emg home
RSS

Arhiva vesti

Odloženo suđenje Miladinu Kovačeviću

28. jun 2010. | 13:43

Izvor: Emg.rs

Suđenje Miladinu Kovačeviću pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu danas je odloženo za 13. septembar zbog nedolaska njegovog branioca Borivoja Borovića i drugookrivljenog Igora Miloševića.

Branilac je obavestio sud da "zbog angažovanosti na drugim predmetima koji su pritvorski", nije u mogućnosti da pristupi današnjem, kao ni ostalim suđenjima zakazanim za ovu nedelju.

Kovačević je izjavio da ne želi da iznosi odbranu bez branioca.

Branilac Igora Miloševića Milan Zindović opravdao je Miloševićev nedolazak saopštivši da se u vreme početka suđenja on nalazi u vozu na ulasku u Beograd.

Predsedavajuća sudskog veća Ivana Ramić odložila je suđenje za septembar i upozorila da će tada i ukoliko se ne pojave branioci, okrivljeni biti saslušani, jer za dela za koja se terete nije obavezno prisustvo odbrane.

Kovačević se tereti da je 4. maja 2008. godine u Bostonu američkom studentu Brajanu Stajnhaueru naneo teške povrede opasne po život, kao i za falsifikovanje pasoša i podstrekavanje za zloupotrebu službenog položaja.

Posle incidenta u Bostonu, Kovačević je uhapšen u SAD, ali je pušten iz pritvora 6. juna 2008. kada je njegova porodica položila kauciju od 100.000 evra.

Pošto su mu američki sudski organi oduzeli pasoš, Kovačević je izvadio privremenu putnu ispravu u konzulatu Srbije u Njujorku i pobegao u Srbiju.

Prema optužnici terete se i bivši konzul i vicekonzul Srbije u Njujorku Igor Milošević i Slobodan Nenadović da su 8. juna 2008. godine u prostorijama generalnog konzulata Srbije u Njujorku zloupotrebom položaja omogućili Kovaćeviću da napusti teritoriju SAD i izbegne vođenje krivičnog postupka koje je pokrenulo američko pravosuđe.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Suđenje

Ličnosti: Miladin Kovačević, Borivoje Borović, Igor Milošević, Milan Zindović

Institucije: Osnovni sud u Beogradu


Unesite tekst komentara:

28. jun 2010. 19:44:01

| Djordje

0

Koja izrezirana predstava odbrane .E ,Slavni Sude u sta si se pretvorio...

<<

30. avgust - 05. septembar 2010.

>>
 • Industrijska proizvodnja u julu 5,1 odsto veća

  31. avg 2010.

  Emg.rs

 • Kongresmeni SAD istakli evidentan napredak Srbije

  31. avg 2010.

  Emg.rs

 • Presude za porodično nasilje često bez mera zaštite

  31. avg 2010.

  Beta