emg home
RSS

Raiffeisen invest pokreće novi otvoreni investicioni fond

26. maj 2010. | 15:40

Izvor: Emg.rs

Društvo za upravljanje investicionim fondovima Raiffeisen invest objavilo je javni poziv za upis i uplatu investicionih jedinica fonda Raiffeisen World.Investicioni cilj fonda rasta imovine Raiffeisen World je ostvarivanje visokih prinosa u dugom roku investiranjem u akcije stranih izdavalaca sa fokusom na kompanije iz SAD, Evropske unije i Japana, navodi se u skraćenom prospektu fonda.

Referentni indeks za poređenje ostvarenih rezultata i praćenje uspešnosti novog fonda biće MSCI World Index.

Rok za upis i uplatu investicionih jedinica fonda Raiffeisen World, po ceni od 1.000 dinara po komadu, ističe 23. jula, objavilo je Društvo.

Raiffeisen invest već upravlja fondom rasta imovine Raiffeisen akcije, koji uglavnom ulaže u akcije kompanija u okruženju, i fondom očuvanja vrednosti imovine Raiffeisen Cash.

Za vreme javnog poziva Društvo neće naplaćivati naknadu za kupovinu jedinica fonda Raiffeisen World, kao i da do kraja godine neće naplaćivati naknadu za prelazak članova iz fonda Raiffeisen akcije u Raiffeisen World.

U javnom pozivu se navodi da će kastodi banka Društva, ako se za vreme trajanja javnog poziva za Raiffeisen World ne prikupi 200.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, izvršiti povraćaj sredstava uplatiocima.

Na srpskom tržištu radi 14 otvorenih investisticionih fondova od kojih sedam rasta imovine, tri balansirana i četiri očuvanja vrednosti imovine.

Vrednost imovine svih 14 otvorenih investicionih fondova trenutno je nešto veća od milijardu dinara.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi