emg home
RSS

NUNS: Da li je moguće da samo ubice novinara nisu ostavile trag (VIDEO)

07. april 2010. | 15:30 16:02

Izvor: Emg.rs, Beta

U četvrtak, 8. aprila navršava se 16 godina od ubistva novinarke Dade Vujasinović, u nedelju će biti punih 11 od ubistva Slavka Ćuruvije, u junu devet od kad je ubijen novinar Milan Pantić, a nijedan od ovih zločina policija i tužilaštvo nisu razrešili, rekla je Nadežda Gaće, predsednica Nezavisnog udruženja novinara, na konferenciji održanoj povodom godišnjice nerasvetljenih ubistava troje novinara.Predsednica NUNS-a kaže da  je udruženje kojim predsedava poslalo nebrojeno pisama što predsedniku države, predstavnicima vlasti, što organima pravosuđa i policiji, ali pomaka u istrazi nije bilo.


„Da li je moguće da su samo ubistva novinara tako savršeno izvedena da počinioci i narušioci nisu ostavili nikakav trag. Da li je moguće da se čeka da proradi zločinačka savest onih koji su ubili troje novinara, pa da oni budu uhvaćeni?“, pita Nadežda Gaće.

   U NUNS-u ističu da su tužilaštvo i policija napravili začarani krug.  Tako je direktor policije Milorad Veljović danas izjavio da je policija završila istragu sva tri ubistva, ministar policije Ivica Dačić tvrdi da je od svog prethodnika Jočića dobio istu informaciju, ali istovremeno specijalni tužilac Miljko Radisavljević kaže da tužilaštvo nema dovoljno podataka za optužnicu, jer policija nije odradila svoj posao.

Predmet ubistva novinarke Radislave Dade Vujasinović jedan je od najvažnijih predmeta Tužilaštva i imaće najveći mogući prioritet u radu, izjavio je danas portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić. "Iako je prošlo dosta vremena, tužilaštvo će aktivno sarađivati sa policijom i raditi sa na rasvetljavanju ovog ubistva sve dok počinioci ne budu identifikovani i privedeni pravdi", rekao je Zorić.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Mediji, Hronika, Policija

Ličnosti: Nadežda Gaće, Tomo Zorić

Institucije: NUNS


Unesite tekst komentara:

<<

13. decembar - 19. decembar 2010.

>>