emg home
RSS

Na prodaju imovina Ibarskih novosti

22. april 2010. | 10:46

Izvor: Emg.rs

Grad: Kraljevo

Agencija za privatizaciju objavila prodaju imovine preduzeća za informisanje Ibarske novosti iz Kraljeva, u stečaju, javnim prikupljanjem pismenih ponuda do 20. maja.

Procenjena vrednost imovine preduzeća je 42,7 miliona dinara, a za učešće u postupku kupovine potrebno je uplatiti depozit od 8,56 miliona dinara. Najvažniju imovinu čine zgrada površine 84 kvadratna metra, oprema, sitni inventar i zalihe koje su u funkciji emitovanja programa i izdavanja novina i zemljište koje se sastoji od tri katastarske parcele.

Procenjena vrednost imovine nije minimalno prihvatljiva vrednost, niti je na ma koji drugi način obavezujuća ili opredeljujuća za ponuđača pri određivanju ponude, navodi se u oglasu.

Ibarske novosti poseduju dozvolu za emitovanje radio programa u lokalu od 18. avgusta 2008. s rokom važenja 18. avgust 2016. i dozvolu za emitovanje televizijskog programa na području regiona izdatu 17. decembra 2007. s rokom važenja 17. decembar 2015.

Posle poništenja privatizacije nedavno je otvoren stečajni postupak, a u martu je proglašen i bankrot. Tu odluku donela je skupština poverilaca kojima Ibarske novosti duguju oko 60 miliona dinara. Najviše se duguje radnicima, od koji je većina u međuvremenu, uz socijalni program, napustila firmu, a među poveriocima su i Poreska uprava, Banka Intesa i druge društvene organizacije i preduzeća.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Mediji

Institucije: Agencija za privatizaciju Srbije

Kompanije: Ibarske novosti


Unesite tekst komentara:

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi