradović.

Petković: Za turizam 4,4 milijarde dinara

30. decembar 2009. | broj komentara 0

Sledeće godine će za turizam iz budžeta biti izdvojeno 4,4 milijardi dinara, a novac će biti utrošen za gradnju turističke infrastrukture i podsticajna sredstva za razvoj turizma rekao je novinarima Goran Petković, državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije i

Mogući direktni čarter letovi od Beograda do Kube

30. decembar 2009. | broj komentara 0

Između Beograda i Havane bi mogli da budu uvedeni direktni čarter letovi od maja 2010. godine, najavio je prvi sekretar ambasade Kube u Srbiji Gilfredo Milanes Molina.

Crna Gora ulaže 80 miliona evra u turizam

25. decembar 2009. | broj komentara 0

U crnogorsku hotelsko-turističku privredu biće uloženo oko 80 miliona evra 2010, najavio ministar turizma Predrag Nenezić.

MK Group uložio 8,5 miliona evra u hotele na Kopaoniku

24. decembar 2009. | broj komentara 0

Godinu dana posle privatizacije imovine Internacionala CG na Kopaoniku, kompanija MK Group je renovirala najveći deo smeštajnih kapaciteta uloživši 8,5 miliona evra, a u planu je ulaganje četiri miliona evra do kraja 2011.

Dinkić najavio investicije na Kopaoniku (VIDEO)

22. decembar 2009. | broj komentara 0

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalog razvoja Mlađan Dinkić najavio je danas da će od naredne godine krenuti novi investicioni ciklus na Kopaoniku.

Skijalište na Besnoj Kobili od polovine januara

20. decembar 2009. | broj komentara 1

Radovi na adaptaciji planinarskog doma na skijalištu na Besnoj Kobili, nedaleko od Vranja, privode se kraju i očekuje se otvaranje doma polovinom januara, izjavio je direktor Javnog preduzeća "Skijalište Besna Kobila" Dejan Manić.

Mađarski Wizzair zainteresovan za letove iz Beograda

16. decembar 2009. | broj komentara 0

Mađarska niskotarifna aviokompanija Wizzair zainteresovana je da od iduće godine leti iz Beograda, izjavio je danas državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije Goran Petković.

Održana prva sednica Vlade Vojvodine

16. decembar 2009. | broj komentara 0

U Novom Sadu danas je održana prva sednica Vlade Vojvodine, dosadašnjeg Izvršnog veća Vojvodine, na kojoj je usvojen predlog Strategije razvoja turizma Vojvodine.

JP Skijališta Srbije protiv privatizacije Brezovice

8. decembar 2009. | broj komentara 0

Javno preduzeće (JP) Skijališta Srbije usprotivilo se danas najavi misije međunarodne zajednice na Kosovu da će biti privatizovana imovina Ski-centra "Brezovica".

Srbiju posetilo devet odsto manje turista

2. decembar 2009. | broj komentara 0

U Srbiji je u prvih 10 meseci ove godine boravilo 1,8 miliona turista, što je devet odsto manje nego u istom periodu prošle godine, saopštila je danas Turistička organizacija Srbije.

Grad Valjevo preuzeo skijalište Crni vrh

1. decembar 2009. | broj komentara 0

Državni sekretar za turizam Srbije Goran Petković izjavio je danas da je ski-centar "Crni vrh" na Divčibarama prešao u vlasništvo Grada Valjeva.

Građani Srbije čekali ukidanje viza

1. decembar 2009. | broj komentara 0

U anketi koju je sproveo turistički blog Gdestinacija.com većina građana uzdržala se od jesenjeg putovanja kako bi sačekala ukidanje viza.

Poziv na turističku saradnju s Kinom

25. novembar 2009. | broj komentara 0

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja pozvalo turističke agencije i organizatore turističkih putovanja zainteresovanim za saradnju s turističkim agencijama Kine da podnesu prijave tom ministarstvu.

Poziv na kategorizaciju privatnog turističkog smeštaja

19. novembar 2009. | broj komentara 0

Sekretarijat Beograda za privredu pozvao ugostitelje da kategorizuju svoj privatni smeštaj za izdavanje turistima, saopšteno je iz Gradske uprave.

Češki hoteli masovno gube goste

19. novembar 2009. | broj komentara 0

Češki hoteli masovno gube goste, a predviđa se da će ove godine zemlju posetiti 11 odsto stranih turista manje nego 2008.

Metropol gradi turističko naselje kod Tivta

16. novembar 2009. | broj komentara 0

Ruska kompanija Metropol, vlasnica ostrva Sveti Marko kod Tivta, najavila gradnju turističkog naselja visoke kategorije.

Petković: U pet vizitorskih centara biće uloženo 200 miliona dinara (VIDEO)

13. novembar 2009. | broj komentara 0

Carska palata Sirmijum u Sremskoj Mitrovici u koju je Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja uložilo 62 miliona dinara biće otvorena 15. decembra rekao je Goran Petković sekretar turizma. On je, međutim, istakao da je vrednost investicije duplo veća pošto je i Ministarstvo

Skijanje na Besnoj kobili krajem godine

8. novembar 2009. | broj komentara 0

Sezona na prvom skijalištu u južnoj Srbiji, na planini Besna kobila kod Vranja, trebalo bi da počne do Nove godine, najavili su u Javnom preduzeću "Skijalište Besna Kobila".

Hemel završava turistički kompleks na Zlatiboru jula 2010.

7. novembar 2009. | broj komentara 0

Kompanija za proizvodnju organske hrane i kozmetičkih preparata Hemel iz Jagodine najavila je danas da će gradnju hotelsko-apartmanskog kompleksa pod nazivom Centar za zdrav život "Ruža vetrova", vrednog 12 miliona evra, završiti 1. jula naredne godine.

Beograd: Sve više turističkih brodova

6. novembar 2009. | broj komentara 0

U Luku Beograd pristaje sve više brodova s turistima, od 2002. njihov broj raste po stopi od 20 odsto godišnje.

Analize

U. S. Steel Srbija: opomena pred odlazak

Kaljenje na tihoj vatri

Broj 598

10. novembar 2011.