emg home
RSS

Tema:   Zdravstvo

Ministar od novinara saznao za nestašicu anestetika

6. april 2011. | broj komentara 0

Ministar zdravlja Zoran Stanković kritikovao je Klinički centar Vojvodine jer ga nije obavestio o nestašici anestetika, već je za taj problem saznao danas od novinara u Valjevu.

Stanković: Preispitati dinamiku rekonstrukcije KCS

5. april 2011. | broj komentara 0

Dinamika rekonstrukcije Kliničkog centra Srbije (KCS), zbog lošeg idejnog projekta, moraće da se preispita, izjavio je danas ministar zdravlja Zoran Stanković.

Stanković: Novac od kriminala za prevenciju narkomanije

31. mart 2011. | broj komentara 0

Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je danas da bi deo novca stečenog kriminalom i prodajom droge trebalo nameniti aktivnostima za suzbijanje narkomanije.

Lekarska komora osigurava od profesionalne odgovornosti

29. mart 2011. | broj komentara 0

Lekarska komora Srbije počela je proceduru osiguranja svih licenciranih lekara u Srbiji od profesionalne odgovornosti, saopšteno je danas iz te strukovne organizacije.

Stanković: Izvinjavam se porodici preminule devojčice

25. mart 2011. | broj komentara 0

Ministar zdravlja Zoran Stanković izvinio se danas porodici petogodišnje Dijane Marinković iz Ćukovca kod Vranja koja je nedavno preminula greškom lekara, zbog, kako je kazao, ranijeg saopštenja tog ministratsva da nije bilo propusta u lečenju devojčice.

Ministar zdravlja najavio preraspodelu lekara i sestara u zdravstvu

22. mart 2011. | broj komentara 0

U nekim sredinama nedostaju lekari, sestre ili nemedicinsko osoblje, dok u drugim ustanovama postoji višak, što će Ministarstvo zdravlja pokušati da reši preraspodelom kadrova, izjavio je danas ministar zdravlja Zoran Stanković.

Uhapšen zbog sumnje da je oštetio Institut za onkologiju

16. mart 2011. | broj komentara 0

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su još jednu osobu osumnjičenu za korupciju prilikom nabavke lekova i opreme za Institut za onkologiju i radiologiju Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Stanković odbacuje primedbe NVO

16. mart 2011. | broj komentara 0

Ministar zdravlja Zoran Stanković odbacio je danas primedbe nekih nevladinih organizacija na njegov račun da je smanjivao broj žrtava u Srebrenici i da je omogućio Ratku Mladiću da se leči na Vojno-medicinskoj akademiji (VMA).

Nova donacija Japana zdravstvu Srbije

25. februar 2011. | broj komentara 0

Vlada Japana poklonila još 224.500 evra za medicinsku opremu i dva ambulantna vozila za četiri zdravstvene ustanove u Srbiji.

Umrle 22 osobe kod kojih je dokazan grip

24. februar 2011. | broj komentara 0

U Srbiji su registrovana 22 smrtna slučaja kod kojih je dokazan virus gripa i devetoro obolelih je u teškom stanju smešteno na odeljenjima intenzivne nege u zdravstvenim ustanovama, saopštio je Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Nezavisnost: Plate su vid socijalne pomoći

23. februar 2011. | broj komentara 0

Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite Nezavisnost ocenio je danas da je Vlada Srbije priznala da su plate u javnom sektoru i penzije vid socijalne pomoći, a ne stvarne zarade.

Novi sindikat zdravstva razmatra ponudu o povećanju plata

18. februar 2011. | broj komentara 0

Novi sindikat zdravstva će od 21. februara, kada je najavio stupanje u štrajk obustavom rada, razmotriti predlog povećanja zarade za zaposlene u zdravstvu od 13,6 odsto, saopšteno je danas iz sindikata.

Bez približavanja stavova sa štrajkačima (VIDEO)

17. februar 2011. | broj komentara 0

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić rekao je da na današnjoj sednici Socijalno-ekonomskog saveta nije bilo približavanja u stavovima prosvetnih i zdravstvenih radnika na jednoj strani i onoga što su odluke Vlade na drugoj.

