emg home
RSS

Dačić i Fekter potpisali protokol o sprovođenju readmisije

25. jun 2010. | 11:21 13:02

Izvor: Beta

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Austrije Ivica Dačić i Marija Fekter potpisali su danas u Beogradu Protokol o primeni Sporazuma o readmisiji.Austrijska ministarka je na konferenciji za novinare nakon potpisivanja protokola rekla da šest meseci od liberalizacije viznog režima "nisu zabeležene negativne tendencije", odnosno da nije povećan broj ulazaka ilegalnih emigranata iz Srbije u Austriju.

"Srpska i austrijska policija dobro sarađuju i u interesu je obe strane da se takva saradnja nastavi", rekla je Fekter.

Dačić je rekao da je u protekle dve godine u Srbiju vraćeno nešto manje od 500 državljana koji su ilegalno boravili u Austriji.

Na pitanje novinara da li se Sporazum o readmisiji odnosi na državljane Srbije sa prebivalištem na Kosovu, Dačić je odgovorio odrečno.

"Sporazum o readmisiji sa Evropskom unijom se ne odnosi na Kosovo", rekao je Dačić, dok je austrijska ministarka izjavila da njena zemlja ilegalne državljane sa Kosova direktno avionom vraća na Kosovo.

Dačić i Fekter su najavili da će početkom septembra u Beču biti osnovana međunarodna antikorupcijska akademija čiji će Srbija biti član.

Fekter je rekla da će akademija raditi pod pokriviteljstvom UN i u saradnji sa Interpolom, kao i da će se na njoj obavljati antikorupcijski trenizi i istraživanja.

Ivica Dačić i Marija Fekter obišli su zatim bazu Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) u Batajnici gde su prisustvovali vežbi oslobađanja talaca.

Dačić i Fekter su se upoznali sa svakodnevnim vežbama pripadnika SAJ-a i razgledali su njihovo naoružanje i opremu.  

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Policija, Readmisija

Ličnosti: Ivica Dačić


Unesite tekst komentara:

<<

13. decembar - 19. decembar 2010.

>>

Povezani naslovi