emg home
RSS

Tema:   Turizam

Devet odsto manje turista u Srbiji

3. novembar 2009. | broj komentara 0

U Srbiji je za devet meseci ove godine boravilo 1,59 miliona turista što je devet odsto manje nego u istom periodu prošle godine, objavila je danas Turistička organizacija Srbije (TOS).

Đukanović najavio nove hotele i etno-sela sa 40.000 kreveta

27. oktobar 2009. | broj komentara 1

Crnogorski premijer Milo Đukanović najavio je danas izgradnju novih hotela i drugih objekata sa 40.000 kreveta, na planinama Bjelasica i Komovi.

Hrvatski turizam beleži novi rekord

27. oktobar 2009. | broj komentara 0

Hrvatska za devet meseci ove godine ugostila gotovo 10 miliona gostiju i zabaležila 56,6 miliona noćenja, objavio Večernji list, napominjući da je takav rezultat ostvaren u godini krize, kad zemlje poput Španije ili Francuske beleže i dvocifrene minuse.

Noćenje u Beogradu najskuplje u regionu (VIDEO)

21. oktobar 2009. | broj komentara 0

Hotelski smeštaj u Beogradu skuplji je 35 do 40 odsto u odnosu na gradove iz regiona rekla je Jasna Dimitrijević direktorka Turističke organizacije Beograd. Ona objašnjava da hotelijeri cene pravdaju time što imaju visoke troškove održavanja.

Renoviranje Continentala počinje za godinu dana

21. oktobar 2009. | broj komentara 0

Renoviranje hotela Continental koji bi trebalo da postane Crown Plaza počeće za 12 do 15 meseci, dok će gradnja Intercontinentala početi od 2012. rekao je Živorad Vasić direktor Continetala, hotela u vlasništvu Delta grupe.

Petković: Slabi finansijski rezultati od turizma (VIDEO)

21. oktobar 2009. | broj komentara 0

Goran Petković, državni sekretar za turizam rekao je da će turistička industrija učiniti sve da dostigne prošlogodišnji devizni priliv od 940 miliona dolara iako finansijski rezultati za prvih osam meseci nisu dobri. U tom periodu ostvaren je prihod od 560 miliona dolara, a

Ekonomski potencijal industrije turizma

21. oktobar 2009. | broj komentara 0

Na današnjoj konferenciji Ekonomski potencijal industrije turizma u Srbiji biće razmatra turistički potencijal Srbije kao kontinentalne zemlje.

Postavljeni teleskopi za panoramsko razgledanje grada

21. oktobar 2009. | broj komentara 0

Javno preduzeće Beogradska tvrđava postavilo pet teleskopa za panoramsko razgledanje grada.

Ambasadori Švedske i Velike Britanije u Vranju

15. oktobar 2009. | broj komentara 0

Ambasadori Švedske i Velike Britanije Krister Bringeus i Stiven Vordsvort razgovarali su danas s gradonačelnikom Vranja Miroljubom Stojčićem o privrednim, ekološkim i turističkim potencijalima juga Srbije.

Prvo učešće Srbije na dva sajma u Zagrebu

14. oktobar 2009. | broj komentara 0

U Zagrebu su danas otvoreni sajam Eko-etno Hrvatska 2009. i Eko-etno Evropa, na kojima se Srbija predstavlja prvi put.

Slovenac izgradio etno selo u opštini Nova Varoš

14. oktobar 2009. | broj komentara 0

Leon Srnec iz Celja uložio je 1,2 miliona evra u gradnju etno-sela Vraneša, na obodu klisure Uvac, što je prva strana investicija u opštini Nova Varos, saopšteno je danas.

Promet od turizma veći za šest odsto

13. oktobar 2009. | broj komentara 0

U Srbiji je zabeležen rast turističkog prometa u prvih osam meseci za šest odsto u odnosu na isti period prošle godine rekao je Obren Rović predsednik Grupacije turističkih agencija PKS-a.

