emg home
RSS

Spojile se softverske firme Datalab i Blue Soft

15. jul 2010. | 16:15

Izvor: Emg.rs

Srpska softverska firma Blue Soft i slovenačka Datalab potpisale su ugovor o spajanju i strateškom partnerstvu. Datalab je tim ugovorom kupio i autorska prava na softver srpske firme namenjen malim i srednjim preduzećima, rečeno je na konferenciji za novinare dve kompanijeOsnovni cilj spajanja dve kompanije je, prema rečima Andreja Mertelja iz slovenačke Datalab Tehnologije, unapređenje primene poslovne informatike u malim i srednjim preduzećima, kroz smanjenje troškova razvoja i poboljšanje kvaliteta usluga krajnjim korisnicima spajanjem iskustva dve kompanije. Mertelj je rekao i da će DataLab u naredne tri godine uložiti 2,5 miliona evra u Srbiju.

Vladimir Vitošević iz firme Blue Soft je rekao da će dosadašnji korisnici softvera Blue Softa u narednih tri do pet godina imati priliku da pređu na softver Pantheon kompanije Data Lab. „Razvoj Blue Soft softvera će za tri godine stati, kad očekujemo da će se svi naši korisnici prebaciti na novi softver“, rekao je Vitošević 

Blue Soft proizvode koristi preko 4000 preduzeća u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, a slovenački Pantheon ERP softver ima 20.000 korisnika u svim bivšim jugoslovenskim republikama, kao i u Bugarskoj i Albaniji.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Mala i srednja preduzeća, Tehnologija, Softveri

Kompanije: Blue soft, Datalab


Unesite tekst komentara:

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>