emg home
RSS

Cvetković i Josipović za unapređenje ekonomske saradnje

19. jul 2010. | 15:06

Izvor: Emg.rs

Premijer Srbije Mirko Cvetković i predsednik Hrvatske Ivo Josipović saglasili su se danas u Beogradu da je veoma važno dalje unapređivati ekonomsku saradnju i naglasili da je pristupanje Evropskoj uniji, što je strateški interes obe države, važan podsticaj za unapređenje svih vidova saradnje.Cvetković je istakao da Srbija pridaje veliki značaj dobrosusedskim odnosima i reginalnoj saradnji i da se zalaže za rešavanje svih otvorenih pitanja između dve zemlje u cilju razvoja sveukupnih odnosa Srbije i Hrvatske, navodi se u saopštenju iz vlade Srbije posle sastanka Cvetkovića i Josipovića.

Na sastanku je konstatovano da će se u narednom periodu aktivno raditi na resavanju problema povratka izbeglica, ostvarivanju njihovih prava i resavanju pitanja nestalih lica.

"Vlada Srbije će kao i do sada nastaviti da daje pun doprinos unapređenju položaja hrvatske manjine u Srbiji što očekujemo i od Hrvatske kad je reč o našoj manjini u Hrvatskoj", poručio je premijer Cvetković.

Premijeri vide mogućnost unapređenja ekonomske saradnje pre svega kroz povećanje obima trgovinske razmene, ali i u domenu stvaranja uslova za realizaciju investicija, navodi se u saopštenju.

Istaknuto je da mogućnosti za saradnju postoje i u sprovođenju regionalnih infrastrukturnih i energetskih projekata.

"Strateški interes i Srbije i Hrvatske - pristupanje Evropskoj uniji, izuzetno je važan podsticaj za unapređenje svih vidova saradnje, a posebno u domenu bezbednosti i borbe protiv organizovanog kriminala", rečeno je na  sastanku.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>

Povezani naslovi