emg home
RSS

Oko 60 odsto vlasnika kartica planira put u inostranstvo

20. jul 2010. | 14:19

Izvor: Tanjug

Gotovo 60 odsto vlasnika kreditnih kartica u Srbiji očekuje da će putovati u inostranstvo ove godine, od čega 34 odsto njih ide na odmor. Ostali ljudi planiraju put radi poslova, obrazovanja, posete porodici ili prijateljima, pokazalo je istraživanje "Masterindeks".Prema tom istraživanju, koje je sprovela kompanija "Master card Europe", od 60 odsto ispitanika koji planiraju odlazak u inostranstvo, 21 odsto njih putuje jednom godišnje, 11 odsto dva puta, a 10 odsto jednom u tri meseca ili češće.

Tokom boravka u drugim zemljama, vlasnici kartica iz Srbije uglavnom plaćaju gotovinom, a trećina za plaćanje koristi kartice.

Potpredsednik za tržišta visokog rasta kompanije "Master card Europe" Manuel Alekse izjavio je da su, zahvaljujući viznoj liberalizaciji, stanovnici Srbije u mogućnosti da češće putuju.

"Očekujemo porast korišćenja kartica u inostranstvu. S obzirom na to da su ranije retko putovali, građani Srbije tek treba da otkriju prednosti korišćenja platnih kartica izvan granica svoje zemlje, posebno u smislu sigurnosti i pogodnosti", rekao je Alekse.

Iz kompanije Master card navode da kartica nije samo zamena za gotovinu, već i platežno sredstvo, pošto "nema brige o zameni valute ili straha od ostanka bez novca u slučaju gubitka ili krađe novčanika".

Istraživanje „Masterindeks“ namenjeno je profilisanju vlasnika kartica, fokusirajući se na njihove navike i želje pri korišćenju kartica, kao i na njihovo viđenje sopstvene finansijske situacije i uticaj globalne krize.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Turizam, Platne kartice

Kompanije: Master Card


Unesite tekst komentara:

<<

20. septembar - 26. septembar 2010.

>>
 • Tadić: Srbija posvećena Milenijumskim razvojnim ciljevima

  20. sep 2010.

  Njujork, Beta

 • Eštonova sutra u UN s Tadićem o dijalogu o Kosovu

  20. sep 2010.

  Brisel, Beta

 • Vlada Vojvodine predložila rebalans budžeta

  20. sep 2010.

  Novi Sad, Beta

 • Lokalizovan požar u lozničkoj fabrici Viskoza

  20. sep 2010.

  Loznica, Beta