emg home
RSS

Tema:   Zakoni

Skupština o amandmanima na izmene Zakona o NBS

23. jun 2010. | broj komentara 0

Skupština Srbije nastavila je danas vanrednu sednicu raspravom o amandmanima na predložene izmene i dopune Zakona o Narodnoj banci Srbije (NBS) koje bi, prema rečima predlagača, trebalo da obezbede veću samostalnost i nezavisnost centralne banke.

Nastavak rasprave o izmenama Zakona o visokom obrazovanju

22. jun 2010. | broj komentara 0

Skupština Srbije nastavila je danas raspravu o amandmanima na predložene izmene Zakona o visokom obrazovanju koje predviđaju da je za upis naredne godine studija potrebno 48 bodova, a da se visina školarine određuje u dogovoru s Ministarstvom prosvete.

Skupština sutra o izmenama Zakona o visokom obrazovanju

21. jun 2010. | broj komentara 0

Skupština Srbije nastaviće sutra raspravu o amandmanima na predložene izmene Zakona o visokom obrazovanju koje predviđaju da je za upis naredne godine studija potrebno 48 bodova, a da se visina školarine određuje u dogovoru sa Ministarstvom prosvete.

Bosa Nenadić: Što pre izmeniti Zakon o Ustavnom sudu (VIDEO)

18. jun 2010. | broj komentara 0

Predsednica Ustavnog suda Srbije Bosa Nenadić rekla je danas da je neophodno što pre promeniti Zakon o Ustavnom sudu i da ova istitucija sa preko 5.500 ustavnih žalbi postaje zagušena velikim brojem predmeta

Skupština nastavlja raspravu o izmenama Zakona o NBS

15. jun 2010. | broj komentara 0

Skupština Srbije nastaviće danas raspravu o Predlogu izmena i dopuna Zakona o Narodnoj banci Srbije (NBS) koji treba da obezbedi veću samostalnost i nezavisnost centralne banke.

Završena rasprava o zakonu o sudskim veštacima

11. jun 2010. | broj komentara 0

Skupština Srbije završila danas raspravu o Predlogu zakona o sudskim veštacima.

Vlada usvojila Nacrt pisma o namerama koje će uputiti MMF-u

10. jun 2010. | broj komentara 0

Vlada Srbije donela je danas zaključak o usvajanju nacrta pisma o namerama kojim se prihvataju revidirani ciljevi i mere ekonomske politike za 2010. i 2011. godinu, dogovoreni sa Međunarodnim monetarnim fondom, i tehničkog memoranduma o razumevanju.

Podnošenje poreskih prijava elektronskim putem (VIDEO)

10. jun 2010. | broj komentara 0

Prema novom predlogu Zakona o državnoj upravi, svi PDV obveznici iz Leskovca, Niša, Novog Sada i beogradske opstine Stari grad, a potom i iz drugih gradova će moći da podnose poreske prijave elektronski, kazao je danas nakon sednice Vlade Srbije ministar ministar za državnu

Unapređenje sistema visokog obrazovanja

9. jun 2010. | broj komentara 0

Ministar prosvete Srbije Žarko Obradović izjavio je danas da će usvajanje predloženih izmena Zakona o visokom obrazovanju unaprediti sistem visokog obrazovanja u Srbiji i rešiti probleme nastale u praksi.

Jasna Matić: Novi zakon za brže praćenje promena u komunikacijama

7. jun 2010. | broj komentara 0

Ministarka za telekomunikacije i informatičko društvo Jasna Matić izjavila danas da će novi zakon o elektronskim komunikacijama, o čijem predlogu Skupština danas raspravlja, omogućiti da Srbija isprati vrtoglavu brzinu kojom se elektronske komunikacije razvijaju.

Sutra počinje vanredna sednica Skupštine Srbije

6. jun 2010. | broj komentara 0

Skupština Srbije počinje sutra vanrednu sednicu, na čijem dnevnom redu su i izmene Zakona o Narodnoj banci Srbije.

Krgović: Promena Saveta CBCG u suprotnosti sa Ustavom

4. jun 2010. | broj komentara 0

Ljubiša Krgović, guverner Centralne banke Crne Gore, izjavio za Emg.rs da je predložena odredba u novom Zakonu o centralnoj banci, koja predviđa promenu Saveta Centralne banke Crne Gore, čiji je on član i guverner, udar na nezavisnost te institucije.

U septembru pravilnik o energetski efikasnim stanovima

2. jun 2010. | broj komentara 0

Do septembra bi trebalo da budu doneta podzakonska akta koja će definisati paket tehničkih parametara o energetskoj efikasnosti zgrada.

Samo egipatski Orascom zainteresovan za Telekom

1. jun 2010. | broj komentara 0

Jasna Matić, ministarka za telekomunikacije, izjavila da se tom ministarstvu u vezi s kupovinom udela u Telekoma Srbija nije javljao niko sem egipatske kompanije Orascom, ali i dodala da smatra da je još rano za zaključak da će tako i ostati.

Usvojen Predlog zakona o sudskim veštacima

28. maj 2010. | broj komentara 0

Vlada Srbije usvojila je danas predloge zakona o sudskim veštacima i o elektronskim komunikacijama, kao i više zakona o potvrđivanju međunarodnih sporazuma.

Tadić pozvao Vladu da primenjuje zakone na of šor kompanije (VIDEO)

27. maj 2010. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić pozvao Vladu da izmeni zakone i da ih primeni efikasnije, kako bi preduzeća koja su registrovana u inostranstvu plaćala poreze u Srbiji.

Novčane kazne za uskraćenje informacija

26. maj 2010. | broj komentara 0

Poverenik za informacije od javnog značaja moći će da izriče novčane kazne odgovornima koji uskraćuju informacije, utvrđeno izmenama Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

Sklupština o deklaraciji o osudi zločina na vanrednoj sednici

26. maj 2010. | broj komentara 0

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila danas da bi Parlament u vreme vanrednog zasedanja trebalo da razmotri deklaraciju o osudi zločina nad Srbima i zakon o Narodnoj banci Srbije.

Povećane plate u Državnoj revizorskoj instituciji

26. maj 2010. | broj komentara 0

Skupština Srbije usvojila izmene Zakona o Državnoj revizorskoj instituciji, kojima se utvrđe povećanje plata članova tog tela zaduženog za kontrolu trošenja državnih para.

Usvojen Zakon o volontiranju

26. maj 2010. | broj komentara 0

Skupština Srbije usvojila danas Zakon o volontiranju, kao organizovanom dobrovoljnom pružanju usluga ili obavljanju aktivnosti od opšteg interesa, za opšte dobro ili dobro drugog.

Usvojen Zakon o sprečavanju zlostavljanja na radu

26. maj 2010. | broj komentara 0

Skupština Srbije usvojila zakon koji zabranjuje svaki vid zlostavljanja na radu, uključujući seksualno zlostavljanje, propisuje mere za sprečavanje mobinga i za unapređenje odnosa u radnoj sredini i zaštitu od zlostavljanja na radu.

Novi carinski zakon predviđa niz olakšica

24. maj 2010. | broj komentara 0

Novi carinski zakon, koji je stupio na snagu početkom maja, omogućiće efikasnije poslovanja kompanija, brži obrt kapitala, smanjenje troškova i povećaće konkurentnost firmi, zaključeno je na predavanju Olakšice u poslovanju predviđene novim carinskim zakonom, u Privrednoj

Javna rasprava o zakonu o zanatstvu

24. maj 2010. | broj komentara 0

Zakon o zanatstvu treba da unapredi položaj zanatlija, zastupanje njihovih interesa i obrazovanje i da obezbedi posebnu zaštitu starih i umetničkih zanata i domaće radinosti, saopšteno na javnoj raspravi o tom zakonu.

Odloženo potvrđivanje više sporazuma zbog odsustva ministara

13. maj 2010. | broj komentara 0

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović odložila raspravu o potvrđivanju sedam međunarodnih sporazuma za utorak, 17. maj.

Ministarka: Zakon o sportu uskoro u Skupštini

12. maj 2010. | broj komentara 0

Ministarka za sport i omladinu Snežana Samardžić-Marković izjavila da će se zakon o sportu uskoro naći na dnevnom redu Skupštine jer će problemi oko privatizacije klubova biti rešeni.

Analize

Zašto se društveni aktivizam studenata sveo na borbu za bodove

Nije pliš, nego miš

Broj 551

09. decembar 2010.

 • Dobrovoljno zdravstveno osiguranje

  Ekstra uplata za normalan tretman
 • Srbija osvojila Davis Cup

  Srbi ošišani, Francuzi skalpirani
 • Šta Vikiliks otkriva o Srbiji

  Više od Farme manje od diplomatije
 • Da li je napuštanje liberalnog kapitalizma spas za Irsku

  Tigar na kazanu