emg home
RSS

I KBC banka odobrava subvencionisane gotovinske kredite

09. april 2010. | 16:30

Izvor: Emg.rs

KBC Banka se priključila bankama koje građanima odobravaju subvencionisane gotovinske kredite po fiksnoj kamatnoj stopi, u skladu sa ugovorom koji je potpisan sa Fondom za razvoj Republike Srbije i i Ministarstvom ekonomije, saopšteno je danas iz te banke.


Maksimalni iznos za subvencionisane gotovinske kredite iznosi 300.000 dinara, a visina godišnje kamatne stope zavisi od primanja. Za građane čija su primanja ispod 30.000 dinara, ona iznosi 7,5 odsto, dok za one sa primanjima od 30.000 do 80.000 dinara iznosi 8,95 odsto.

Rok otplate je tri godine, a grejs period 12 meseci uključen je u rok otplate.

KBC Banka je nastavila sa odobravanjem potrošačkih subvencionisanih kredita za građane, pod nešto izmenjenim uslovima. Uvedeni su subvencionisani potrošački krediti u dinarima koji su namenjeni za kupovinu poljoprivredne mehanizacije, nameštaja, tepiha i podnih obloga, građevinskog materijala, bele tehnike, sanitarnih uređaja i za plaćanje turističkih putovanja.

Minimalni iznos kredita je 5.000 dinara, a maksimalni zavisi od kreditne sposobnosti klijenta. Kredit se odobrava bez učešća i depozita, na period od 36 meseci sa grejs periodom od 12 meseci, koji je uključen u rok otplate, a kamatna stopa je fiksna i iznosi 7,5 odsto na godišnjem nivou.

U prvih 12 meseci i kod potrošačkih i kod gotovinskih subvencionisanih kredita, plaća se samo kamata, a u naredna 24 meseca glavnica u jednakim mesečnim iznosima, sa kamatom.

Subvencionisani potrošački krediti, indeksirani u evrima, mogu se koristiti samo za kupovinu automobila, traktora, građevinskih mašina i kamiona. Maksimalni iznos kredita je 10.000 evra, odobravaju se bez učešća i depozita, a kamatna stopa je fiksna i iznosi 4,5 odsto na godišnjem nivou.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

31. januar - 06. februar 2011.

>>