emg home
RSS

Darku Ercegu 12 godina zatvora zbog šverca droge

12. jul 2010. | 14:15

Izvor: Beta

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu osudilo danas Darka Ercega na 12 godina zatvora zbog šverca više desetina kilograma heroina i kokaina, a njegove saradnike na kazne od godinu i po do sedam godina.

Živorad Đorđević osuđen je na sedam godina zatvora, Hikmet Hajrović na pet godina i šest meseci, Nurko Nurović na četiri godine, a Bojan Milković na tri godine zatvora. Ercegova sestra Dejana Erceg i njegova tadašnja devojka Milica Grubić osuđene su na po dve godine i šest meseci zatvora, dok je Zehira Hajrović osuđena na godinu i šest meseci.

Protiv svedoka-saradnika Bobana Tasića, koji je ranije bio optužen u ovom postupku, odbijena je optužba.

Erceg je u pritvoru od marta 2007, što mu se uračunava u kaznu, a pritvor je produžen i drugooptuženom Živoradu Đorđeviću.

Ostali su se tokom postupka branili sa slobode.

Sud je utvrdio da je grupa na čelu sa Ercegom švercovala i prodavala veće količine heroina i kokaina i rasturala narkotike na teritoriji Srbije i u zemljama zapadne Evrope. U obrazloženju presude se navodi da je Erceg 2006. organizovao kriminalnu grupu, nabavljao drogu koju su ostali članovi pakovali i dalje prodavali.

Policija je krajem februara 2007. u automobilu koji je vozio Nurković našla 5,3 kilograma heroina, a početkom marta te godine, prilikom hapšenja članova grupe u Ercegovoj kući u beogradskom naselju Zvezdara, zaplenjeno je 26,72 kilograma heroina i

2,35 kilograma kokaina.

Ercegu je prošle godine privremeno oduzeta kuća na Zvezdari na osnovu Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Borba protiv organizovanog kriminala, Presude

Ličnosti: Darko Erceg, Živorad Đorđević, Hikmet Hajrović, Nurko Nurović, Bojan Milković, Dejana Erceg, Milica Grubić, Zehira Hajrović, Boban Tasić

Institucije: Viši sud u Beogradu


Unesite tekst komentara:

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>

Povezani naslovi