emg home

RSS

Rast profita banaka 76 odsto

23. avgust 2010. | 11:47

Izvor: Kamatica.com

Banke u Srbiji u prvoj polovini godine ostvarile profit od 15,4 milijardi dinara, 76 odsto više nego u istom periodu 2009.

Dobit veću od milijardu dinara ostvarile Banca Intesa, AIK banka, UniCredit, Raiffeisen, Komercijalna i EFG Eurobank, a najveće gubitke imale su Alpha banka, OTP banka, Credy Agricole, Vojvođanska banka, Marfin banka i Srpska banka, navodi Kamatica.com.

Od 34 poslovne banke na tržištu Srbije, 12 ih je zabeležilo gubitak, ukupno 2,3 milijardi dinara, dok su 22 poslovne banke ostvarile pozitivan poslovni rezultat, 17,7 milijardi dinara.

Ono što bi trebalo da zadrži menadžment poslovnih banaka u Srbiji na oprezu je činjenica da su na pozitivno poslovanje banaka značajno uticale mere Narodne banke Srbije i Vlade Srbije, kako u pogledu relaksiranja uslova kreditiranja stanovništva i privrede, tako i kroz programe subvencionisanja kredita. Treba imati u vidu da će ponovnim usponom privrede te mere postepeno biti ukidane, što će otežavati poslovnim bankama uslove poslovanja, a time usporiti ostvarenje pozitivnih poslovnih rezultata, navode analitičari Kamatica.com.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Banke, Poslovni rezultati

Kompanije: Vojvođanska banka, EFG Eurobank, Komercijalna banka, OTP banka, AIK banka, Banca Intesa, UniCredit banka, Srpska banka, Raiffeisen banka, Marfin banka, Alpha banka, Credy Agricole Meridan banka


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi