emg home
RSS

Savetnik za Telekom dobiće 0,15 odsto od prodaje

06. jul 2010. | 16:20

Izvor: Emg.rs

Vrednost ugovora za uspešno obavljen posao privatizacije Telekoma Srbija između Vlade Srbije i konzorcijuma na čijem čelu se nalazi CitiGroup je 0,15 odsto iznosa koji se postigne prodajom, rečeno je za Emg.rs u Vladi.

Vlada Srbije je na sednici u petak, 2. jula, donela odluku da investicionoj banci CitiGroup poveri posao savetnika privatizacije Telekoma Srbija. Nakon isteka osam dana za žalbe, ugovor će u ime Vlade Srbije potpisati Diana Dragutinović, ministarka finansija. 

Direktne pregovore sa Citi Groupom Vlada je počela krajem maja, a ta banka je do polovine juna trebalo da ispravi nepravilnosti u tehničkom delu ponude koju je dostavila na tender. Komisija za javne nabavke je utvrdila da ponuđač, time što nije potpisao model ugovora, nije postupio u skladu s konkursnom dokumentacijom, zbog čega se ponuda iz formalnih razloga smatra neispravnom.

Predsednika prvoformirane Komisije za javne nabavke u ovom slučaju, koja je ukazala na propust, Slobodana Ilića, državnog sekretara u Mniistarstvu finansija je, zbog odlaska na duži odmor, kako kažu u Ministarstvu finansija, zamenio Vuk Đoković. Još jedan član Komisije je takođe zamenjen.

   

Nikolić: Neprivlačan tender

Milutin Nikolić, direktor kompanije Citadel Financial Advisory, kaže da je kombinacija količine i težine posla, nejasne političke volje za privatizaciju, nesigurne globalne ekonomije i stoga tražnje za investicijama i niske maksimalne kompenzacije savetniku, rasterala velike investicione banke sa tendera za savetnika za Telekom.

On kaže da je ta kombinacija razloga i Citadel povukla da ne učestvuje na tenderu, a da je učešće CitiGroup bilo iznenađenje za sve potencijalne kandidate.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Privatizacija

Ličnosti: Slobodan Ilić, Milutin Nikolić

Kompanije: CitiGroup, Telekom Srbija, Citadel Financial Advisory


Unesite tekst komentara:

<<

06. septembar - 12. septembar 2010.

>>
  • Milosavljević: Privatni doktori ce uskoro otvarati bolovanja

    9. sep 2010.

    Beta

Povezani naslovi