emg home
RSS

U obimnoj policijskoj akciji u BiH uhapšeno 48 osoba

20. maj 2010. | 16:51

Izvor: Beta

Grad: Banjaluka

U jednoj od najvećih zajedničkih akcija policijskih agencija danas je u više gradova BiH uhapšeno 48 osoba, a pretreseno je više od stotinu lokacija radi otkrivanja organizovanih kriminalnih grupa koje se dovode u vezu sa krijumčarenjem droge i prodajom oružja.Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) Stanislav Čađo rekao je na konferenciji za novinare u Doboju da je akcija pod kodnim nazivom "Kodžaga" pripremana duže vreme, navodeći da je u operaciji zaplenjeno veća količina narkotika, oružja i municije.

On je naveo da među uhapšenima ima i policijskih službenika.

Načelnik Uprave kriminalističke policije RS Gojko Vasić kazao je da policija radi na hapšenju pripadnika dve veće organizovane kriminalne grupe, protiv kojih će postupak voditi Tužilaštvo BiH.

Akcija se izvodi po nalogu Tužilaštva BiH i nastavak je prethodnih akcija na suzbijanju organizovanog kriminala, proizvodnje i prometa opojnih droga, oružja i eksplozivnih materija.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić ranije je rekao da policijske agencije akciju sprovode u Banjaluci, Doboju, Bijeljini, Brckom, Odžaku i Čeliću, dodajući da rad policijskih agencija kordiniraju tužioci Posebnog odeljenja za organizovani kriminal državnog tužilastva.

"Cilj akcije je zadavanje ozbiljnog udarca organizovanom kriminalu i organizovanim kriminalnim grupama koje deluju u više gradova u BiH", kazao je Grubešić.

Policijska akcija još traje. 

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

13. decembar - 19. decembar 2010.

>>

Povezani naslovi