emg home

RSS

Mas nema razumevanje za Dinkićev stav o WAZ-u

28. jun 2010. | 11:57

Izvor: Beta

Ambasador Nemačke u Srbiji Volfram Mas izjavio je danas da nema razumevanje za izjavu ministra ekonomije Mlađana Dinkića da nemačka kompanija WAZ treba da ode iz Srbije i da se više ne vrati."Još manje mogu da razumem tu izjavu kad se uzme u obzir da WAZ u Srbiju ulaže, preko zajedničkog preduzeća sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj i da ta banka godišnje investira između 400 i 500 miliona evra u Srbiju. Ako se tom zajedničkom preduzeću kaže da ode i da se ne vrati, onda nemam razumevanja za to", rekao je Mas novinarima u svojoj rezidenciji u Beogradu.

Upitan o navodima da WAZ nije bio pravi predstavnik nemačke poslovnosti zbog povezanosti rukovodstva te kompanije sa ljudima sa poternica i kontraverznim biznismenima Srbije, Mas je odgovorio da nije upućen u detalje, ali da treba biti oprezan sa izjavama jedne strane u sporu, jer tada nije uvek sve onako kako se kaže.

"Moj posao kao ambasadora nije da neko nemačko preduzeće 'operem' u svim pojedinostima njegovog poslovanja, a činjenica je i da preduzeća donose odluke koje se naknadno pokazuju kao neodgovarajuće", rekao je ambasador Nemačke.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Mediji

Ličnosti: Mlađan Dinkić, Volfram Mas

Kompanije: WAZ


Unesite tekst komentara:

<<

26. mart - 01. april 2012.

>>

Povezani naslovi