Turističke agencije ogorčene na Nacrt zakona o potrošačima

13. oktobar 2009. | broj komentara 0

Ukoliko bi se usvojio postojeći Nacrt zakona o zaštiti potrošača ugasile bi se sve turističke agencije rekao je Rade Stanković predsednik Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA).

Brodska linija od Velikog Gradišta do Rumunije

10. oktobar 2009. | broj komentara 0

Prva redovna brodska linija između Velikog Gradišta u Srbiji i Nove Moldave u Rumuniji sutra će početi da saobraća, saopštila je Turistička organizacija Srbije.

Počeo slovenačko-srpski kongres u Beogradu

8. oktobar 2009. | broj komentara 0

Slovenačko-srpski kongres o mogućnostima proširenja poslovne i turističke saradnje dve zemlje, otvoren je danas u Beogradu.

Srbija član izvršnog saveta Svetske turističke organizacije

7. oktobar 2009. | broj komentara 0

Srbija je izabrana za člana Izvršnog saveta Svetske turističke organizacije, kao jedna od zemalja predstavnica Evrope, izjavio je danas državni sekretar za turizam Ministarstva ekonomije Goran Petković.

Hrvatska izdvaja 30 miliona evra za reklamu turizma

7. oktobar 2009. | broj komentara 0

Hrvatska će 2010. u promociju turizma uložiti 30 miliona evra, dva miliona više nego 2009, zbog očekivanja da bi iduća godina mogla da bude mnogo teža i zahtevnija, rekao je hrvatski ministar turizma Damir Bajs.

U Srbiji sedam odsto manje turista nego lane

6. oktobar 2009. | broj komentara 0

Republički zavod za statistiku saopštio je danas da je od januara do avgusta ove godine u Srbiji boravilo 1,4 miliona turista, što je za sedam odsto manje nego u istom periodu 2008. godine.

Dulić: Nema razvoja turizma bez brige o životnoj sredini (VIDEO)

6. oktobar 2009. | broj komentara 0

Ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić izjavio je danas da je briga o zaštiti životne sredine neophodna za razvoj turizma i uslužnih delatnosti u Srbiji.

Petković: Podrška ruralnom turizmu u Srbiji

5. oktobar 2009. | broj komentara 0

Državni sekretar za turizam Goran Petković najavio je danas da će u Srbiji u naredne dve godine biti realizovan projekat za razvoj ruralnog turizma vredan četiri miliona dolara.

Obeležava se Svetski dan turizma

27. septembar 2009. | broj komentara 0

U svetu se danas obeležava Svetski dan turizma radi razvijanja svesti međunarodne zajednice o važnosti turizma i njegovih kulturnih, socijalnih, političkih i ekonomskih vrednosti.

Turistički novinari iz Slovenije u Srbiji

23. septembar 2009. | broj komentara 0

U aranžmanu Turističke organizacije Srbije, od danas do 28. septembra u Srbiji boravi grupa novinara iz Slovenije, iz listova Dnevnik, Dobro jutro, Večer i Horizont i Televizije Slovenije.

Sezona u Crnoj Gori na nivou prošlogodišnje

9. septembar 2009. | broj komentara 0

Crnogorski ministar turizma Predrag Nenezić izrazio je danas zadovoljstvo efektima turističke sezone navodeći da su na nivou prošlogodišnjih.

London: Bizarni zahtevi turista

4. septembar 2009. | broj komentara 0

Britanski konzulati u svetu zatrpani zahtevima Britanaca koji očekuju od njih da im reše svaki problem na koji naiđu u stranoj zemlji, od kuvanja marmelade do kupovine cipela.

Manje turista u Sloveniji

4. septembar 2009. | broj komentara 0

Sloveniju je u prvih šest meseci ove godine posetilo 3,4 miliona turista, pet odsto manje nego u istom periodu 2008, saopštio Zavod za statistiku Slovenije.

Analize

U. S. Steel Srbija: opomena pred odlazak

Kaljenje na tihoj vatri

Broj 598

10. novembar 2011.