emg home

RSS

Popov: Na udaru je Jugoremedija, a ne ja

21. jul 2010. | 16:11

Izvor: Emg.rs

Nebojša Popov, glavni urednik lista Republika je povodom upada policije u prostorije Republike 8. jula kazao da je policija tražila i dobila ugovore o poslovnoj saradnji lista i zrenjaninske fabrike Jugoremedija i da je pravi cilj "policijske paske" ovo preduzeće čiji su radnici i mali akcionari uspeli u nastojanju da ponište lošu privatizaciju.Popov je danas na konferenciji za novinare rekao da se neće odazvati pozivu policije na informativni razgovor, jer sve što je imao da kaže u vezi sa ovim preduzećem, rekao prilikom pretresa redakcije, kada je dao i dokumenta o saradnji sa Jugoremedijom. 

Popov je dodao da su nekoliko dana posle upada u redakciju dvojica policajaca u civilu u Zrenjaninu došli u njegovu kuću da mu uruče poziv na informativni razgovor, kao i da je uniformisana policija deset dana kasnije ušla u Jugoremediju.

On smatra da je umešan u akciju protiv Jugoremedije jer je objektivno izveštavao o dešavanjima u ovoj fabrici.

"Sledeći trag u Savetu za borbu protiv korupcije o nepoštovanju zakona prilikom prodaje državnog paketa akcija od 42 odsto Jugoremedije kontroverznom biznismenu Jovici Stefanoviću Niniju koji je bio na policiskoj poternici... mogli smo da vidimo njegovo nastojanje da postane neprikosnoveni gazda koji je ignorisao radnike i akcionare", naveo je Popov.

Posle dugotrajanog štrajka, protesta i sudskih postupaka radnici i sindikat Jugoremedije uspeli su da izdejstvuju poništavanje ugovora i zato je trebalo sprečiti druge da se ugledaju "na taj pozitivan primer smisla radničke klase i malih akcionara za svoja prava".

Prema rečima advokata Nikole Barovića Popov nije obavezan da se pojavi na informativnom razgovoru, jer je već dao tražene informacije tokom razgovora sa policajcima u civilu i policija nema pravo da ga prinudno privodi na drugi informativni razgovor, bez obzira što nisu zadovoljni prethodnom izjavom.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Mediji, Policija

Ličnosti: Nebojša Popov

Kompanije: Jugoremedija, Republika


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi