emg home
RSS

Arhiva vesti

Milosavljević najavio plaćanje lekara po učinku

24. jun 2010. | 15:05

Izvor: Beta

Ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević najavio je danas da će na osnovu izmene Zakona o platama javnih službenika, plate lekara zavisiti od učinka u radu, ali nije precizirao kako će se to računati.Nakon učešća na skupu o zdravstvu u Srbiji, Milosavljević je novinarima u Beogradu rekao da će Skupština Srbije izmene tog zakona usvojiti najesen.

Ministar je rekao i da je u toku uvođenje kompjuterskih baza podataka u bolnicama u Srbiji, na osnovu kredita Svetske banke od 10,5 miliona evra, kao i da bi taj posao trebalo da bude završen do 2015. godine.

"U toku je "informatizacija" 15 bolnica koja će biti završena do 2011. godine", rekao je Milosavljević i podsetio da je u okviru projekta "Razvoj zdravstva u Srbiji" u Republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje uvedena kompjuterska baza podataka.

U toku je uvođenje kompjuterske baze podataka u Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije, Klinici za hirurgiju Kliničkog centra Kragujevac, Kliničko-bolničkom centru "Dr. Dragiša Mišović" i opštim bolnicama u Zrenjaninu, Valjevu, Kraljevu, Vranju, Vrbasu, Sremskoj Mitrovici, Šapcu, Užicu, Požarevcu, Zaječaru, Jagodini i Leskovcu.

Predstavnik Svetske banke u Srbiji Sajmon Grej rekao je novinarima da će uvođenje kompjuterskih baza podataka u bolnicama smanjiti korupciju u zdravstvu.

"Transparentni informacioni sistem će smanjiti korupciju u zdravstvu u Srbiji", rekao je Grej i dodao da Svetska banka podržava novi sistem plaćanja lekara i bolnica u Srbiji po učinku i efikasnosti u radu koji treba da se uvede.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Zdravstvo, Zakon o platama javnih službenika

Ličnosti: Sajmon Grej, Tomica Milosavljević

Institucije: Svetska banka, Ministarstvo zdravlja


Unesite tekst komentara: