emg home
RSS

Milosavljević: Koridor 10 preduslov za dolazak investitora

20. jul 2010. | 16:54

Izvor: Tanjug

Grad: Kruševac

Ministar trgovine Slobodan Milosavljević izjavio da je pristup Koridoru 10 presudan za dolazak investitora i da je glavni zadatak države da gradovima poput Kruševca, Kragujevca, Vranja i Šapca obezbedi modernu vezu s tom saobraćajnicom.

Nedostatak investicija u pojedinim lokalnim sredinama nije pitanje kvaliteta lokalnih samouprava, već njihova pozicija u odnosu na Koridor 10, kazao je Milosavljević u Kruševcu na svečanosti polaganja kamena-temeljca za poslovni kompleks preduzeća Genim.

"Kruševac je višedecenijski industrijski centar Srbije s kvalifikovanom radnom snagom, sa ogromnim resursima i mislim da je upravo to ta karika koja nedostaje", rekao je Milosavljević.

Na pitanje na čemu bazira optimizam koji je pokazao u nedavnoj izjavi da je Srbija na izmaku kriznog perioda i da će standard građana rasti, Milosavljević je kazao da tu konstataciju temelji pre svega na kretanju vodećih ekonomskih indikatora od početka godine.

"Imamo oko 7,5 odsto rast industrijske proizvodnje u prvih pet meseci u odnosu na isti period 2009, bruto domaći proizvod je u prvom kvartalu povećan nešto manje od jedan odsto, očekujemo da će do kraja godine taj rast biti dva odsto, više od 20 odsto raste izvoz, prosečna zarada se drži na 33.000 do 34.000 dinara. Sve su to pokazatelji da nam dolaze malo bolji i lakši dani", precizirao je Milosavljević.

Kompanija Genim danas je u Kruševcu, na placu nekadašnje firme Cepak koja je u medjuvremeno otišla u stečaj, počela gradnju proizvodno-poslovnog objekta površine 1.300 kvadrata, u kome će biti smešteni pogoni za proizvodnju toplih napitaka od kafe i skladište proizvoda na bazi kafe koje uvozi.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Investicije, Privredni rast, Plate, Koridor 10, Ekonomska kriza

Ličnosti: Slobodan Milosavljević

Kompanije: Genim, Cepak


Unesite tekst komentara:

<<

20. septembar - 26. septembar 2010.

>>
 • Tadić: Srbija posvećena Milenijumskim razvojnim ciljevima

  20. sep 2010.

  Njujork, Beta

 • Eštonova sutra u UN s Tadićem o dijalogu o Kosovu

  20. sep 2010.

  Brisel, Beta

 • Vlada Vojvodine predložila rebalans budžeta

  20. sep 2010.

  Novi Sad, Beta

 • Lokalizovan požar u lozničkoj fabrici Viskoza

  20. sep 2010.

  Loznica, Beta