emg home
RSS

Arhiva vesti

Država kontroliše otkup pšenice u Srbiji

28. jun 2010. | 12:25

Izvor: Emg.rs

Generalni inspektorat Ministarstva poljoprivrede Srbije će pratiti otkup pšenice, u saradnji sa stručnim službama Poljoprivrednih stanica, najavilo je danas to ministarstvo.Angažovanje poljoprivredne inspekcije i savetodavnih službi poljoprivrednih stanica se sprovodi radi uvida u kvalitet i način određivanja parametara kvaliteta pri otkupu, kako bi se zaštitili interesi poljoprivrednika.

Takođe se navodi da su otkupljivači obavezni da poljoprivrednike informišu o uslovima otkupa, o metodologiji određivanja parametara kvaliteta pri otkupu, kao i o proceduri u slučaju da posumnja na urađeni obračunski kvalitet.

Pšenicom je u Srbiji zasejano 495.000 hektara, a procenjuje se da bi ukupni prinosi trebalo da budu oko 1,9 miliona tona. Zbog loših vremenskih uslova, žetva će ove godine kasniti i stručnjaci očekuje da će početi sredinom jula.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

29. jun 2010. 09:29:43

| tri..zo..ne

1

Ja sam mali proizvođač i odgovorno tvrdim da velika većina otkupnih stanica za pšenicu i kukuruz koje koriste elektronske vage mogu ukucavanjem određenog koda ili šifre da manipulišu sa merom, količinom izmerenog...
Znam da su institucije trome da ne mogu i nemaju uvek načina da se izbore sa nepravilnostima ali tuga je kad neko te krade a ti si nemoćan, i ne samo ti i sistem tu ne može ništa?

<<

30. avgust - 05. septembar 2010.

>>
  • Danas završetak razgovora s MMF-om

    31. avg 2010.

    Emg.rs

Povezani naslovi