emg home
RSS

Navijač Partizana ostao bez oka, drugi teško povređen

25. avgust 2010. | 15:40

Izvor: Beta

Grad: Brisel

Jedan navijač Partizana ostao je bez oka, a drugi je zadržan u bolnici sa teškim povredama glave i njegov oporavak je za sada neizvestan, rekao je danas konzul ambasade Srbije u Briselu, Dragan Milojević.Njih dvojica su povređeni u tuči koja se desila pre početka fudbalske utakmice Anderlehta i Partizana u sredu. Milojević je rekao da prema njegovim informacijama napad nema veze sa mečom.

"Grupa od tridesetak naših navijača krenula je sa stanice kroz nezgodan deo grada i tu je došla u sukob sa lokalnim stanovništvom, koje se okupilo u velikom broju i došlo je do tuče u kojoj je korišćeno razno oružje, ali, kako sam razumeo, nije bilo noževa i vatrenog oružja", rekao je Milojević.

Trojica navijača su teže povređena. Jedan je pušten iz bolnice sa oko 15 kopči. Navijač koji je ostao bez oka je iz Švajcarske i po njega je danas došla porodica, i svi su krenuli kući.

Najteže je prošao Dejan Glamolčak, koji je primljen sa teškim povredama glave, a njegova operacija je trajala oko osam sati. On se ne seća događaja, ali je danas popodne bio u svesnom stanju. Lekari u bolnici rekli su Milojeviću da ne mogu da daju nikakve prognoze o njegovom oporavku.

Milojević je rekao da ambasada Srbije prikuplja dokumentaciju i da će sutra kontaktirati policiju nadležnu za slučaj, a potom će odlučiti o daljim koracima.

Očevidac događaja rekao je Beti da se desetak navijača Partizana šetalo Briselom pre početka utakmice, kada ih je napala veća grupa ljudi i počela da tuče.

Čovek koji je prisustvovao događaju rekao je da je tuču posmatralo nekoliko policajaca koji se nisu mešali, a prebijanje jednog od njih opisao je kao "linč". 

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Nasilje


Unesite tekst komentara:

<<

22. novembar - 28. novembar 2010.

>>