emg home
RSS

PTT Srbija: Uhapšeni bivši direktori

10. maj 2010. | 17:29

Izvor: Beta, Emg.rs

Javno-preduzeće PTT Srbija saopštilo je danas da su Veseljko V. i Dragoljub M, uhapšeni zbog zloupotrebe u toj firmi, bivši direktori PTT Srbija koji su sada na nižim radnim mestima.PTT Srbija je saopštio i da jedna od četvoro uhapšenih, Marija S, više ne radi u toj firmi, a da je četvrti uhapšeni šef Službe PTT za organizaciju transporta i preradu poštanskih pošiljaka u unutrašnjem poštanskom saobraćaju Koča A.

"U ovom trenutku nismo u mogućnosti da objavimo detaljnije informacije povodom ovog slučaja jer bismo na taj način omeli istragu koju sprovode MUP Srbije i Republičko tužilaštvo sa kojima PTT Srbija već duže vreme sarađuje na prikupljanju dokaza o nezakonitim radnjama za koje se uhapšeni teret", piše u saopštenju.

Policija je danas saopštila da je uhapsila direktora Direkcije za poštansku mrežu PTT saobraćaja Srbija Veseljka V. i još troje rukovodilaca tog preduzeća, osumnjičenih da su kupovinom 250 loših sigurnosnih kofera za prenos novca oštetili Poštu za 48,4 miliona dinara.

Prema saopštenju policije, uhapšeni su i direktor Sektora za organizaciju transporta i preradu poštanskih pošiljki Direkcije za poštansku mrežu Dragoljub M, šef Službe za organizaciju transporta i prerade poštanskih pošiljaka u unutrašnjem poštanskom saobraćaju Koča A. i glavna saradnica u toj službi Marija S.

Oni su osumnjičeni za krivično delo zloupotrebe službenog položaja, a u bekstvu je vlasnik preduzeća "Mainz i partneri" Dalibor Š. osumnjičen da ih je podstrekavao.

Policija i PTT Srbija su saopštili puna imena i prezimena osumnjičenih.

Službenici pošte su osumnjičeni da su od novembra 2004. godine do maja 2007. godine, od preduzeća Dalibora Š. nabavili 250 sigurnosnih kofera švajcarskog proizvođača "Gehrer AG" sa tehničikim rešenjima koja nisu za profesionalnu upotrebu i nisu podesna za bezbedan transport novca.

To se pokazalo posle kraće upotrebe kofera, te su stavljeni van upotrebe.

PTT je pretrpeo štetu od 48.389.228,32 dinara, koliko je koštala kupovina kofera.

Dalibor Š. je pre raspisanog tendera za nabavku sigurnosnih kofera organizovao prezentaciju kojoj su prisustvovali osumnjičeni Koča A. i Marija S. Na osnovu tehničkih karakteristika koje je na toj prezentaciji prikazala Direkcija za logistiku JP PTT saobraćaj Srbija iz Beograda, raspisan je postupak javne nabavke po kojoj je obavljena kupovina, objasnila je policija u saopštenju.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Policija

Kompanije: PTT Srbija


Unesite tekst komentara:

<<

13. decembar - 19. decembar 2010.

>>

Povezani naslovi