emg home
RSS

Zukorlić: Ugrožena prava muslimana u Srbiji

02. avgust 2010. | 17:13

Izvor: Emg.rs

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić govorio je na međunarodnoj konferenciji Islamske svetske lige - Rabite u Saudijskoj Arabiji o, kako se navodi, "ugrožavanju verskih i nacionalnih prava muslimana" u Srbiji, saopštio je danas Mešihat Islamske zajednice.U saopštenju se navodi da je Zukorlić upoznao učesnike konferencije u Meki sa "ugrožavanjem verskih i nacionalnih prava muslimana" i, kako se navodi, o tome da Ministarstvo za ljudska i manjinska prava
Srbije krši izbornu volju Bošnjaka na izborima za Nacionalni savet Bošnjaka.

Bošnjačka kulturna zajednica, koju predvodi muftija Zukorlić, konstituisala je Nacionalni savet Bošnjaka nakon izbora održanih 6. juna. Ministarstvo za ljudska i manjinska prava saopštilo je nakon toga da Savet nije konstituisan legalno i raspustila to telo.

Muftija Zukorlić se, kako se navodi u saopštenju, sastao sa predstavnicima islamskih institucija u svetu kojima je predstavio stanje Islamske zajednice u Srbiji, posebno u Sandžaku.

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji je saopštio da je na konferenciji, organizovanoj povodom 50 godina od osnivanja Rabite, pokrenuta incijativa da Islamska zajednica bude spona Sandžaka sa islamskim svetom kada je reč o investicijama u taj kraj.

Delegacija Islamske zajednice u Srbiji sastala se i sa generalnim sekretarom Rabite Abdulahom Muhsinom Turkijem i tom prilikom, kako se navodi, dobila punu podršku u borbi za svoja verska i nacionalna prava.

Kako piše u saopštenju, na toj konferenciji bilo je reči o brojnim pitanjima "iz domena ugroženosti islamskih zajednica širom sveta, među kojima je sandžačka regija imala važno mesto".

Glavni muftija Islamske zajednice Muamer Zukorlić učestvuje na međunarodnoj konferenciji u organizaciji Islamske svetske lige - Rabite od 29. jula do 3. avgusta.

Kako se navodi u saopštenju, konferenciji prisustvuje više od 200 poglavara islamskih zajednica i privrednika iz islamskog sveta.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Lokacija: Saudijska Arabija

Ličnosti: Muamer Zukorlić

Institucije: Islamska zajednica, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, Islamska svetska liga, Nacionalni savet Bošnjaka


Unesite tekst komentara:

03. avgust 2010. 15:05:56

| pantelija

0

Idi u Pakistan!
Tamo je bolje!

<<

04. oktobar - 10. oktobar 2010.

>>

Povezani naslovi