emg home
RSS

Đelić: Rezolucija nakon mišljenja Međunarodnog suda pravde

20. jul 2010. | 11:07

Izvor: Tanjug, B92

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić potvrdio je da Srbija planira da uputi rezoluciju u Generalnu skupštinu UN nakon mišljenja Međunarodnog suda pravde o nezavisnosti Kosova.On je dodao da je Srbija spremna da se usvoji izbalansirana rezolucija kojom će se jasno pokazati želja da se postigne kompromis oko svega, uključujući i status.

Đelić je rekao da će se time pokazati fleksibilnost prema potrebama albanske zajednice na Kosovu, ali i svih drugih zajednica.

On je još jednom ponovio stav vlasti Srbije da nikada neće priznati nezavisnost južne pokrajine dodavši da je cilj Srbije kompromisni dogovor.

"Naš pravi i jedini cilj je da se postigne komporomis, da se postigne dogovor koji mora da poštuje prava kosovskih Albanaca, zatim prava Srba koji tamo žive, ali i da poštuje interese države Srbije", naglasio je Đelić.

On je ponovio da Srbija nikada i ni pod kojim okolnostima neće priznati nezavisnost Kosova, a potom objasnio šta će konkretno preduzeti pošto dobije rešenje Međunarodnog suda pravde.

"Srbija je spremna odmah po dobijanju mišljenja Međunarodnog suda pravde, prvo - da na predlog Generalne skupštine UN, usvoji izbalansiranu rezoluciju kojom ćemo jasno pokazati našu želju da se postigne kompromis oko svega, uključujući i status, čime ćemo pokazati našu fleksibilnost prema potrebama albanske zajednice na Kosovu, ali i svih drugih zajednica", istakao je Đelić.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo

Lokacija: Kosovo

Ličnosti: Božidar Đelić

Institucije: UN, Međunarodni sud pravde


Unesite tekst komentara:

<<

20. septembar - 26. septembar 2010.

>>
 • Tadić: Srbija posvećena Milenijumskim razvojnim ciljevima

  20. sep 2010.

  Njujork, Beta

 • Eštonova sutra u UN s Tadićem o dijalogu o Kosovu

  20. sep 2010.

  Brisel, Beta

 • Vlada Vojvodine predložila rebalans budžeta

  20. sep 2010.

  Novi Sad, Beta

 • Lokalizovan požar u lozničkoj fabrici Viskoza

  20. sep 2010.

  Loznica, Beta