emg home
RSS

Slavica Đukić-Dejanović na skupu u Ženevi

19. jul 2010. | 16:45

Izvor: Emg.rs

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je danas u Ženevi da su nacionalne i međunarodne institucije parlamentarne demokratije "najjače" oruđe u kriznim vremenima s kojima je suočen svet, saopšteno je iz Skupštine Srbije."Smatramo da će se nacionalne i međunarodne institucije parlamentarne demokratije pokazati kao najjače i najvrednije oruđe u pitanjima pred kojima stojimo", rekla je Đukić-Dejanović na Trećoj svetskoj konferenciji predsednika parlamenata u Ženevi.

Na konferenciji "Parlamenti u svetu kriza: obezbeđivanje globalne demokratske odgovornosti u cilju opšteg dobra", predsednica Skupštine Srbije upozorila je da se u kriznim vremenima "dovodi u pitanje čak i globalno važeći poredak međunarodnih odnosa".

Đukić-Dejanović je podržala i pozive za preduzimanje konkretnih koraka u jačanju međunarodnog jedinstva putem parlamentarnih institucija.

Sama suština parlamentarne demokratije "predstavlja osnov za rešavanje aktuelnih problema putem očuvanja najviših vrednosti slobode i prava", ukazala je srpska zvaničnica.

Ona je poručila da je od suštinske važnosti jačanje svake od funkcija parlamenata.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara: