emg home
RSS

Štampa: WAZ će moći da spasi najviše pola novca u Srbiji

28. jun 2010. | 09:12

Izvor: Beta

Nemacka medijska grupa WAZ moći će da spasi najviše polovinu novca od 120 miliona evra koje je proteklih godina uložila u poslove u Srbiji, piše danas nemački dnevnik Hamburger bendblatt.Pozivajući se na navode "medijskog menadžera koji dobro poznaje prilike u Srbiji", taj list koji pripada medijskom koncernu Axel Springer piše da WAZ "prodajom (udela) u najboljem slučaju može da dobije polovinu od 120 miliona investiranih u Srbiji".

Dnevnik pominje i mogućnost da bi ovim gubitkom mogla da bude pogođena i Evropska banka za obnovu i razvoj, koja se 2008. sa sumom do 40 miliona evra uključila u poslove WAZ-a u istočnoj i jugoistočnoj Evropi.

Međutim, prema pisanju tog lista, predstavnica Evropske banke za obnovu i razvoj je saopštila da ova institucija gubitke neće imati.

Banka nije želela da obrazloži zašto je to nemoguće, niti da saopšti koliku je tačno sumu uložila u aktivnosti WAZ-a u Srbiji.

List podseća da je predsednik te banke Tomas Mirou, nekadašnji kandidat za gradonačelnika Hamburga (koji ima status federalne jedinice), kao socijaldemokrata, partijski prijatelj šefa WAZ-a, takođe nekadašnjeg političara Boda Hombaha.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Mediji

Kompanije: WAZ


Unesite tekst komentara:

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>
  • Bivši radnici Zastave elektro najavljuju novi protest

    16. sep 2010.

    Rača, Beta