emg home
RSS

Nikolić i Vučić sutra u Briselu o odnosima Srbije i EU

18. jul 2010. | 14:15

Izvor: Beta

Lider Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić i njegov zamenik Aleksandar Vučić razgovaraće sutra u Briselu sa predstavnicima Evropske unije EU o ključnim unutrašnjim i spoljnim pitanjima Srbije, izjavio je danas funkcioner SNS-a Marko Đurić.

"Čelnici SNS-a tokom posete Briselu preneće evropskim zvaničnicima ono što smatraju da je stav najvećeg broja građana Srbije o ključnim problemima na unutrašnjem i spoljnjem planu", rekao je Đurić na konferenciji za novinare.

Đurić je rekao da poseta Nikolića i Vučića Briselu neće imati samo stranački karakter i da predstavlja "potvrdu položaja i ugleda koji je SNS postigla za kratko vreme u krugovima EU od kojih suštinski i vitalno zavisi evropsko pridruživanje Srbije".

"SNS ocenjuje ukupan bilans evropske politike Vlade Srbije kao nedovoljan i suštinski negativan, jer je Vlada nizom postupaka posredno udaljila Srbiju od EU", naveo je Đurić.

On je rekao da je Vlada Srbije doprinela umanjenju entuzijazma Brisela u odnosu na dalje pridruživanje Srbije EU, kao i porastu skepse koja postoji prema tom pitanju u pojedinim političkim krugovima najuticajnijih evropskih zemalja.

"Građani Srbije izloženi su delovanju vlasti koja ih u svakodnevnom delovanju čini sve udaljenijim od proklamovanih evropskih standarda i ciljeva", rekao je Đurić i kao loše poteze Vlade Srbije naveo reformu pravosuđa i odnos prema krizi i socijalnim pitanjima.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>

Povezani naslovi