Ombudsman se sastao s predstavnicima Sindikata lekara i farmaceuta

16. februar 2011. | broj komentara 0

Zaštitnik građana Saša Janković i predstavnici Sindikata lekara i farmaceuta Srbije saglasili se da zloupotrebe i nepravilnosti u dopunskom radu zdravstvenih ustanova ugrožavaju prava pacijenata i da se moraju suzbiti pravilnijim i doslednijim organizovanjem i sprovođenjem

Pregovori Vlade i sindikata zdravstva u sredu

14. februar 2011. | broj komentara 0

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, koji je Vladi Srbije prošle nedelje predao zahtev za povećanje plata za 14,5 odsto, dobio je danas poziv za pregovore sa Ministarstvom finansija, saopšteno je iz tog sindikata.

Zaposleni u zdravstvu održali štrajk upozorenja

10. februar 2011. | broj komentara 1

Novi sindikat zdravstva Srbije protestovao danas ispred Ministarstva zdravlja zbog niskih zarada i loših uslova rada u zdravstvu, zapretivši opštim štrajkom od 21. februara ako do tad ne bude sporazuma s Vladom.

SDU: Da li je Zoran Stanković lečio Mladića

10. februar 2011. | broj komentara 0

Socijaldemokratska unija (SDU) je danas zatražila od Vlade Srbije da utvrdi da li je tačno da je Zoran Stanković - kandidat G17 plus za novog ministra zdravlja, bio lekar haškog otuženika Ratka Mladića i da li je Mladić posećivao VMA dok je Stanković bio načelnik.

Proglašena epidemija gripa u Beogradu

9. februar 2011. | broj komentara 0

Na teritoriji Beograda proglašena je epidemija gripa od kojeg je samo u toku prethodne nedelje na osnovu podataka iz predostrožnog nadzora obolelo više od 7.000 ljudi, a posete su zabranjene pacijentima na bolničkom lečenju, izjavio je danas epidemiolog Zavoda za javno

Zahtev za sprovođenje istrage protiv lekara KCS

9. februar 2011. | broj komentara 2

Više javno tužilaštvo uputilo je Višem sudu u Beogradu zahtev za sprovođenje istrage protiv dvojice lekara Kliničkog centra Srbije zbog sumnje da su primili mito od 3.000 evra, izjavio je danas portparol tužilaštva Tomo Zorić.

Za sedam dana nastavak sastanka sa sindikatom zdravstva (VIDEO)

9. februar 2011. | broj komentara 0

Predstavnici Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije i ministarstava finansija i zdravlja nastaviće pregovore za sedam dana, dogovoreno je na današnjem sastanku u Beogradu.

Granski sindikat zdravstva Nezavisnost od sutra u štrajku

8. februar 2011. | broj komentara 0

Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite Nezavisnost sutra stupa u štrajk. U 132 zdravstvene ustanove biće obustavljen rad na pola sata.

Zoran Stanković kandidat G17 plus za ministra zdravlja (VIDEO)

7. februar 2011. | broj komentara 0

Stranka G17 plus je na današnjoj sednici Predsedništva kao kandidata za ministra zdravlja predložila dr Zorana Stankovića, nekadašnjeg načelnika VMA i ministra odbrane.

Zdravstvo: Sindikati nezadovoljni socijalnim dijalogom, mogući protesti

4. februar 2011. | broj komentara 0

Predstavnici tri reprezentativna sindikata zdravstva izrazili su danas nezadovoljstvo zbog lošeg socijalnog dijaloga u zemlji i najavili proteste ukoliko se ta situacija ubrzo ne promeni.

Bolesnici umiru čekajući na pregled i po godinu dana

2. februar 2011. | broj komentara 0

Nema zvaničnih podataka o tome koliko pacijenata umire čekajući na dijagnostičke preglede u zdravstvenim ustanovama, ali da je taj broj veliki podsećaju nas sumorni primeri iz prakse kakav je smrt Užičanina Ljubinka Karaičića (71) koji je 5. januara preminuo u hladnom

Milosavljević: Dinkić ne ruši Vladu preko mene

29. januar 2011. | broj komentara 1

Ministar za zdravstvo u ostavci Tomica Milosavljević kaže da njegova ostavka nije pokušaj predsednika G17 plus i ministra za ekonomiju Mlađana Dinkića da sruši Vladu.

Analize

Forum Farmacija i zdravstvo

Para ni za lek

01. decembar 2008 u 07:39

Ekonomisti često trpe kritike kada upozoravaju da nema novca za svaki lek ili terapiju koji bi se mogli pronaći na tržištu, kao i kad kažu da nije svejedno koji će se od njih izabrati, jer nije neograničen ni novac koji se plaća za lečenje

U. S. Steel Srbija: opomena pred odlazak

Kaljenje na tihoj vatri

Broj 598

10. novembar 2011.