emg home
RSS

Tadić obišao poplavljeno Trgovište (VIDEO)

18. maj 2010. | 10:45 12:48

Izvor: Tanjug, B92

Grad: Trgivište

Predsednik Srbije Boris Tadić danas je u Trgovištu rekao da je zadovoljan što je Vlada Srbije izdvojila 15 miliona dinara za interventnu pomoć toj opštini, ali i istakao da će za sanaciju nastale štete biti potrebna mnogo veća sredstva.

"Ponekad kad se izdvajaju sredstva u budžetu ne predviđamo ovakve situacije jer uvek novca nedostaje za nešto što je očigledno, ali opasnosti prete onda kad niko ne očekuje i moramo imati budžetska sredstva za vanredne situacije", rekao je Tadić.

Tadić je u razgovoru sa žiteljima Trgovišta najavio da će razgovarati s rukovodstvom Srbijavoda o mogućnosti sprečavanja bujičnih poplava na čitavom jugu Srbije.

Predsednik Srbije je izrazio saučešće porodicama dvoje žitelja Trgovišta koji su izgubili život u nedavnim poplavama, ali i čestitao žiteljima tog grada na iskazanoj hrabrosti i solidarnosti.

       

Tadić je podsetio da opština Trgovište, osim toga što su njeni žitelji sada pretrpeli štetu usled poplave, već godinama trpi i štetu ekonomskog propadanja i istakao da je potrebno u najskorije vreme otvoriti nekoliko malih pogona u kojima bi bili zaposleni žitelji tog kraja.

U poplavama koje je izazvalo izlivanje vode neuređenih pritoka reke Pčinje stradale su dve osobe, a pričinjena je velika šteta domaćinstvima i usevima.

U Sektoru za vanredne situacije procenjeno je da je poplavom pogođena cela teritorija opštine Trgovište, oko 300 ljudi je moralo da napusti svoje kuće, a najteže je u Kozjem Dolu, Šaincu, Novom selu i Barbacu.

Situacija u Trgovištu i okolnim selima je stabilizovana, nivo reke Pčinje je u opadanju, voda se vratila u korito i za sada nema opasnosti od novih izlivanja.

Pomoć Opštini Trgovište, tri miliona dinara i materijal, najavio je i Grad Beograd.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Pomoć, Poplave

Ličnosti: Boris Tadić

Institucije: Vlada Srbije


Unesite tekst komentara:

<<

20. septembar - 26. septembar 2010.

>>
  • Dinkić: Kriza je prošla

    22. sep 2010.

    Paraćin, Tanjug

Povezani naslovi