emg home
RSS

Uhapšen navijač osumnjičen za pretnje Brankici Stanković

22. maj 2010. | 11:26

Izvor: Beta

Policija je uhapsila navijača Partizana Miloša Radisavljevića (1983) osumnjičenog za ugrožavanje sigurnosti novinarke  B92 Brankice Stanković i za nasilničko ponašanje, rečeno je danas agenciji Beta u Ministarstvu unutrašnjih poslova.Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, a nakon toga biće uz krivičnu prijavu priveden dežurnom istražnom sudiji osnovnog suda, rečeno je u MUP-u.

Navijači Partizana na južnoj tribini tokom međunarodne utakmice sa ukrajinskim Šahtjorom 16. decembra prošle godine pevali su Brankici Stanković: "Otrovna si kao zmija, proći ćeš kao Ćuruvija", podsećajući na ubistvo novinara Dnevnog telegrafa Slavka Čuruvije.

Pesma je bila praćena poigravanjem golom lutkom, pornografskim rekvizitom, koju su predstavljali kao novinarku B92.

Ranije je zbog tog incidenta uhapšeno 11 navijača. Prvi osnovni sud je 22. aprila odbacio optužnicu protiv grupe od šest navijača i na to rešenje tužilaštvo je uložilo žalbu, dok je krajem aprila Prvo osnovno tužilaštvo povuklo optužnicu protiv ostale petorice.

Pretnje Brankici Stanković i ekipi "Insajdera" usledile su posle prve epizode serijala "Nemoć države", posvećenog huliganima i nemoći države da spreči i kazni nasilje na sportskim terenima i oko njih.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Policija

Ličnosti: Brankica Stanković

Institucije: MUP Srbije

Kompanije: B92


Unesite tekst komentara:

23. maj 2010. 23:22:05

| Ime

0

Sta god da su skandirali, to nema nikakve veze sa pretjama. KAko moze to ...zavrsices kao curuvija da bude pretnja. To je konstatacija, sprdnja, bilo sta, ali ne i pretnja. Sve vise mislim da se u Srbiji ugnjezdio totalitarizam (tako blizak fasizmu)u cilju zastite elite na vlasti. Ovo je cisto krsenje ljudskih prava, pre svega prava na slobodu govora.

<<

13. decembar - 19. decembar 2010.

>>

Povezani naslovi